Hvor bør man bo i Budapest? De 5 beste områder + gode hoteller

Budapest har mange spennende bydeler og gode hoteller til billige priser. I denne guiden forteller jeg deg hvor det er best å bo i Budapest som turist.

I Budapest er det faktisk 23 bydeler, og du kan bruke ganske lang tid på å finne ut hvor de beste stedene å bo er. I denne guiden kan du lese mer om hvor du bør bo i Budapest.

Noen av distriktene er bare lite turistvennlige og siden jeg antar at man reiser til Budapest for å oppleve noe, har jeg konsentrert meg om områdene nærmest sentrum og ved noen gode severdigheter.

Her er de beste stedene å bo i Budapest

Klikk på linken over og se de beste hotellene i de nevnte områdene.

Er du opptatt? Jeg kan spesielt anbefale Continental Hotel Budapest, som ligger i det jødiske kvarteret.

Continental Hotel Budapest

Her er et utmerket basseng på taket, virkelig fine rom og en skikkelig god frokost.

Se mer om hotellet her.

Budapest som reisemål

Økonomisk sett er Budapest et rimelig sted å reise til.

Men det er ikke bare billig å bo i Budapest, du kommer deg også billig rundt, og du kan handle merkevarer mye billigere enn hjemme.

budapest centrum

Når det kommer til maten koster den ofte under halvparten i forhold til hva den koster i Norge.

Det er mange severdigheter i Budapest, hvor du kan oppleve alt fra historie til shopping og det ville nattelivet.

Men siden denne guiden handler om de enkelte bydelene og overnattingsstedene i Budapest, skal jeg ikke bruke så mye tid på å skrive om severdighetene.

Se også videoen min hvor jeg viser 3 av de beste områdene i Budapest.

1. Várkerület – et historisk sentrum

I dette historiske området er det rikelig med vakker arkitektur. Området ligger på vestbredden av Donau.

Du må velge å bo her hvis du er interessert i historie og vil se noe annet enn den «typiske turisten».

Sentrum av Budapest ligger på den andre siden av elven.

Hotell i Várkerület – luksus til en fornuftig pris

Det er ikke særlig dyrt å bo i Budapest, så jeg vil gjerne tillate meg å anbefale et bra hotell, som både passer for familier, men også de som reiser alene og vil ha litt luksus.

Du kan se flere bilder og bestille overnatting her.

2. Belváros – Lipótváros – bo i sentrum av Budapest

Jeg vil absolutt anbefale at det er her du bør bo hvis du vil være nær så mange severdigheter som mulig og virkelig kjenne på livet i byen.

I tillegg til de mange butikkene i hovedgaten, kan du dra nytte av turistene og bevege deg nedover de små sidegatene. Her finner du også mange koselige butikker.

Danubius Hotel Erzsébet City Center – nær alt

Dette er hotellet hvis du ønsker å bo nær alt. Er du kun på en kort tur til Budapest, får du ikke sett alt – men da vil jeg anbefale deg å bli her, noe av det du f.eks. bor i nærheten av er:

  • T-banestasjonen
  • Den store markedshallen
  • Gellerts varme bad
  • Kjedebroen
  • Buda slott

Hotellet er 3-stjerners og har kanskje ikke den samme luksusen som så mange andre steder, men velger du å bo her er det neppe fordi du har planlagt å tilbringe tiden din på hotellet.

Finn din pris og les mer om hotellet her.

Ønsker du å bo i sentrum og oppleve mye luksus, byr bydelen selvfølgelig også på det. Det neste hotellet ligger også sentralt, men har en mer luksuriøs setting enn det nevnte.

Bo som en konge på Kempinski Hotel Corvinus

Kempinski-hotellet er luksuriøst og elegant – her er det tilgang til svømmebasseng og spa-avdeling, og hotellet tilbyr både barnepass og luksusbiler til sine gjester.

Hvis du ikke passer på, kan du lett glemme at det er en fantastisk by utenfor hotellet som du også må oppleve.

Om ikke annet kan du alltid velge en enkelt natt under oppholdet for å få en vill opplevelse. Ingen sier at du må bo på samme sted hele ferien.

Du finner hotellet her.

3. Terézváros – stilig shoppingområde

Hvis du elsker å reise til storbyen for å shoppe, så har du landet i det rette nabolaget hvis du finner et hotell i Terézváros.

