Hvor bør man bo i Paris? De 5 beste områdene & hotellene

I denne guiden til hvor man bør bo i Paris, gjennomgår jeg de fem beste områdene å bo i og gir til slutt en advarsel om hvor du definitivt ikke bør bestille hotell i Paris.

Det skal sies at Paris er en storby, hvor severdighetene og de beste tingene å gjøre er spredt. Derfor er det ikke noe slikt som ett område du kan peke på som det beste.

Det avhenger av atmosfæren du ønsker å oppleve i området av Paris du bor i og selvfølgelig om du kan finne et bra hotell.

Jeg hjelper deg med det i denne guiden til hvor du bør bo i Paris.

Er du opptatt? Du vil aldri gå galt i byen ved å bestille et hotell i Marais-området.

Introduksjon til Paris som reisemål 🥐

paris montmartre

Kjærlighetens by‘, ‘Lysenes by‘. Ja, Paris by har mange navn. Den eventyrlige franske hovedstaden er unik på sin helt egen måte og passer for deg som elsker storbyer.

Paris er full av romantikk overalt, spennende historie og fantastiske severdigheter. Det er også relevant å nevne at byen er et paradis for shoppingglade typer.

Paris er muligens en av verdens vakreste byer, men også en av de mest besøkte byene i verden. Fra imponerende arkitektur til verdenskjente kunstnere, Paris har alt. Hvis du ennå ikke har hatt gleden av å oppleve den franske metropolen, så bør den definitivt stå på ønskelisten din.

Paris er alltid en god idé, sier mange. Det kan være noe med det, for det er mye å gjøre og se i den vakre byen.

Paris byr på mye kultur, og det er ikke uten grunn at byen i seg selv har inspirert musikk, litteratur, film og kunst. De mange museene i Paris er kjent over hele verden, og det er også her du kan oppleve Louvre, hvor det berømte maleriet av Mona Lisa henger.

Det er selvsagt også i Paris du kan oppleve det vakre Eiffeltårnet, Notre Dame og Avenue des Champs-Élysées alene. Sammenlignet med områder i storbyen er den delt inn i 20 forskjellige. Disse distriktene kalles arrondissementer.

Når du skal velge område å bo i Paris, må du derfor se etter hvilket arrondissement du booker deg inn i.

Hvor bør man bo i Paris, tenker du kanskje? Du finner svar på dette i de neste avsnittene. For det er selvfølgelig noen arrondissementer som er mer attraktive enn andre.

Her deler jeg fem gode områder i Paris å bo i som turist.

1. Marais – beste området i sentrum av Paris ⭐️

I Marais kan du virkelig få en følelse av fortiden, hvor trange gater og bygninger fra middelalderen fortsatt står.

Marais ligger i det 4. arrondissementet i sentrum av Paris og er favorittområdet til mange turister i Paris.

Se de beste hotellene i Marais her.

Marais byr på stort mangfold og frisinnede individer, og distriktet er et velkjent område for regnbuemiljøet. Du vil derfor kunne finne mange homobarer og diskoteker i SoMa.

I Marais kan du oppdage mange forskjellige museer, og det er også her Notre Dame de Paris ligger. Blant andre attraksjoner kan du oppleve Hotel de Ville og Place de Bastille.

Hagene ved Place des Vosges-fontenen er også det perfekte stedet å slappe av.

notre dame marais paris
Notre Dame ligger i Marais-området

I Marais vil du også bo nær Seinen, så du kan enkelt krysse over til den sørlige bredden og oppleve Latinerkvarteret, hvor det er fullt av liv – et område jeg nevner senere i denne guiden til hvor du skal bo i Paris .

Gode ​​hoteller i Marais

Marais er sentralt, lett tilgjengelig med offentlig transport, og det er faktisk bare et veldig kult område med mange små butikker, kafeer og restauranter.

Så selvfølgelig er det også noen virkelig gode hoteller i Marais. La meg dele tre flotte steder:

Beste luksushotell: Hotel du Petit Moulin

Beste mellomklassehotell: Les Tournelles

Beste budsjetthotell: Hotel Turenne Le Marais

Marais er et veldig populært område, så det er ikke her vi finner de billigste hotellene i Paris.

Der kan det være mer fornuftig å se nærmere på de neste områdene på listen – det neste er min personlige favoritt.

2. Montmartre – det fineste området i Paris 💖

Hvor bør man bo i Paris hvis ikke Marais? Montmartre, som er det 18. arrondissementet, er en ekstremt sjarmerende bydel og jeg må innrømme at Montmartre er favorittområdet mitt i Paris.

Det kan godt være at det også er mange turister, men det er det overalt i Paris – jeg synes det er en spesiell, skikkelig koselig atmosfære i Montmartre.

Og så ser jeg for meg at det er en mer lokal stemning her enn lenger «ned» i sentrum av Paris.

