Hvor er det best å bo i New York? De 4 beste områder og anbefalte hoteller

Her forteller jeg deg hvor det er best å bo i New York på turen til USA og anbefaler gode hoteller i de beste områdene.

Hvor bør man bo i New York? Spørsmålet dukker opp når du har kontroll på flybilletter og begynner å sjekke priser på hoteller i New York.

I denne guiden forteller jeg deg mer om byens beste områder og kommer med anbefalinger til hoteller i New York som ligger sentralt til med gode beliggenheter.

Innlegget her er noe langt, men det krever også litt research og planlegging før man velger hvor man skal bo i NYC.

Så ta en kopp kaffe – jeg lover at guiden nedenfor vil gjøre deg mer kunnskapsrik om de gode områdene i New York og at mine hotellanbefalinger kan hjelpe deg med å finne et bra sted å bo i ‘The Big Apple’.

Er du opptatt?

Soho er, i mine øyne, det beste området i New York og alltid et trygt valg hvis du ønsker å bo sentralt og nær alt. Se de beste hotellene i Soho her.

I avsnittene nedenfor gjennomgår jeg en rekke områder i New York hvor jeg vil anbefale reisende å bo.

Anbefalingene gjelder både for deg som reiser til New York med barn, på tur med venner eller med kona/kjæresten.

manhattan nyc

Det er selvsagt ulike fordeler med de enkelte områdene og jeg skal prøve å avdekke dem på best mulig måte – og hvis jeg mislykkes kan du alltids skrive en kommentar til innlegget med dine spørsmål 😀

1. Soho – det beste området i New York ⭐️

Jepp, jeg kåret akkurat det beste området i New York. Soho ligger i Manhattans Downtown og mange kaller også Soho ‘det klassiske/ekte New York’.

Personlig elsker jeg Soho, som kombinerer mange av de gode tingene jeg liker med New York. Det er selvfølgelig mange mennesker her, slik det er overalt i byen, men det føles ikke like intenst som lenger nord på Manhattan.

Se aktuelle tilbud på hotell i Soho her.

Det er fortsatt mange små sidegater hvor du bare kan snike deg ned og deretter bli belønnet med å finne en kul kaffebar.

soho nyc

Det er selvfølgelig også Broadway, hvor shoppingmulighetene er eminente – bare spør partneren min, som kunne brukt mange dager på å bare shoppe i Soho 😀

Soho er forresten et trygt område; det er mange turister her, men jeg synes ikke det er på en servil måte som f.eks. kan være oppe ved Times Square hvor jeg ikke vil anbefale å bo.

I Soho er det som nevnt også trivelige sidegater hvor det ikke er mye trafikk og man kan bare vasse rundt og nyte de fine bygningene.

Se en kort video fra Soho nedenfor for å få et inntrykk av området – guiden fortsetter under videoen:

Soho ligger forøvrig rett ved siden av Little Italy og Chinatown – spesielt sistnevnte er en må-se-attraksjon i New York, spør du meg.

little italy soho

En annen god ting med Soho er at det er flere Subway-linjer å velge mellom her, noe som gjør at du enkelt og raskt kan komme deg rundt til de andre delene av byen, både på Manhattan og Brooklyn.

Det er også enkelt å komme seg til/fra flyplassene i Newark og JFK, så det hele fungerer bare – også med de praktiske detaljene som betyr mye på turen til New York.

Jeg er fan av Soho og kan derfor anbefale å finne et hotell i distriktet.

Bra hotell i Soho – citizenM New York Bowery

citizenm nyc bowery

Hotellet har denne kule baren tilknyttet, så du sparer også turen til Empire State Building. hvis du bor her 😀

Og så til et noe annerledes hotell, nemlig den ekstremt flinke CitizenM New York Bowery.

Det er et nytt hotell som åpnet dørene i september 2018 – hvis du ser på anmeldelsene fra gjestene på stedet (hotellet får en score på 9,6 av 10), så må det ha vært en veldig god idé å åpne dette hotell.

citizenm soho

Her får du et supermoderne hotell i Soho; faktisk rett i området jeg liker best, øst for Broadway mot Lower East Side rett ved Bowery Subway St. I mine øyne blir det ikke bedre med tanke på beliggenhet i New York.

Jeg har ærlig talt ikke så mye annet å si om dette hotellet – hvis du leter etter et bra hotell i Soho, bestill her.

Det er en kul lounge/bar i resepsjonsområdet, gratis wifi og til og med en (nesten) takbar med en formidabel utsikt over byen (se flere bilder fra hotellet på linken under).

