Hvor bør man bo i København? De 5 beste områdene & hotellene

Leter du etter et bra hotell i København og vil du gjerne bo i et godt område? Her deler jeg de beste områdene og anbefaler gode hoteller til reisen din.

Jeg bor i København og beveger meg rundt i byens ulike områder hver dag. Så jeg vet at det faktisk er ganske stor forskjell på hvor du bor i København, da områdene egentlig er veldig forskjellige.

Derfor har jeg satt meg fore å skrive den ultimate guiden til hvor du skal bo i København når du reiser til den danske hovedstaden og ønsker å oppleve så mye som mulig på turen.

københavn sentrum

I mine øyne er København en av verdens beste byer om sommeren og selv om vintrene våre kan være litt mørke og kalde, er det også mye å se og gjøre i den delen av året.

I denne guiden dekker jeg de beste områdene og deler linker for bestilling av de beste hotellene, slik at du enkelt kan se priser og bestille overnatting i København.

Og la oss komme i gang: hvor bør du bo i København? Vi starter i det absolutte sentrum.

1. Indre By – overnatting i sentrum og gangavstand til de kjente attraksjonene

indre by københavn

Indre By er, som navnet tilsier, Københavns absolutte sentrum og det er her du finner de fleste kjente severdighetene.

Indre By er også det gamle København, så det er her du virkelig kan komme inn under huden på byens rike historie på flere hundre år.

I Indre By finner du bl.a. de populære ting å gjøre i København som Tivoli, Christiansborg, Amalienborg, Rådhuspladsen, Strøget og selvfølgelig Nyhavn.

Se de beste hotellene i Indre By her.

I Indre By vil du aldri gå mange meter før du snubler over en restaurant, kafé eller bar.

Det er her du finner både de mest overklasserestaurantene, men samtidig er det også perler som lokalbefolkningen drar til Indre By for å besøke, så i motsetning til andre europeiske hovedsteder er ikke sentrale København bare et turisthelvete.

nyhavn københavn sentrum

Det gir med andre ord god mening å bo i Indre By for de fleste reisende til København som kommer til byen for å ha en tradisjonell storbyferie og ønsker å kunne gå til de kjente attraksjonene.

Samtidig er metronettet i København nå så bra at du enkelt kommer deg rundt til alle de andre områdene jeg nevner i guiden her, så selv om du bor i Indre By kan du enkelt oppleve trendy Vesterbro eller det flerkulturelle Nørrebro.

amalienborg københavn

Det er ærlig talt ingen ulemper med å bo i indre by når du kommer til København. Det er rett og slett det beste området å bestille overnatting for 99 % av alle vanlige turister som kommer til København for å nyte vår vakre hovedstad.

Det eneste mot å bestille hotellet i Indre By er selvfølgelig prisen. Fordi området er klart det mest ettertraktede, er det også her i området at hotellene koster mer enn i noen av de andre områdene jeg nevner i guiden her.

Men har du råd vil jeg anbefale deg å se etter et bra hotell i Indre By. Nedenfor deler jeg noen gode alternativer i flere prisklasser.

Hoteller i Indre By – Sentrum av København

Indre By er egentlig et relativt stort område, så det er forskjell på om du ender opp med hotell rundt Rådhusplassen eller ved Marmorkirken. Når det er sagt, er det ikke fordi det ene området er bedre enn det andre – du får bare oppleve forskjellige steder i ditt lille lokalområde.

Nedenfor har jeg valgt ut noen av de beste hotellene i København i forskjellige prisklasser. Hotellene ligger alle i Indre By og i nærheten av de beste tingene å gjøre i København.

Luksushotell i Indre By

skt petri kobenhavn

Hotell Skt Petri er et av de beste hotellene i København og beliggenheten kunne ikke vært mer sentral. Hotellet er virkelig et av de mest luksuriøse i København og er bl.a. kjent for å ha huset stjerner som Mickael Jackson og Justin Bieber.

