Ting å gjøre i Barcelona – de 12 beste severdigheter & opplevelser 🏖

Kanskje en av Europas vakreste byer og utvilsomt en av de mest populære reisemålene for svensker – Barcelona er evig populært og det er mye å se i storbyen.

I denne guiden tar vi en titt på hvilke attraksjoner i Barcelona du ikke bør gå glipp av på en storbyferie til den spanske kystbyen.

Hvis du har lest guiden min for transport fra Barcelona flyplass til sentrum, vet du at jeg anbefaler alle reisende å kjøpe enten Hola BCN-kortet eller Barcelona-kortet.

Sistnevnte kort gir også tilgang til en rekke av Barcelona attraksjoner & opplevelser jeg anbefaler nedenfor, så vurder å kjøpe dette kortet hjemmefra hvis du vil spare penger på de populære attraksjonene og samtidig få ubegrenset bruk av offentlig transport i Barcelona.

Les mer om kortene her.

Og så starter vi med severdighetene i Barcelona.

1. Sagrada Familia – Barcelonas mest kjente severdighet

Segrada familia

Du kan ikke ha en guide til severdigheter og opplevelser i Barcelona uten å besøke Sagrada Familia. Da Antoni Gaudi begynte arbeidet med den ikoniske bygningen i 1882 (!), forventet han neppe at arbeidet med kirken ville vare (godt) over 100 år.

Likevel er dette tilfellet med Sagrada Familia, som ennå ikke er ferdig, men som likevel er Barcelonas mest kjente landemerke og en må-se attraksjon for alle som besøker Barcelona.

Sagrada Familia er selvfølgelig på UNESCOs verdensarvliste og du kan nyte utsikten over kirken fra mange deler av Barcelona. Det er selvsagt gratis å bare se på kirken utenfra, mens det koster penger å besøke kirken.

innsiden Segrada Familia barcelona

Tips: Kjøp billett til Sagrada Familia hjemmefra og hopp over køen

Kirken er en av de mest kjente i verden og de fleste turister som besøker Barcelona ønsker å oppleve kirken fra innsiden. Derfor er det lang kø!

Dette kan imidlertid unngås hvis du er litt smart hjemmefra. Du kan derfor kjøpe spesielle fast track-billetter, som lar deg hoppe over køen og gå direkte inn.

Link for å kjøpe billetter til Sagrada Familia her.

2. Shopping på Ramblaen

Ramblaen (La Rambla) er en gate sentralt i Barcelona som kan sammenlignes litt med vårt Strøget i København. Det er en gate du utvilsomt vil gå forbi hvis du besøker Barcelona for første gang – og det er et must-see.

Det er en rekke gode restauranter, barer og butikker på gaten, hvor det alltid er rikelig med liv. I sommermånedene, når det kommer ekstra turister, kan gaten føles litt overfylt og det er kø på de gode restaurantene.

Siden Rambla er gaten som alle må besøke når de reiser til Barcelona, ​​er det dessverre også en rekke turistfeller du må passe deg for.

Derfor vil jeg anbefale alle som ønsker å oppleve den gode Barcelona-stemningen og nyte et måltid på en av Ramblaens mange restauranter å lese om ulike restauranter hjemmefra.

Bruk et nettsted som Tripadvisor og les anmeldelser fra tidligere gjester. Da er du sikker på at du får et godt måltid og slipper å kaste bort pengene dine på en dårlig opplevelse.

Du kan selvfølgelig også bare ta en tur på Ramblaen og se på butikker (og folk). Start på toppen om nødvendig Catalunya metrostasjon og gå helt ned til den gamle havnen.

3. La Boqueria – matmarked ved siden av Ramblaen

Rundt midten av Ramblaen finner vi La Boqueria, som kan sies å være Barcelonas svar på Stockholms Sturehof eller Saluhall.

La Boqueria Barcelona
Det er også små «restauranter» inne på markedet hvor du kan sitte i baren og se på at fisken blir tilberedt.

Det er alt fra frisk frukt til gatemat og enorm frossen fisk.

Utvilsomt et av stedene i Barcelona du må se – selv om det er ganske turistete (med beliggenhet rett ved Ramblaen) er det et veldig spennende sted å stikke innom.

Les også: hvor bør man bo i Barcelona?

4. Fantastisk utsikt over taubanen Barcelona – Montjuïc

Montjuïc Barcelona

Noe av det som skiller Barcelona fra andre populære storbyer i Europa er muligheten for å ta en (ganske lang) tur med taubanen, hvor du virkelig kan se hvor stor byen er.

Fra Montjuïc-taubanen (som den heter) kan du selv oppdage byens kjente severdigheter, med den nevnte Sagrada Familia som selvfølgelig er den enkleste å oppdage.

Taubanen er oppkalt etter bydelen/bakken Montjuic, som er et kunstsenter i Barcelona og dermed også verdt å utforske hvis du har de interessene.