Se de beste hotellene i Montmartre-området her.

montmartre paris
Montmartre

Montmartre har også et annet kallenavn, som kalles ‘La Butte’.

Området var en gang en landsby for kunstnere, og det er også der både Dalí og Picasso selv en gang bodde.

Montmartre er kjent for sin bakke, hvor du kan ta en tur med taubanen eller begi deg ut i en litt mer utfordrende aktivitet med trappene.

På toppen av bakken ligger den hvite basilikaen Sacre Coeur, som kan sees fra det meste av byen.

Sacre Coeur
Sacre Coeur

På kunstnerplassen (Place du Tertre) kan du beundre de mange kunstnerne som designer kreative mesterverk. Ønsker du selv å få malt et selvportrett er dette ofte mulig.

Montmartre er absolutt verdt å vurdere med tanke på overnatting hvis du er kunstnerisk anlagt eller ønsker å bo i Paris i et område med litt kant.

Gode ​​hoteller i Montmartre

Montmartre er et relativt lite område, og du trenger ikke å bo rett ved foten av Sacre-Coeur for å føle den gode atmosfæren i det 18. arrondissementet – du kan til og med velge et hotell i Pigalle-området i det 9. arrondissement, hvor også koselig.

Her er tre gode hoteller i Montmartre i ulike prisklasser.

Beste luksushotell: Hôtel Monsieur Aristide

Beste mellomklassehotell: Best Western Plus Hotel Litteraire Marcel Ayme

Beste budsjetthotell: Hôtel Audran

3. Latinerkvarteret – området med mye sjel

Har du lyst til å oppleve et av de beste områdene i Paris og gjerne vil bo i en bydel som har mye sjel og farger, så er Latinerkvarteret i Paris et opplagt valg.

Her er du i 5. arrondissement like sør for Seinen.

Bydelen er kjent blant annet for sine koselige gater, flotte kafeer og restauranter.

Du kan bestille de beste hotellene i Latinerkvarteret her.

Som du vet er Frankrike verdenskjent for sitt vakre og tradisjonelle kjøkken, så hvis du vil smake på noe virkelig deilig mat, tilbyr Latinerkvarteret også Michelin-restauranter.

Har du søtsuget anbefales det også å stikke innom Ladurée, som lager de herligste makroner.

Latinerkvarteret er også hjemmet til Sorbonne-universitetet, som faktisk dateres tilbake til middelalderen. Store verdenskjente filosofer bodde en gang ved dette universitetet, så det er ikke et hvilket som helst universitet.

Ved Latinerkvarteret i Paris kan du blant annet oppleve Panthéon, Mouffetard-markedet og mye mer.

Gode ​​hoteller i Latinerkvarteret

Latinerkvarteret er utvilsomt et av de beste områdene å bo i på turen til Paris. La meg presentere tre gode hoteller i Latinerkvarteret her:

Beste luksushotell: Hôtel La Lanterne

Beste mellomklassehotell: Hotel Oratio

Beste budsjetthotell: Hotel Des Nations Saint Germain

4. Opéra – beste området for barnefamilier i sentrum av Paris

Det 9. arrondissementet i den franske hovedstaden er blant annet kjent for sine butikker, varehus og hoteller. Men en av de viktigste severdighetene er Paris Opera.

Området passer utmerket for de som reiser til Paris med barn og ønsker å bo så nært som mulig «det hele».

Hvis du ønsker å bo i denne vakre delen av Paris, kan du finne de beste hotellene her.

Som tidligere nevnt er det vanskelig å sette fingeren på det beste området i Paris og dermed også for barnefamilier, men bestiller du hotell i Opéra går du ikke feil i byen.

opera paris

En fordel med å bo her er også at området er veldig sentralt og godt forbundet, så enten du lander på Charles de Gaulle eller Orly flyplass, kommer du deg enkelt til hotellet ditt – og tilbake til flyplassen.

Området ligger også i gangavstand fra Louvre, Champs Élysées og mye mer.

Enten du går i operaen eller ikke, er det helt klart en minneverdig opplevelse å legge veien forbi Operaen, som ligger i Palais Garnier-bygningen, som ble bygget på 1800-tallet.

Det vakre operahuset er verdt et besøk, både for å beundre interiøret og selve bygget, men også hvis du vil oppleve en konsert.

I tillegg til opera er det også mulig å se en ballettforestilling. I operaens bibliotek og museum er det rikelig med anledning til å utforske operaens historie.

Gode ​​hoteller i Opéra

Området rundt selve operaen er relativt lite, så hvis hotellet ditt ikke ligger rett ved siden av selve operabygningen, vil det gjøre det. Her er tre gode hoteller i Opéra.