Med andre ord: hvis du vil bo på et av de mest prestisjefylte hotellene i København, hvor det er deilige restauranter, en takbar og et treningsstudio, så må du booke deg inn på Hotel Skt Petri.

hotel sanders kobenhavn

Hotel Sanders er et annet 5-stjerners hotell sentralt i København – kun et steinkast fra Nyhavn, hvor alle turistene kommer forbi og like ved Københavns havn, som er et fantastisk pust i bakken om sommeren.

Jeg må innrømme at innredningen og atmosfæren på Hotel Sanders i København er noe av det beste når det kommer til hotell.

Bestill Hotel Sanders i Indre By og vær sikker på at rammen for ferien i København er helt perfekt.

Mellomklassehotell i Indre By

hotel kong arthur kobenhavn

Hotel Kong Arthur er et hotell i Indre By like ved Nørrebro og populære Torvehallerne. Hotellet har 4 stjerner og har bl.a. sauna, 3 forskjellige restauranter og så er det en veldig populær spaavdeling tilknyttet.

Så hvis du ønsker å bo på et bra hotell i København med spa, bør du vurdere å bestille på Hotel Kong Arthur. Hotellet ligger i et litt undervurdert område av Indre By, hvor den nærliggende Nansensgade byr på mange virkelig gode restauranter og barer med en ganske kul atmosfære.

copenhagen strand hotel

Copenhagen Strand Hotel ligger like ved det tidligere Hotel Sanders, så vi er tilbake nær Nyhavn og vannkanten. Det er et 4-stjerners hotell med utrolig fine rom og en super-chic frokostrestaurant, hvor det er gjort mye med innredningen.

Flere av rommene har også havutsikt, som du spesifikt kan bestille – se mer her.

scandic kobenhavn sentrum

Scandic Palace Hotel ligger vegg i vegg med Rådhuspladsen og dermed midt i hjertet av København, hvorfra du enkelt kan dra på en stor shoppingtur på Strøget eller utforske de trendy gatene i Pisserenden (Studiestræde, Larsbjørnsstræde og Kattesundet).

Et veldig godt valg også for familier som reiser til København med barn. Flere av rommene har til og med utsikt over Rådhusplassen. Se mer om hotellet her.

Billige hoteller og hostels i Indre By

wakeup borgergade kobenhavn

Wakeup Copenhagen Borgergade er muligens det beste billige hotellet i Indre By. Her får du et lite rom som har alt du trenger på en reise til København, hvor du bare vil bo billig og sentralt.

Det finnes flere forskjellige romtyper og det finnes også familierom, så hvis du reiser til København med barn og leter etter billig overnatting, gir det god mening å booke deg inn på Wakeup Copenhagen Borgergade.

Billig overnatting for ungdom

overnatting for ungdom kobenhavn

Copenhagen Downtown Hostel er et ekte vandrerhjem for de unge eller unge til sinns. Hvis du reiser til København som backpacker eller bare ønsker å bo et sted hvor du kan møte andre reisende i baren, så er Copenhagen Downtown Hostel det perfekte, billige stedet å bo i Indre By.

Stedets bar er faktisk også ganske populær blant vanlige københavnere som kommer dit for de billige drinkene.

Du kan bestille både private rom med eget bad eller klassiske hostelrom – det er faktisk mange alternativer, se alle her.

2. Vesterbro – beste området for natteliv og trendy kafeer

vesterbro

Det neste området vi skal passere ligger sør-vest for Indre By og starter egentlig allerede ved Rådhuspladsen.

Kommer du til København med tog eller tar regionaltoget fra Københavns lufthavn, kommer du faktisk til Vesterbro, da sentralstasjonen ligger på Vesterbro.

Vesterbro er opprinnelig et av de virkelige arbeiderbydelene i København, og hvis du hadde fortalt lokalbefolkningen på 1980-tallet at Vesterbro en dag skulle bli et av de hippeste områdene for trendy reisende fra hele verden, ville de ha ledd rumpa av – og kanskje klasket 😀

Vesterbro var med andre ord et litt røft nabolag, men området har utviklet seg de siste 20 årene, slik at det nå er et av de mest populære områdene og et sted hvor mange unge foreldre har kjøpt bolig.

