Hvor bør man bo i London? De 7 beste bydelene og hotellene

I denne guiden snakker jeg om de beste nabolagene å bo i når jeg reiser til London, og jeg deler linker til gode hoteller som jeg har bodd i selv.

London er en av mine favorittbyer til alle tider, jeg har drevet et reisebyrå som skreddersydde reiser til London og selv reiser jeg til den engelske hovedstaden mange ganger i året.

Er du opptatt? Hvis du bestiller et hotell enten i Paddington eller Soho, vil du garantert bo i et veldig bra område i London.

Se de beste hotellene i Paddington her – se de beste hotellene i Soho her.

Jeg har bodd på hotell i alle områder av London sentrum, så jeg vet hva du får i de forskjellige områdene.

Derfor vil jeg tro at jeg er kvalifisert til å skrive en guide om hvor man kan bo i London og fortelle hvilke områder som passer best for turister som ønsker å oppleve det beste fra den engelske hovedstaden.

Hvor bør man bo i London

I denne guiden går jeg inn på de beste områdene i London å bo i som turist, gir lenker til mine anbefalte hoteller og forteller deg hva du kan forvente av de forskjellige områdene.

La oss komme i gang med guiden: hvor er det best å bo i London?

1. Paddington & Bayswater – beste distriktet for barn og førstegangsreisende ⭐️

Jeg anbefaler alltid førstegangsreisende til London for å finne et bra hotell like nord for Hyde Park.

Området, som kan kalles både Paddington og Bayswater (avhengig av hvor du bor) er rett og slett en utmerket introduksjon til London – og det finnes mange billige hoteller.

Så hvis du reiser til London med barn og ser etter et billig hotell, er dette et bra sted å lete.

Se de beste og billigste hotellene i Paddington her.

Paddington og Bayswater er områder i London som i mange tiår har vært blant de mest brukte av turister som reiser til London for å oppleve det beste byen har å tilby.

hyde park london

Vi er vest i London, men veldig nær den mest sentrale delen.

Du vil bo i gangavstand fra Marble Arch, hvor Oxford Street starter med alle sine high street-butikker og alt som følger med.

Fordi Paddington og Bayswater er populære områder for turister, finner du her alt du trenger av kafeer, restauranter og koselige puber.

Når det gjelder personlige favoritter, kan jeg anbefale pubene Mitre Lancaster Gate, The Swan og Leinster Arms, som alle serverer både godt øl og klassisk britisk pubmat.

paddington, london beste området i london med barn

Du kommer deg enkelt rundt i resten av London med Central Line fra Lancaster Gate og Queensway, mens District og Circle Line går fra Bayswater og Paddington stasjoner.

Hvis du lander på Heathrow flyplass kan du komme deg til Paddington St med ekspresstog på bare 15 minutter, som er den raskeste av alle London-flyplasser.

Hvis jeg må nevne en ulempe til Paddington og Bayswater-områdene, er det at det kanskje ikke er det mest autentiske området.

Så hvis du kunne tenke deg å bo i et område av London hvor du møter vanlige londonere, så kan du med fordel velge et annet sted å bestille hotell.

For turister som reiser til London for første gang og for barnefamilier er det imidlertid et veldig bra sted å se etter et hotell.

Anbefalte ​​hoteller i Paddington & Bayswater

Så la meg dele noen av hotellene i områder jeg selv har bodd på og kan anbefale. Det skal sies at det er mange hoteller i dette området og det er et bra sted å bestille billige, klassiske London-hoteller.

Vær imidlertid oppmerksom på at mange av hotellene kan være relativt nedslitte, så det er bare å lese de oppdaterte anmeldelsene hvis du finner et godt tilbud.

royal lancaster london hotel

Beste luksushotell: Royal Lancaster London

Beste mellomklassehotell: Best Western Hyde Park

Beste budsjetthotell: Point A Hotel Paddington

2. Soho & Covent Garden i West End – det beste stedet å bo i London

Så hopper vi inn i hjertet av London i områdene Soho og Covent Garden, som ligger ved siden av hverandre i hjertet av London.

Se hoteller i Soho her.

Se hoteller i Covent Garden her.