Montjuïc-taubanen er en ganske billig attraksjon/opplevelse i Barcelona, ​​så jeg vil anbefale alle å oppleve den. Reisen er ca 750 meter lang og det er 3 stopp på taubanen, så det er gode muligheter til å utforske hele bakken.

Billetter kan kjøpes hjemmefra og en returbillett koster kun 175 NOK.

Link for å kjøpe billett her.

5. FC Barcelona fra innsiden – besøk Camp Nou

Camp Nou Barcelona

FC Barcelona har i mange år vært et av de beste fotballagene i verden og du kan like klubben hva du vil, men deres stadion og klubbens historie er derfor ganske spesiell.

Derfor vil jeg anbefale alle med den minste interesse for fotball å gå forbi Camp Nou og oppleve FC Barcelona fra innsiden.

Kris på Camp Nou
Sommeren 2020 måtte du dessverre ha på deg en maske, noe som ødela selfien min litt. Øv 😀

Du må bestille stadiontur hjemmefra og det anbefales å bestille så langt i forveien som mulig. Hvis du allerede har bestilt fly og hotell i Barcelona, ​​kan du begynne å planlegge når du skal besøke Camp Nou og bestille billettene.

Du får en 1,5-timers omvisning på Camp Nou, som inkluderer å passere det dedikerte FC Barcelona-museet, hvor et stort antall skatter fra den store klubbens ville historie er utstilt.

Vær oppmerksom på at du må hente billettene på et turistkontor i sentrum (rett ved Catalunya Metro & Rambla) før du drar til stadion – du finner mer informasjon om dette på lenken nedenfor.

Det er forresten superenkelt å komme seg til stadion fra Ramblaen med metro.

Jeg er ikke en FC Barcelona-fan selv, bare fornøyd med fotball og jeg må innrømme at det var virkelig imponerende å besøke Barcelona-museet på Camp Nou.

Enten du liker klubben eller ikke, historien deres er virkelig imponerende, og selve stadion er ikonisk.

Det var virkelig en utrolig opplevelse som fotballfan å gå inn på stadion (som du forresten gjør direkte fra museet) som jeg har sittet og sett så mange fotballkamper fra som barn.

Utvilsomt en må-se attraksjon i Barcelona hvis du er en fotballfan!

Les mer om turen og kjøp billetter her.

6. Strendene – kombiner storbyferie med strandferie 🏖

Kris på strendene Barcelona
Yours truly @Barcelona

Og så til noe som tiltrekker seg mange reisende når de skal velge feriedestinasjon for sommeren og valget faller på Barcelona: den utmerkede stranden.

Interessante storbyer med strender er relativt vanskelig å finne her i Europa, så du kan pakke badebuksa når du drar til Barcelona.

Kartet over viser hvor den store sandstranden er og den må sies å ligge midt i sentrum.

Det blir ikke mye bedre 😀

Hvis du vil oppleve Barcelona fra innsjøen, bør du vurdere å ta en båttur:

7. Park Güell – Barcelonas mest besøkte attraksjon

Park Güell

Park Güell er like ikonisk for Barcelona som stranden og Sagrada Familia. Hvis du ikke fikk nok av å oppleve Barcelonas skyline fra taubanen, så kan du i Park Güell også få en helt unik utsikt over byen.

Du har sikkert sett et bilde som ligner på det ovenfor flere ganger og det skal også sies at utsikten fra Park Güell er en klassisk Barcelona-attraksjon.

Kris i Park Güell
Det er varmt i Barcelona om sommeren!

Parken er også det stedet i Barcelona som besøkes av flest reisende hvert år – med god grunn.

I tillegg til den episke utsikten over Barcelona, ​​er det utrolig mange sære bygninger i parken, så den billige inngangsprisen på kun NOK 152 (ved bestilling på nett) er vel verdt det.

Link for å kjøpe billetter her.

Jeg kan anbefale å gå ned mot sentrum fra parken hvor det er superkoselig i Gracia-området.

utsikt barcelona
Reisekris nyter utsikten over Barcelona.

8. Barcelona katedral ⛪️

Vi hopper rett tilbake til den sentrale delen av byen, hvor den imponerende katedralen også er en av Barcelonas severdigheter du må passere.

La Sagrada Familia tar selvfølgelig førsteplassen når det kommer til «must-see» kirker, men katedralen i sentrum er også virkelig vakker!

I hvert fall fra…

Da jeg dro til Barcelona sommeren 2020, var det stengt for besøkende, så jeg må komme tilbake så snart som mulig og besøke katedralen fra innsiden 😀

9. Det gotiske kvarteret

reisekris i Barcelona
Reisekris i det gotiske kvarteret der jeg bodde i 2020, som ellers ikke var det mest hyggelige reiseåret 😅 Jeg nøt imidlertid hvert sekund i Barcelona.

Katedralen ligger i et nabolag som også må stå høyt på listen over områder i Barcelona du kunne tenke deg å besøke og kanskje bo i som turist.

Her er det trange gater og vakre, gamle bygninger. Det brakte tilbake minner fra gamlebyen i Firenze og kanskje Trastevere i Roma for meg.