Se de beste hotellene på Vesterbro her.

Det er imidlertid forskjell på Vesterbro og litt av den gamle, tøffe stemningen finner man fortsatt like utenfor Hovedbanegården på første del av Istedgade og sidegatene rundt. I gamle dager var Istedgade Københavns red light district og det er fortsatt litt av det om natten.

Derfor er det ekstra viktig at du leser anmeldelsene når du bestiller hotell på Vesterbro, da det fortsatt er hoteller som (nesten) leies ut på timebasis…

Du kan selvfølgelig også bare bestille et av hotellene jeg nevner nedenfor – eller skrive en kommentar til guiden her hvis du er i tvil.

Vesterbro er det perfekte området å bo hvis du er et ungt par som ønsker å ta en drink på noen av de beste barene i København. Spesielt Kødbyen er et mekka med mange restauranter, trendy ølbarer og noen av de kuleste nattklubbene i København.

Fra Kødbyen er det også kun 15-20 minutters gange til Tivoli, Rådhuspladsen og Indre By.

Vesterbro har både sentralbanestasjonen, hvor det er T-bane, tog og busser, samt T-banestasjonen på Enghave Plads. Så det har også blitt veldig enkelt å komme seg rundt i resten av byen fra Vesterbro.

Hotell på Vesterbro

Som tidligere nevnt er det viktig å holde seg unna de veldig billige hotellene som ligger helt i starten av Istedgade og Vesterbrogade. De færreste vil nok bestille disse hotellene når de ser bilder og anmeldelser, men nå er det nevnt.

Og når det er sagt, så er Vesterbro også et av de mest trendy områdene i hele Skandinavia, så det er ikke mange av disse snuskete stedene igjen – på den annen side er det investert massivt i nye flotte hoteller på Vesterbro.

La oss se nærmere på dem.

Beste luksushotell

villa copenhagen

Villa Copenhagen er det eneste hotellet med takbasseng i København og kanskje den beste frokosten i hele byen.

Hotellet ligger rett ved Hovedbanegården, men på ‘høyre side’ rett ved Tivoli og noen minutters gange fra de koselige gatene i Indre By, så selv om postnummeret sier Vesterbro, er det nesten som å bo i Indre By, men svært nær Vesterbro og Kødbyen.

Beste mellomklassehotell

scandic kodbyen vesterbro

Scandic Kødbyen er et helt nytt hotell rett ved siden av Kødbyen.

Beste budsjetthotell

steelhouse vesterbro kbh

Steel House Copenhagen er et nytt billig vandrerhjem med innendørsbasseng og mulighet for å bestille private rom med eget bad. Likevel er det veldig billig!

3. Nørrebro – beste lokalområdet i København

norrebro

Nørrebro er nok favorittområdet mitt i København og et område hvor turistene ikke har funnet veien. Derfor er Nørrebro også det mest autentiske området i København i denne guiden.

Nørrebro er med andre ord et område hvor det først og fremst bor «ekte» mennesker og restaurantene, kafeene og barene må leve av lokalbefolkningen – og derfor er de kjempeflinke!

Jeg har bodd på Nørrebro, så jeg har nok gode tips til et helt innlegg, men som utgangspunkt må du oppleve det koselige området rundt Jægersborggade og Stefansgade på Ydre Nørrebro.

Se de beste hotellene på Nørrebro her.

Du finner alt fra lokale vinbutikker til Michelin-restauranter – i en gate og et område som for 20 år siden aldri ville ha funnet veien til en guide om de beste stedene i København.

Gå fra Jægersborggade ned til indre Nørrebro og utforsk gater som Griffenfeldsgade, Blågårds Plads, Elmegade og Ravnsborggade. Du kan lett bruke en hel helg på å spise og drikke deg gjennom Nørrebro.