Mer sentralt blir det ikke i London og bor du her vil du enkelt kunne tilbringe hele storbyferien i London uten å ta offentlig transport.

Dette er med andre ord kanskje de beste distriktene å bo i for de fleste turister, men det kommer også til en høyere pris.

Derfor bør du nok forberede deg på å betale mer for hoteller her i West End enn i flere av de andre bydelene jeg nevner her i guiden til hvor det er best å bo i London.

covent garden
Neal’s Yard, Covent Garden

Soho ligger like sør for Oxford Street og det er kanskje et av de fineste områdene i London, hvor det alltid er liv i de små koselige gatene. Her finner du bl.a. Carnaby Street, Liberty London og Berwick Street Food Market.

Personlig bor jeg sjelden i Soho selv når jeg reiser til London, men jeg er alltid der inne og liker å svinge innom gode puber som Old Coffee House, John Snow og Mason Arms, som teknisk sett er i Mayfair fordi du bare har å krysse Bond Street.

soho london

Covent Garden er også et område for deg som ønsker å bo nær alt sentralt i London. Her kan jeg anbefale å nyte området rundt Seven Dials, besøke koselige Neal’s Yard og kanskje ta en halvliter på The Lamb & Flag eller The Harp.

Med andre ord: hvis jeg måtte peke på et område i London hvor alle ville bli glade for å bestille hotell, ville det sannsynligvis vært Soho og Covent Garden.

Du kan enkelt gå til Chinatown, Leicester Square, Piccadilly Circus, Trafalgar Square og alle de mest kjente severdighetene i London.

Anbefalte ​​hoteller i Soho & Covent Garden

Det er ingen tvil om at du får mer igjen for pengene lenger ut av Londons absolutte sentrum, men når det er sagt, er det også noe veldig hyggelig med å bo midt i hjertet av byen.

Her er noen gode hoteller hvor du bor så sentralt som mulig.

Beste luksushotell: Chateau Denmark

Beste mellomklassehotell: AMANO Covent Garden (har takbar)

Beste budsjetthotell: Mimi’s Hotel Soho eller Zedwell Piccadilly Circus

I Soho og Covent Garden vil du bo i nærheten av stedene du ser musicals i London.

Se videoen min hvor jeg viser 4 av de gode områdene i London.

3. Camden Town – beste bydel med en tenåring

Camden Town er et av mine absolutte favorittområder i hele London og et sted jeg har tilbrakt mange dager.

På 90-tallet var Camden Town kjent som et av de mest trendy stedene i hele Storbritannia og det var ikke sjelden å se musikere fra band som Blur, Oasis, The Smiths og Pulp henge på pubene.

Se topphotellene i Camden Town her.

Med andre ord går Camden og musikk hånd i hånd, noe du kjenner med en gang du går ut av Camden Town T-banestasjon og tar til høyre opp mot Camden Market.

camden town

På vei opp til markedet passerer du sprudlende butikker, gatebutikker og suvenirbutikker med alt hjertet begjærer, om du liker rock n roll eller er til en litt alternativ klesstil.

camden market

Personlig elsker jeg britisk musikk og stil, så jeg kan bruke mange timer på å gå i Camden, og spesielt da jeg var i begynnelsen av 20-årene følte jeg meg rett og slett så kul da jeg kjøpte nye klær og satte meg ned på The Good Mixer, The Hawley Arms eller The Dublin Castle hvor jeg tok en halvliter og prøvde å se ut som en lokal 😀

Camden Town er et flott område for de av dere som ikke trenger å bo sentralt i London og kanskje reiser med en tenåring som liker litt alternativ stil.

Bor du i Camden Town kan jeg også anbefale å gå over til Primrose Hill, hvorfra du får en fantastisk utsikt over hele London.

reisekris primrose hill london
Reisekris @ Primrose Hill

Fra Camden Town t-banestasjon tar det bare 8 minutter på Northern Line ned til Tottenham Court Road, hvor Oxford Street starter og du kan gå direkte inn i Soho eller Covent Garden.

Så selv om Camden ligger litt lenger unna Londons absolutte sentrum, er det fortsatt et sentralt område av metropolen.