Prisen er faktisk overraskende lav, men selvfølgelig ikke billig da det er et helt nytt 4-stjerners hotell i New York City.

Skriv inn reisedatoer, se flere bilder og bestill hotellet her.

NoMo Soho

nomo soho new york

NoMo Soho kunne også nevnes i samme ballpark.

Rom med utsikt i New York – det er ikke verst…

Det er litt flere rom her, hotellet har en halv stjerne mer og prisen er også bare noen få prosent høyere. Igjen et hotell med perfekt beliggenhet i Soho, utrolig gode anmeldelser og et veldig moderne interiør.

Det er et litt større hotell med 263 rom, to barer og en restaurant. Fordelen sammenlignet med citizenM er at NoMo har et stort antall forskjellige romtyper.

Så hvis du f.eks. er en barnefamilie som reiser til New York, kan du booke deg inn på en romtype med plass til barna.

Se mer om NoMo Soho og bestill hotellet online her.

2. Lower East Side & East Village – lokal atmosfære på Manhattan

På min første tur til New York bodde jeg selv i Lower East Side (rett på grensen til East Village) og jeg ble solgt umiddelbart.

Her bor du i New York uten å føle deg fanget i et ‘Disneyland New York‘ – forstått på den måten at NYC (og alle andre storbyer) kan føles litt falsk hvis du er i det mest turistrike området.

Det er ikke Lower East Side på noen måte. Her er det derimot et gigantisk utvalg av gode restauranter, barer og kafeer.

Se aktuelle tilbud på hotell i Lower East Side her.

Igjen en liten video som viser East Village og Lower East Side, slik at du kan få et inntrykk av området – guiden fortsetter under videoen:

Mens Soho utvilsomt er et ganske turistområde (men ikke på en dårlig måte), føles Lower East Side og East Village mye mer som et område med lokalt preg i New York.

Lower East Side har også mange klassiske New York-branntrapper.

lower east side nyc

Jeg vil faktisk anbefale alle typer reisende å bo her, men det er kanskje spesielt bra for unge mennesker som også vil ha muligheten til å ta et par drinker på en superkul, lokal bar – og komme hjem med en god historie fra et område hvor naboen har kanskje ikke vært nylig, selv om han har vært i New York flere ganger 😉

LES” et av mine favorittområder i New York og uten tvil det første stedet jeg selv ser etter billige hoteller når jeg drar til byen.

Området ligger i gangavstand fra Soho, så du har også nærhet til alle de gode shoppingmulighetene, men du er også borte fra (de fleste) turistene.

LES ligger forøvrig også i nærheten av Williamsburg, som er et spennende område du bør besøke på turen til New York – mer om Williamsburg senere…

Uansett er Lower East Side et utmerket sted å bo på en storbyferie i New York.

Billig og bra hotell med god beliggenhet – The Ridge

ridge hotel nyc

Jeg bodde faktisk rett ved siden av The Ridge på min siste tur til New York, så jeg kan bekrefte at beliggenheten er superbra.

Hotellet får også veldig gode anmeldelser (8,2 av 10) og ser ut som et veldig godt tilbud på et bra, men rimelig hotell i New York.

Hotellet ligger på East Houston Street, som deler Lower East Side og East Village, så du er bokstavelig talt midt i to av de beste områdene i New York.

I tillegg er du kun 2 minutter med T-banen fra Soho (eller 5-10 minutters gange, avhengig av hvor mange som bare definerer ‘grensen’).

Som sådan er det ikke noe fancy om hotellet; det er et 3-stjerners hotell med fine rom, eget bad og en eminent beliggenhet.

Og som en sidebemerkning kan jeg nevne at en av byens beste barer (spør du meg), Fools Gold , ligger et steinkast fra hotellet 😀

Hvis du er ute etter et billig og bra hotell i et flott område, ville jeg tatt en titt på The Ridge – for ikke å forveksle med The Ritz i London 😀

Se gjeldende priser, flere bilder og bestill overnatting her.

Hotel Mimosa

hotel mimosa nyc
Standard rom på Hotel Mimosa i Lower East Side.

Et lignende hotell (billig og bra) kan være Hotel Mimosa, som ligger litt lenger sør i Lower East Side – faktisk helt oppe i Chinatown, Little Italy og Soho.

Ikke mye om The Ridge i stil, den får også gode anmeldelser (også 8,2 av 10) og har noen virkelig fine rom.

Jeg har funnet prisen for en overnatting på Mimosa ned til ca DKK 900,- per natt for 2 personer – det er en veldig god pris for en overnatting med en så god beliggenhet på Manhattan.