Nørrebro er en smeltedigel av studenter, unge kreative typer og etterkommere av de første innvandrerne fra Midtøsten. Derfor finner du utallige kebabbutikker og spennende restauranter, så du kan spise mat fra hele verden på Nørrebro.

Jeg kan anbefale å bo på Nørrebro til alle som ønsker å oppleve en bydel med litt kant og samtidig være der københavnerne selv drar ut.

For barnefamilier kan det være bedre å velge et annet område, da gatene godt kan være travle i helgene, men for andre, nysgjerrige reisende vil jeg virkelig anbefale å vurdere Nørrebro som base for turen til København.

Hoteller på Nørrebro

Altså, Nørrebro er ikke et turistområde som sådan – til tross for at du kan være i Indre By på 10-15 minutter via Dronning Louisebroen eller T-banen – så det er faktisk ikke så veldig mange hoteller å velge mellom på Nørrebro.

Er du på jakt etter et luksushotell på Nørrebro må du derfor se langt, men det er fortsatt noen virkelig fine steder.

Beste hotellet på Nørrebro

avenue hotel norrebro kbh

Et av de beste hotellene på Nørrebro er 4-stjerners Avenue Hotel Copenhagen by Brøchner Hotels, som ligger på indre Nørrebro rett på grensen til Frederiksberg og Indre By.

Dette hotellet er med andre ord kanskje det beste stedet å bo for deg som ønsker å oppleve alt det beste av Nørrebro, men likevel være kun 5 minutters gange fra T-banestasjonen på Forum, hvorfra du kan komme deg til Nyhavn og Kongens Nytorv på 3-4 minutter.

Avenue Hotel har mange forskjellige rom og en veldig god frokostbuffet. Hotellet ligger innen få minutters gange fra noen av mine favorittsteder i København: Satang Thai Bistro, som er byens beste thairestaurant og Himmerriget, som er en av de beste ølbarene (som få turister vet om!).

Se mer om hotellet her.

Billig overnatting på Nørrebro

hotel m18 norrebro

Er du på jakt etter et billig hotell på Nørrebro, så er Hotel M18 et godt bud. Det er et 3-stjerners hotell uten den største komforten, men på den annen side er beliggenheten utrolig bra og bestiller du i god tid kan du ofte få natten skikkelig billig.

Hotellet ligger et steinkast fra Nørrebrogade, Guldbergsgade og Skt Hans Torv, som er noen av de beste stedene å rusle rundt på Nørrebro og København generelt.

Så hvis du vil bo billig i hjertet av Nørrebro, sjekk ut hotellet her.

Bra vandrerhjem på Nørrebro

urban camper hostel norrebro

Nørrebro inviterer til overnatting på hostel fordi bydelen generelt er så ung og hipp.

Jeg kan derfor anbefale å ta en titt på Urban Camper Hostel, som ligger rett ved Nørrebro stasjon, hvor det går både shuttlebusser, t-bane og S-tog, så du kommer deg enkelt rundt i hele København samtidig som det er mye å gjøre innen gangavstand fra vandrerhjemmet.

På Urban Camper Hostel er det en stor bar, mange forskjellige romtyper med alt fra delte sovesaler til private rom og mulighet for å leie sykler, noe som er en veldig god idé om du skal reise til København i sommermånedene.

4. Copenhagen Waterfront – bra område nær vannet

copenhagen waterfront

Disse hotellene ligger både i Indre By og Vesterbro.

Jeg synes ikke at hotellene i dette området passer inn under Indre By eller Vesterbro. For de ligger derfor litt lenger unna de sentrale stedene både på Indre By og Vesterbro.

På den annen side er hotellene her ved Copenhagen Waterfront enten billige og splitter nye eller utrolig deilige og du får mer for pengene her enn i selve sentrum av byen.

Derfor kan jeg anbefale å bestille hotellet her hvis du ønsker å spare penger på overnattingen eller ønsker å bo helt ned til havnen i sommermånedene, når alle københavnere strømmer til havnebadet.

marriott copenhagen
Det beste hotellet i området er Copenhagen Marriott Hotel

Du skal være klar over at på noen av disse hotellene kan det være en kort spasertur på 10-15 minutter før du kommer til enten Fisketorvet eller Kødbyen på den ene siden eller Indre Bys koselige gater på den andre.