Beste luksushotell: Chouchou Hôtel

Beste mellomklassehotell: Hôtel Excelsior Opéra

Beste budsjetthotell: Maison Axel Opera

5. Champs Élysées – det beste området for shopping 👜

Selv om mange forbinder Paris med koselige kafeer, historiske monumenter, bygninger og kunst, er metropolen også kjent for noe helt annet. Nemlig shopping og mote.

Paris er ikke hvilken som helst by når det kommer til shoppingmuligheter.

Og her kommer vi ikke utenom Champs Élysées, som er kjent over hele verden og kanskje også en av de vakreste gatene i verden?

Her er vi forøvrig i 8. arrondissement og fortsatt veldig sentralt i Paris, men i den vestlige delen av byen og ganske nær Eiffeltårnet.

Du kan finne de beste hotellene i Champs Élysées her.

Byen går også under tittelen ‘Verdens motehovedstad’ sammen med London, New York og Milano.

Champs Élysées

Det er imidlertid slett ikke overraskende at byen får den fine motetittelen da de store motehusene som Dior, Chanel, YSL og Louis Vuitton er franske og hører hjemme i Paris.

Hvis du elsker de store motehusene med disse merkene, så er Champs Élysées definitivt et godt valg for hvor du skal bo i Paris. På den kjente gaten kan du kjøpe haute couture med stil.

Champs Élysées er imidlertid ikke bare fylt med de store motehusene, du kan også finne massevis av andre butikker innenfor kjente merkevarer og prisklasser.

Selve alléen, som strekker seg over nesten to kilometer, er en opplevelse i seg selv, og det samme er områdene rundt. Hvis shopping er noe for deg, kan et opphold i dette området være fornuftig når du drar til Paris.

Husk også å besøke Triumfbuen, når du er i nærheten av Champs Élysées.

Gode ​​hoteller rundt Champs Élysées

I motsetning til de andre områdene i denne guiden til hvor du skal bo i Paris, er ikke Champs Élysées et område som sådan, men nedenfor deler jeg noen av de beste hotellene i nærheten av den berømte avenyen.

Beste luksushotell: La Demeure Montaigne

Beste mellomklassehotell: citizenM Paris Champs-Élysées

Beste budsjetthotell: Hotel Magda Champs Elysées

Du burde ikke bo her i Paris 🆇

Hvor bør man bo i Paris og hvor bør man ikke bo? Skal du reise til Paris for å oppleve alt den fortryllende byen har å by på, så gir det ikke mening å bestille et opphold utenfor de ulike arrondissementene.

Velger du å bestille natten unna disse, så blir avstanden bare stor.

Dette er åpenbart synd og kan være tidkrevende å komme seg frem og tilbake. Det er imidlertid også en annen grunn til at du bør holde deg innenfor de anbefalte arrondissementene, nemlig sikkerhet.

Det er noen områder du generelt bør holde deg unna i Frankrike, akkurat som det er områder i andre land du bør holde deg unna.

I Paris er det lurt å holde seg unna enkelte områder om kvelden og natten. Du bør unngå steder som Gare du Nord/Gare de l’Est-området, som ligger i 10. arrondissement.

I hvert fall om kvelden og natten.

I 1. arrondissement ligger Chalet les Halles, som også bør unngås om kvelden, og det samme gjelder den nordlige delen av 19. arrondissement.

Om kvelden og natten er det heller ikke lurt å bo rundt Porte de Montreuil (19. arrondissement) og Bois de Bologne, som ligger i det 20. arrondissement.

Det kan være fristende å bare klikke seg inn på en hotellbestillingsside og ta det første og beste hotellet i forhold til pris. Men beliggenheten spiller en stor rolle, spesielt hvis du ønsker å bo sentralt og i de ikoniske og historiske områdene i Paris.

Det er derfor lurt å lese seg opp om hvor arrondissementene ligger.

Den beste måten å komme seg rundt i Paris på er med metro, som er både praktisk og budsjettvennlig. Ellers er det bare å ta på seg spaserskoene og nyte alt den magiske byen har å by på.

Jeg håper du kan bruke denne guiden til de beste områdene og stedene å bo i Paris. Hvis du har spørsmål, legg igjen en kommentar nedenfor.

Ofte stilte spørsmål

Hvor er det beste stedet å bo i Paris?

Det prøver jeg å svare på i denne guiden, hvor jeg deler informasjon om de beste områdene, som i mine øyne er Marais, Montmartre, Latinerkvarteret, Opéraen og Champs Élysées.

Hvor bør man bo i Paris med barn?

Når du reiser til Paris med barn vil jeg anbefale å bo i et sentralt område. Alle områdene som er nevnt i denne guiden ligger nær sentrum av Paris, men hvis jeg skal trekke frem ett område hvor man kan bo med barn i Paris, så er det Opéra.

Hva er det beste området i Paris?

I mine øyne er Montmartre eller Marais det beste området i Paris.

Legg igjen en kommentar