Anbefalte hoteller i Camden Town

Camden er en av bydelene i denne guiden som ikke er fullpakket med hoteller. Det er med andre ord ikke et hotell på hvert gatehjørne, men her er noen anbefalinger fra mine egne reiser til London.

Beste luksushotell: Det er ingen i selve Camden Town, men det nærmeste jeg vil anbefale er St. Pancras Renaissance Hotel London like ved King’s Cross St Pancras ca. 15 minutters gange til Camden Town.

Beste mellomklassehotell: Holiday Inn London Camden Lock

Beste budsjetthotell: The Hurdwick

4. Bloomsbury – beste sentrale området med billige hoteller

Når de reiser på storbyferie, ser de fleste av oss ofte etter det gode stedet: vi vil bo sentralt, på et skikkelig hotell som ikke er for dyrt.

Se hoteller i Bloomsbury her.

Det er her det noe oversett Bloomsbury-området i London sentrum kommer inn i bildet. Området ligger inneklemt mellom King’s Cross og Covent Garden, så vi er faktisk veldig sentralt i London.

Her i området er det både ekstremt luksuriøse hoteller som få vanlige turister har råd til, men også ganske mange hoteller i mellom- og budsjettklassen.

Det er faktisk et veldig fint område, hvor du kan finne helt lokale gater med vanlige hus, hvor ekte mennesker bor, bare lever livet sitt.

Derfor finner vi også en rekke utmerkede restauranter, kafeer og puber som ikke bare lever av turister og derfor har en litt annen atmosfære enn rundt Leicester Square og lignende i sentrum.

bloomsbury pubs

Forlenger vi Bloomsbury litt mot nord, kan jeg anbefale Casa Tua Kings Cross til frokost og god kaffe, mens du bør legge veien forbi Friend at Hand og The Lamb for noen halvlitere.

Bloomsbury er et undervurdert område i London som kan anbefales til alle typer reisende. Russell Square t-banestasjon er «sentrum» i området, men det er mange linjer og busser rundt i området.

Og da er du i gangavstand til The British Museum, som er en av de beste gratisopplevelsene i London.

Anbefalte ​​hoteller i Bloomsbury

Bloomsbury er et bra område for de fleste reisende og det er også et av områdene i London sentrum hvor du kan bo veldig billig. Hvis du vil – for det motsatte er absolutt også mulig.

La meg presentere noen gode hoteller i Bloomsbury.

bloomsbury nyx hotel

Beste luksushotell: NYX Hotel London Holborn (har svømmebasseng)

Beste mellomklassehotell: Mercure London Bloomsbury

Beste budsjetthotell: The Royal National Hotel

Fra Bloomsbury vil du også være i gangavstand fra hentepunktene for mange av bussene til Harry Potter Studios i London, så det vil være et flott sted å bo hvis du vil oppleve det populære Harry Potter-museet.

5. Shoreditch – det beste området for natteliv

I denne guiden til de beste områdene og distriktene i London skal det selvsagt også være noe for unge mennesker som reiser til London og vil oppleve det verdenskjente nattelivet.

Se de beste hotellene i Shoreditch her.

Personlig er jeg mest interessert i et par halvlitere på en pub, men jeg vet at mange virkelig ønsker å gå ut i London.

Og for det finnes det ikke noe bedre område enn Shoreditch i Øst-London. I Shoreditch er det kult og trendy, som ikke kan diskuteres.

shoreditch

Det er her du finner de mest trendy reisende fra hele verden, som alle må ha bilder til Instagram foran den kuleste gatekunsten.

I Shoreditch bør du legge veien forbi Brick Lane, som er Londons Hipster High Street og en herlig blanding av indiske restauranter, vintagebutikker og platebutikker.

brick lane london

Ingen musikkfan kan gå til Shoreditch uten å stikke innom den enorme Rough Trade Records-butikken, som ligger i en sidegate utenfor Brick Lane ved The Truman Brewery.

Jeg liker Shoreditch og blandingen av nytt og gammelt trives godt i dette området, så det er slett ikke et dumt sted å booke seg inn.

Jeg kan også virkelig anbefale å gå videre nordover til Columbia Road, Hackney City Farm og Broadway Market oppe i Hackney.