Så dette området er litt spesielt og jeg tenkte på om jeg skulle ha det med i guiden her, men jeg tror det kan være god valuta for pengene ved å bo her, når man ser på hvor bra hotellene er og hvor mye lavere prisene er her sammenlignet med bare 5-600 meter lenger inne i indre by.

Hoteller ved Copenhagen Waterfront

Så la meg bare presentere noen av hotellene i området og samtidig fortelle deg hva du kan forvente av avstander.

Luksushotell ved havnen

marriott kobenhavn

Det beste hotellet ved Copenhagen Waterfront er luksushotellet Copenhagen Marriott Hotel, som er 5-stjerners og har egne restauranter, barer og dampbad med badstue. Det er et imponerende hotell, med mange av rommene med utsikt over havnen og Islands Brygge på den andre siden.

Om sommeren kan du rusle rett ut til havnens svømmebasseng og hoppe i vannet sammen med de mange andre glade københavnere som soler seg og nyter sommeren.

Bor du på Copenhagen Marriott Hotel kan du spasere opp til Tivoli og Hovedbanegården på 10 minutter, mens en spasertur til Rådhusplassen vil ta et kvarter. Så her bor du fortsatt i gangavstand til det meste du gjerne vil oppleve i København som turist.

Det andre virkelig gode hotellet ved Copenhagen Waterfront heter Copenhagen Island Hotel og ligger betydelig lenger fra København sentrum, men på den annen side rett ved Fisketorvet og kun 5 minutters gange fra Kødbyen ved Vesterbro og Dybbølsbro stasjon, hvor du kan ta S-toget til Indre By på få minutter.

Det er et 4-stjerners hotell som har mange rom med havutsikt og som også passer spesielt godt for barnefamilier, da det finnes spesielle familierom.

Copenhagen Island Hotel er for deg som har det greit med å bo litt utenfor Københavns absolutte sentrum, men heller prioriterer å ha et bra hotell som er betydelig billigere enn hva et 4-stjerners hotell i sentrum koster.

Billig overnatting sentralt i København

wakeup kbh bernstorffsgade

Som tidligere nevnt er det også noen virkelig billige hoteller ved Copenhagen Waterfront. En av de nyeste og best plasserte er Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade.

Vi er tilbake i den indre bydelen av området, så herfra kan du gå til alle de kjente severdighetene i København.

Billig overnatting for grupper

danhostel hostel kbh

Et av de mest kjente vandrerhjemmene i København heter Danhostel Copenhagen City og ligger eminent til rett ved Langebro, som forbinder København med Amager (og Christianshavn, som vi snart skal se nærmere på).

Det er et enormt hostel som har 192 rom og du kan bestille alt fra private superior-leiligheter med plass til 4 personer til rom med plass til 8 personer og mye mer.

Så hvis du er en gruppe som reiser til København og leter etter overnatting for mange mennesker på et sted med en god beliggenhet, bør du vurdere å bestille på Danhostel Copenhagen City.

5. Christianshavn – det fineste området

christianshavn

Det neste området i guiden til de beste stedene å bo i København er kun en kort spasertur over Knippelsbro eller Inderhavnsbroen (“Kyssebroen”).

Vi skal over til det gamle arbeiderkvarteret, Christianshavn. Christianshavn er et relativt lite område som består av flere små øyer forbundet med små broer over kanalene.

Se de beste hotellene i Christianshavn her.

christianshavn kanaler

Christianshavn er teknisk sett en del av Indre By, men området som ble anlagt av kong Christian den 4. i 1618 er noe helt eget. Det er her i området vi også finner Christiania, hvor man naturligvis ikke kan booke seg inn på et 5-stjerners hotell 😀

Det er imidlertid en enorm forskjell på Christiania og Christianshavn. Sistnevnte er et av de fineste områdene i København og spesielt om sommeren blir området levende, så det er et utmerket sted å bo.