Se gjeldende priser, flere bilder og bestill overnatting her.

Luksushotell med takbar og romutsikt over NYC skyline – Public

public hotel new york city
Utsikten fra rommet mitt på Public Hotel – helt fantastisk!

Selv hadde jeg en enkelt natt på Public da jeg nylig reiste til New York. Det var en spesiell opplevelse, for dette er et virkelig godt utført, kult hotell.

The Public Hotel ble designet av Ian Schrager, som har vært en av New York Citys lokale helter siden 1977, da han ble kjent for Studio 54.

Målet til Public har utvilsomt vært å lage et vakkert hotell for de som har lommeboka i orden – for det er ikke akkurat billig å overnatte her.

public hotel nyc

Det er takbar, mulighet for å bestille rom med ekstra god utsikt, flere barer, kafeer og restauranter. Det er altså et veldig stort hotell, som også har nesten 400 rom.

Selve rommene er helt nye og moderne, men selve badet var litt rart – vasken var f.eks. ikke på badet, men ute i selve rommet…

Litt rart, men ingenting hindrer deg i å bo her hvis du vurderer dette.

Det er et ganske fasjonabelt hotell, men vurder f.eks. å ta en enkelt natt her, slik at du får tilgang til takbaren og generelt får en ganske spesiell hotellopplevelse.

Prisene svinger en del i forhold til datoer og romtype.

Se gjeldende priser, flere bilder og bestill overnatting her.

3. Chelsea – nok et klassisk New York-område

Chelsea er ikke et område jeg kjenner så godt, men til tross for mitt begrensede kjennskap kan jeg likevel anbefale å bo her på en tur til New York.

Det er bl.a. her i området finner vi en av New Yorks mest spesielle severdigheter; the High Line. High Line er en gammel jernbane som nå fungerer som en gangsti hevet flere meter over de travle gatene.

Se aktuelle tilbud på hoteller i Chelsea her.

Så det er ganske kult at du kan vandre rundt der oppe og nyte utsikten over det hektiske bylivet.

På slutten (eller begynnelsen avhengig av hvor du starter) i den sørlige delen av The High Line er en annen grunn til å bo i Chelsea, nemlig Chelsea Market.

Chelsea Market er et virkelig interessant marked, hvor det er både mat, vintage klær og diverse gatemarked-lignende butikker/boder.

Superkult og et sted man kan tilbringe mange timer med, synes jeg.

Selvfølgelig må vi også ha en liten video som viser frem Chelsea:

Jeg trenger fortsatt å utforske Chelsea i detalj, men jeg kunne lett vurdere å bli her på en fremtidig tur til New York.

Flatiron District, som ligger like øst for Chelsea, er forresten også et utmerket område med mange kule butikker.

Bra og billig i Chelsea – Chelsea Savoy Hotel

chelsea savoy hotel nyc
Et av de dyrere rommene på hotellet – de billigste rommene er av noe eldre standard.

Chelsea er ikke et billig område, men jeg har funnet et hotell som kan bestilles relativt billig – etter NYC-standarder.

Det heter Chelsea Savoy Hotel og har en utmerket beliggenhet nært bl.a. 5th Avenue, Madison Square Park og Flatiron Building, som alle bør passeres når du besøker New York.

Det er et 2-stjerners hotell, men det får gode anmeldelser (8,6 av 10) og ser faktisk ut som et helt fint lite hotell for de som vil spare penger på overnatting i NYC.

Se priser, flere bilder og bestill overnatting her.

Hampton Inn Manhattan Chelsea

hampton inn chelsea manhattan hotel

Ønsker du å være litt mer luksuriøs, men fortsatt i den lave enden av prisklassen, ta en titt på Hampton Inn Manhattan-Chelsea.

Her er det også mulighet for å velge rom med to dobbeltsenger, så det kan fort bli en ganske billig overnatting for barnefamilier.

4. Williamsburg – det kule området i Brooklyn

Williamsburg er, som det eneste området på listen min, ikke på Manhattan, men har i mange år toppet listene for ‘hipster-området i verden ‘, så det er ikke sånn at du ankommer et komplett mekka uten turister.

Men Williamsburg kan gjøre noe som jeg ennå ikke har opplevd på Manhattan.

I Williamsburg finner du utallige kule kaffebarer, de beste vintagebutikkene og generelt er det bare en mer avkjølt atmosfære her enn på Manhattan.

brooklyn bridge

Det er definitivt et veldig kult og trendy område, så det er vanvittig mye hipstere og noen skikkelig kule barer.