Det er kult og trendy blandet med det beste fra East End.

Slik sett er det ingen av de kjente London-attraksjonene i området, men du kan gå ned til Tower of London med litt god vilje 😀

Anbefalte hotell i Shoreditch

Shoreditch og hele Londons East End rundt Liverpool Street Station har gjennomgått en enorm transformasjon de siste 10-20 årene.

Det pleide å være alt annet enn et kult område, men da artistene flyttet inn på begynnelsen av 00-tallet ble det plutselig attraktivt.

Derfor ble det raskt bygget en del hoteller og nå kan du faktisk velge mellom veldig mange forskjellige overnattingsmuligheter i forskjellige prisklasser i Shoreditch.

Beste luksushotell: Mondrian London Shoreditch

Beste mellomklassehotell: Shoreditch Inn

Beste budsjetthotell: Point A Hotel London Shoreditch

6. City of London – beste området mellom vest og øst

City of London er tradisjonelt Londons eldste område og derfor finner du her et stort antall eldgamle bygninger og kirker.

Lyst til å stikke innom puben hvor Charles Dickens og Mark Twain også ble servert halvlitere? Da må du legge veien forbi Ye Olde Cheshire Cheese i City of London.

I distriktet her finner du utrolig mange severdigheter som kanskje ikke er byens mest kjente, men som likevel er verdt et besøk.

Skygarden i City of London er fantastisk – og gratis, men husk at du må bestille online hjemmefra.
Jeg kan vekselvis nevne steder som Temple Church, St Margaret’s Church, Skygarden (en gratis offentlig hage med vill utsikt over London) og så kronen på verket: St Paul’s Cathedral.

city of london

City of London er imidlertid et litt særegent område, som også bærer preg av å være et finansdistrikt, spesielt i området lengst mot øst.

Så i helgene kan gatene fremstå nesten helt øde fordi ingen er på jobb – det er litt rart.

reisekris london city
Reisekris @ The Blackfriar i City of London

Likevel er området et godt valg for de som både ønsker å utforske de klassiske severdighetene i West End (shopping på Oxford Street, moro i Soho etc) og de som vil ut til East End.

I City of London bor du midt i det hele, men selve området er – spør du meg – ikke det mest spennende eller sjarmerende.

Anbefalte hoteller i City of London

På den annen side er det mange hoteller i City of London og mange av dem er relativt nye og fine, så du kan være heldig å finne et godt tilbud her i det gamle London-distriktet.

Hotellene er imidlertid generelt ikke billige her.

Beste luksushotell: The Westin London

Beste mellomklassehotell: Apex Temple Court Hotel

Beste budsjetthotell: Club Quarters Hotel London City

7. Mayfair – beste bydel for luksushoteller

Det må også være en anbefaling til deg som reiser til London og ønsker å oppleve luksus i verdensklasse. Her går vi ikke utenom Mayfair, som må sies å være et av de dyreste områdene i Europa – og kanskje hele verden.

Se de beste hotellene i Mayfair her.

Vi er tilbake på nordsiden av Themsen, midt i London sentrum med Soho til høyre, Oxford Street i nord, Hyde Park i vest og selve Buckingham Palace i sør.

beste bydel for luksushoteller

Vi befinner oss med andre ord i hjertet av London og det er også her de dyreste boligene i den engelske hovedstaden finnes.

Det er ikke et område jeg vil anbefale til vanlige turister, da hotellene her virkelig utstråler overklasse og det bare er dyrt.

mayfair hotels
Dette hotellet er et av de billigste hotellene i Mayfair…

Men hvis du er vant til luksus og ønsker å oppleve London førsteklasses, så er det ingen tvil: du må booke deg inn på et av de mange luksushotellene i Mayfair.

Anbefalte hoteller i Mayfair

Det er her det blir vanskelig. Fordi noen av de absolutt beste hotellene i London ligger i Mayfair og jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har besøkt dem.