I alle fall uten tvil et område hvor du kan bruke mange timer på å bare vandre rundt, se på bygninger og butikker og så ellers finne en koselig kafé og spise god mat.

10. Busstur i Barcelona – se severdighetene uten å skade føttene

Busstur Barcelona

Som i alle andre store byer i Europa, er det også dedikerte sightseeingbusser i Barcelona. Personlig liker jeg å gå mange kilometer når jeg er på ferie i byen, men jeg har også likt å gå på sightseeingbusser.

I Barcelona kan du ta to forskjellige linjer på sightseeingbussene, slik at du faktisk kan se de fleste av Barcelonas mest kjente severdigheter fra den åpne dobbeltdekkerbussen.

Du kan se rutene og kjøpe bussbillett online på GetYourGuide her.

11. Opplev et Flamenco-show

Flamenco Barcelona

Er det ett sted i verden du må oppleve et flamencoshow, er det selvsagt Spania. Her i Barcelona er det en lang tradisjon for å danse flamenco.

Det er vanskelig å sitte stille og ikke bli betatt når du opplever et Flamenco-show, så hvis du vil ha en annerledes kveld i Barcelona, ​​er dette et veldig bra spill.

Se mer om en av de beste forestillingene på en intim scene her.

12. Dagstur til Montserrat

Montserrat Barcelona

Det er nok å gjøre i Barcelona for mange turer, men vil du oppleve noe helt annet enn de livlige gatene og strendene, så er en dagstur til klosteret Montserrat det beste du kan finne på.

Montserrat er en liten by oppe i fjellene litt inn i landet fra Barcelona, ​​​​som som kjent ligger ved kysten:

Du kan ta tåken fra Barcelona til Montserrat, men det organiseres guidede turer fra Barcelona til klosteret hver dag. GetYourGuide har lansert sin egen tur, som inkluderer et besøk til Montserrat-klosteret, en vinsmaking og lunsj.

Se mer om turen og bestill online her.

Jeg håper du kan bruke denne guiden til severdigheter og opplevelser i Barcelona. Har du spørsmål om Barcelona eller reisen din dit, er du selvfølgelig velkommen til å skrive en kommentar nedenfor.

Ellers vil jeg bare ønske deg en hyggelig tur til fantastiske Barcelona.

Vanlige spørsmål om Barcelona:

Hva er de 5 tingene du absolutt må se i Barcelona?

Sagrada Familia – Dette er et av Barcelonas mest ikoniske landemerker og en arkitektonisk perle designet av Antoni Gaudí.
Park Güell – Et annet av Gaudís mest kjente verk, denne parken har vakre hager og fantastisk utsikt over byen.
La Rambla – Denne livlige gågaten strekker seg gjennom sentrum og er fylt med butikker, restauranter og underholdning.
Barri Gòtic – Barcelonas gotiske kvarter er fullt av trange gater, historiske bygninger og sjarmerende torg.
Picasso-museet – Dette museet huser en av verdens største samlinger av Pablo Picassos kunstverk og er et must for alle kunstelskere.

Hvordan kan jeg unngå de lange køene ved inngangen til Sagrada Familia?

En måte å unngå de lange køene ved inngangen til Sagrada Familia er å kjøpe billetter på forhånd på nett. Det er ofte mulig å velge et bestemt tidspunkt for besøket ditt, slik at du kan hoppe over køen og gå rett inn. Det anbefales også å komme tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen når det er færre folk. Hvis du tar en guidet tur, kan guiden din hjelpe deg med å navigere i køene og komme raskere inn.

Hvor lang tid bør jeg sette av til et besøk til Park Güell?

Det anbefales å sette av minst 1,5 til 2 timer til et besøk i Park Güell. Dette gir deg tid til å utforske parken i ditt eget tempo og beundre de fantastiske arkitektoniske elementene og utsikten over byen. Ønsker du å ta deg tid til å ta bilder eller slappe av i parkens vakre omgivelser, kan det være greit å sette av litt ekstra tid. Det er også verdt å merke seg at det kan være kø ved inngangen, så det er greit å komme tidlig eller kjøpe billetter på forhånd for å unngå venting.

Hvilke er de beste dagsturene fra Barcelona?

Barcelona har mange fantastiske dagsturer å tilby. En av de mest populære er Montserrat, et fjellområde med spektakulær utsikt over Catalonia og hjem til et kjent kloster. Girona er også en vakker middelalderby med en imponerende gotisk katedral og et godt bevart jødisk kvarter. Hvis du er ute etter sol og strand, så er Costa Brava det perfekte stedet med steinete strender og krystallklart vann. Sitges er et sjarmerende feriested sør for Barcelona med mange butikker, barer og restauranter langs sjøen. Til slutt kan du besøke Tarragona, en annen vakker middelalderby grunnlagt av romerne – her finner du godt bevarte ruiner og en fantastisk utsikt over Middelhavet.

Legg igjen en kommentar