Se aktuelle tilbud på hoteller i Williamsburg her.

Men la oss komme rett til poenget om hipstere – for hva er egentlig et ‘hipsterområde‘?

I København er det Vesterbro, men det er også Vesterbro som alle turister ønsker å oppleve. Likeså i London, hvor alle unge mennesker strømmer til Shoreditch.

Når et område blir kalt et ‘hipsterområde’, er det egentlig bare fordi det er en veldig god blanding av barer, butikker og restauranter – det er slik jeg tolker det i alle fall.

Det passer også perfekt i Williamsburg, hvor jeg følte meg hjemme og jeg ikke ser på meg selv som en hipster på noen måte…

La oss ta en liten video fra Williamsburg her:

Det er flere T-banelinjer fra Williamsburg til Manhattan, så du kan enkelt komme deg «inn i byen», og på den annen side er det typisk billigere å bo i Williamsburg enn på Manhattan.

Så hvis du er en supertrendy hipster, kan du velge å finne et hotell i Williamsburg på turen til New York 😀

Billig hotell i New Yorks kule område – Pod Brooklyn

pod brooklyn

Podhotellene ligger faktisk flere steder i New York, men hotellet i Williamsburg er (i følge min forskning) noe billigere enn de andre.

Som navnet tilsier er dette et veldig lite rom, men med eget bad, og dermed en ekstremt lav pris.

Pod Brooklyn har en nesten perfekt beliggenhet i Williamsburg, så hvis du er ok med å bo i et veldig lite rom, kan du vurdere å bestille her.

Pod Brooklyn scorer hele 8,8 av 10 på tilfredshet fra tidligere gjester og flere forteller gode historier om et svært moderne hotell, hvor rommene også er veldig små.

Se gjeldende priser, flere bilder og bestill overnatting her.

Hotell med basseng i New York – det blir ikke bedre.

william vale nyc hotel

Et av de kuleste hotellene i Williamsburg må være The William Vale Hotel.

Jeg var innom og sjekket det ut selv da jeg snek meg rundt i Williamsburg og det er derfor et imponerende hotell som også har 5 stjerner og scorer toppkarakterer i anmeldelser fra tidligere gjester.

nyc city hotel

Det er til og med et svømmebasseng med utsikt over Manhattans skyline, så du forventer at det blir fryktelig dyrt. Det er det imidlertid ikke – for vi er fortsatt «ute» i Williamsburg, så det er billigere enn tilsvarende hoteller på Manhattan.

Hvis du er ute etter et veldig bra hotell med basseng i New York, tror jeg dette er stedet å bestille.

Hvis det er plass i budsjettet for én eller flere netter her, så synes jeg det er verdt alle pengene – spesielt om sommeren, når du kan nyte bassenget.

Sjekk gjeldende priser på nett her.

Jeg håper at du nå har lært mer om hvor det er best å bo i New York og at du har kunnet bruke min lille guide og hotellanbefalinger.

Har du spørsmål om reisen til USA, hotellene eller områdene som er nevnt her i guiden, er det bare å skrive en kommentar nedenfor.

Ellers vil jeg bare ønske deg en riktig god tur til NYC 😀

Ofte stilte spørsmål om hoteller i New York

Hva er det beste området i New York?

I denne guiden anmelder jeg fire gode områder i New York, hvor jeg også anbefaler gode hoteller. Områdene er: Soho, Chelsea, Lower East Side og Williamsburg. Det er mine preferanser, men du kan enkelt velge et hotell i områder som Tribeca, East Village eller Midtown.
Så lenge du bor på Manhattan er du mer eller mindre ‘hjemmesikker’. Personlig ville jeg også valgt et område som ligger sør for Central Park, da bor du tett på de beste severdighetene i New York.

Hvor mye koster en natt i New York?

Det er ingen tvil om at hoteller i New York er dyre. Du må i det minste stole på min. 1400 NOK for et hotellrom på Manhattan – du trenger faktisk nærmere 1800-2400 NOK for å få en natts opphold på et godt sentralt beliggende hotell. I denne guiden kommer jeg imidlertid med en rekke alternative løsninger dersom du er ute etter billig overnatting i New York City.

Hvordan kommer jeg meg fra flyplassen til hotellet?

Det avhenger av om du lander i Newark eller JFK flyplass. Samtidig avhenger det også av hvilket hotell du velger å bestille, da ruten din naturligvis avhenger av hvor du skal bo. I de fleste tilfeller er det imidlertid lettest å ta taxi.

Legg igjen en kommentar