Men jeg vil gjerne anbefale noen av hotellene som får best anmeldelser.

the ritz london
The Ritz

Beste luksushotell: The Ritz

Beste mellomklassehotell: The Mayfair Townhouse

Beste budsjetthotell (tøft i dette området): Washington Mayfair Hotel

Flere anbefalinger av hoteller i London

hotell london

Hvis du ennå ikke har funnet et hotell som passer din reise til London, er her noen andre forslag som også ligger i svært gode områder for de fleste turister.

Park Plaza County Hall London

Park Plaza County Hall London er et familievennlig hotell som ligger noen få minutters gange fra London Eye og Big Ben, så her bor du utrolig nær de mest kjente severdighetene i London.

wellington hotel london

Wellington Hotel by Blue Orchid ligger i Westminster, nær både Victoria Station, hvor du kommer inn med tog fra Gatwick flyplass, og du er også i gangavstand fra Buckingham Palace og Big Ben.

Hotellet ligger i noen veldig rolige gater – husk å besøke puben The Jugged Hare rundt hjørnet, hvor de serverer virkelig gode paier.

Farlige områder å unngå i London

Jeg føler meg alltid trygg når jeg spankulerer rundt i London, men vi må erkjenne at det er en storby og kriminalitet skjer.

Derfor vil jeg kort komme inn på områdene i London du bør unngå og uansett ikke bør bestille hotell i.

Men først, la meg fortelle deg om et område du ikke bør bo i – ikke fordi det er farlig, men fordi det vil være irriterende.

Området rundt Excel-senteret ved Victoria Dock i Øst-London. Det finnes mange hoteller der ute, og hvis du bare er ute etter et godt tilbud på de kjente hotellbestillingssidene, vil det ofte være gode tilbud der ute.

Men det er fordi det er langt unna severdighetene og opplevelsene du ønsker å se i London! Så det billige hotellrommet kommer med prisen at du må bruke lang tid på transport inn til selve London.

I tillegg er det noen tradisjonelt farlige områder i London som få mennesker ville ende opp i, men jeg skal liste dem likevel:

  • Tottenham
  • Finsbury Park
  • Harlesden
  • Croydon
  • Tower Hamlets
  • Newham
  • Peckham
  • Og så er det Brixton og Hackney, som tradisjonelt har vært farlige områder å unngå, men som nå også er trendy områder med mange gode restauranter og ting å gjøre.

Jeg håper du var i stand til å bruke denne flotte guiden til de beste områdene i London og er nå klar til å bestille hotell for turen.

Ofte stilte spørsmål:

Hvilken bydel er den beste i London?

Det kommer an på om du reiser til London med barn eller som ung. Men generelt sett er Soho og Covent Garden de beste områdene for de fleste turister som reiser til London og ønsker å bo sentralt i nærheten av byens beste attraksjoner.

Hvor kan du bo billig i London?

Det er mange billige hoteller i Paddington og Bayswater-områdene, så jeg anbefaler å bo der hvis du vil spare penger på overnatting. Områdene ligger fortsatt sentralt i London, slik at du enkelt kommer deg rundt i resten av byen.

Hvilke områder i London er farlige?

De fleste turister vil aldri gå ut i områdene som er farlige eller hvor du føler deg utrygg. Men du bør kanskje ikke gå rett ut til Tottenham, Finsbury Park eller Tower Hamlets og gå rundt alene om natten.

Hvilke områder er populære blant unge voksne?

London har mange områder som er populære blant unge voksne. Noen av de mest populære inkluderer:

Shoreditch: Dette området i East London er kjent for sin trendy kultur, kule barer og restauranter, og livlige natteliv.

Camden: Camden er kjent for sin alternative kultur, musikalske arv og livlige marked. Det er et flott sted for unge voksne som er ute etter en livlig og morsom atmosfære.

Brixton: Brixton har en mangfoldig befolkning og en blomstrende musikk- og kunstscene. Området har også et livlig marked og gode mat- og drikkealternativer.

Notting Hill: Notting Hill er kjent for sin trendy gatekunst, uavhengige butikker og koselige kafeer. Området er også vert for Notting Hill Carnival, en årlig festival med musikk, dans og mat.

Clapham: Clapham er et populært område blant unge voksne på grunn av sitt livlige natteliv, koselige puber og grønne områder, inkludert Clapham Common.

Legg igjen en kommentar