Distriktets trolig mest kjente gate er Andrássy út, et sted du må oppleve om du er interessert i kunst, shopping og kultur. Gaten kalles Budapests svar på Paris‘ Champs-Elysees.

Du finner selvsagt mange små kafeer og barer nedover gaten, slik at du kan hvile beina og slukke tørsten.

Sjarmerende og autentisk – Callas House

Ønsker du å bo et sted hvor designet passer inn i den urbane stilen, og hvor detaljene er tenkt på, så kan dette hotellet anbefales.

Dessuten ligger dette hotellet rett ved siden av operaen, og de henter deg gjerne fra flyplassen når du ankommer.

Bestill hotellet og se flere bilder her.

4. Erzsébetváros – det jødiske kvarteret

Hvis du er mer interessert i å være en del av det pulserende nattelivet enn du liker å shoppe, er det absolutt å anbefale å bo i Erzsébetváros – det jødiske kvarteret. Området er ikke veldig stort, men likevel et av stedene hvor du finner flest turister og generelt mange mennesker.

Den er også kjent for sine mange ruinbarer, hvorav Szimpla Kert må sies å være den mest populære.

Continental Hotel – et luksushotell med takbasseng til en overkommelig pris

Continental Hotel definitivt et sted verdt å besøke – trenger du en forfriskende dukkert for å bli kvitt den verste bakrusen fra Szimpla Kert, kan du enkelt hoppe inn i hotellets innendørs- eller utendørsbasseng.

Se priser og bestill her.

Jeg booket inn på dette hotellet under Sziget-festivalen i Budapest i 2022 og var ekstremt fornøyd.

Bortsett fra det deilige takbassenget, er det totalt sett bare et bra hotell med en utmerket frokost og god plass til å slappe av i solen på hotellets tak.

Hotellets treningssenter er også det beste hotelltreningssenteret jeg har sett, så du kan også trene deg svette på turen til Budapest 😉

5. Ujlipotváros – bra sted å bo med barn

Siden jeg sikkert også har lesere som reiser til Budapest med barn, tenkte jeg endelig å anbefale et familievennlig sted.

Det er ikke alltid barn synes det er kult med mange historiske opplevelser, og de helt fulle turiststedene kan også bli for mye for de små podene.

Derfor er Ujlipotváros et veldig bra område. Her ligger den vakre Margit sziget (øya) som en liten oase i byen.

Du går ikke glipp av noe ved å bo i området, det er mange deilige restauranter og kafeer. Det er også virkelig gode shoppingmuligheter i Westend kjøpesenter med over 400 butikker.

Danubius Hotel Helia – et 4-stjerners barnevennlig hotell

Når barna trenger en pause fra byen, sightseeing og lange turer, er det flott at de også kan kose seg innendørs.

På dette nydelige hotellet er det 4 oppvarmede svømmebassenger. Det er god plass på rommene, noen av dem med badekar og dobbel vask, som jeg ser for meg gjør det litt lettere når 4 personer skal ut døra om morgenen.

Dersom det ikke er en utvidet helg for 4 personer kan du også søke etter andre datoer og priser her.

Som du sikkert kan lese er det ganske mange alternativer for en ferie i Budapest som er tilpasset det du ønsker å oppleve.

Men nå har jeg forhåpentligvis gitt deg en god oversikt over de mest populære områdene, og hjulpet deg godt på vei til å finne et sted å bo.

Legg gjerne igjen en kommentar dersom du vet om andre gode hoteller i Budapest, eller har kommentarer til et av de jeg har skrevet om.

Ofte stilte spørsmål

Hvilket område av Budapest er best å bo?

Jeg anbefaler å bo i sentrum av Budapest, som inkluderer områder som Belváros – Lipótváros, Det jødiske kvarteret (også kjent som Erzsébetváros) og Terézváros.

Hvor bør jeg bo i Budapest for første gang?

Hvis du er ung og vil oppleve noe natteliv i Budapest, vil jeg anbefale å bo i The Jewish Quarter. For reisende som leter etter en mer rolig atmosfære, vil jeg anbefale Belváros – Lipótváros i sentrum.

Er det bedre å bo i Buda eller Pest?

Pest, på østsiden av elven Donau, er der de fleste av de beste tingene å gjøre i Budapest ligger, så de fleste turister vil bo her. Et av områdene i Budapest jeg anbefaler i denne guiden (Várkerület/Budvar) er imidlertid på Buda-siden da det er litt roligere, og her kommer du under huden på byen.

Legg igjen en kommentar