Som tidligere nevnt kan du være i Indre By ved Christiansborg og Strøget på 10 minutter, så det er fortsatt veldig sentralt i København.

Den eneste utfordringen er at det ikke er veldig mange hoteller på Christianshavn.

Hoteller i Christianshavn

Utfordringen med at det er utrolig få hoteller på Christianshavn fikk meg faktisk til å vurdere å ikke inkludere området i guiden her, men det hadde også vært synd.

For selv om hotellene på Christianshavn er raskt booket opp, kan du være heldig om du bestiller reisen til København i god tid.

Beste hotellet i Christianshavn

beste hotellet christianshavn

Det beste hotellet i Christianshavn er utvilsomt det nye NH Collection Copenhagen. En av løperutene mine går rett forbi hotellet her, så jeg var nysgjerrig på hvordan det ville se ut etter at bygget hadde fungert som forretningslokale i mange år.

Nå er stedet renovert med stil og du kan nå booke deg inn på et av kanskje de beste hotellene i København – det er i hvert fall et av de med best beliggenhet.

nh collection christianshavn

NH Collection Copenhagen ligger helt ned til havnen, så mange rom har vakker utsikt over havnen og indre by. Det er et ekte luksushotell med 5 stjerner og mange forskjellige rom, så hvis du ønsker å bo i en presidentsuite i København med havutsikt, så er NH Collection Copenhagen stedet for deg – men det finnes også vanlige rom som er noe billigere.

Selve hotellet har en bar rett ved havnen, men ellers kan du skli inn i vinbaren rett ved siden av, hvor du kan møte Københavns hipstere over en glad naturvin eller hva de kule barna drikker for tiden 😀

Spesiell overnatting i København

cph living kobenhavn

Hvis du ønsker å overnatte på en ukonvensjonell måte på turen til København, bør du vurdere å booke deg til CPH Living, som også ligger helt ned til vannet på Christianshavn. CPH Living er en husbåt og derfor et noe ukonvensjonelt hotell.

Et skikkelig godt tilbud på overnatting for deg som ønsker å bo med havutsikt og faktisk også bo på vannet.

Se mer om stedet her.

Hvor bør man ikke bo i København?

København er Danmarks hovedstad og en stor by med over 1 million innbyggere, men byen er ganske enkel å komme seg rundt med enten metro, S-tog eller buss. Så uansett hvor i København du bor, vil du alltid være i nærheten av en transportform som kan ta deg rundt til de andre områdene.

Så som sådan er det ikke noe virkelig dårlig sted å bo i København. Hvis jeg må peke på noen, vil jeg ikke anbefale Amager Øst og området rundt Amager Strandpark i vinterhalvåret, da det ikke er så mye som skjer. Om sommeren vil du derimot bo nært byens beste strand og derfor kan det gi god mening.

Amager Vest rundt Field’s og Ørestaden er aldri et bra sted å bo i København. Det er nok området med minst sjel i hele byen, så ikke book deg inn her – selv om du skal på konsert i Royal Arena. Det er t-bane noen minutters gange fra Royal Arena, så det er best å bestille plass i Indre By eller et av de andre områdene jeg nevner i guiden her.

Det er også noen få hoteller i Sydhavn, hvor du ikke bør bestille med mindre du har bil eller er greit å måtte ta både buss og t-bane hvis du vil komme deg rundt til de kjente severdighetene i København.

Jeg håper at du kan bruke denne flotte guiden til hvor du bør bo i København og at du nå er klar for turen til den danske hovedstaden.

Hvis du har spørsmål om København-områder eller hoteller, vennligst legg igjen en kommentar nedenfor, så skal jeg gjøre mitt beste for å hjelpe.

Ofte stilte spørsmål:

Hva er det beste området i København?

Indre By er sentrum og kan oversettes til indre by. Dette er det beste området i København å bo som turist. Indre By er der du finner de beste tingene å gjøre og flest hoteller.

Hvor bør man bo i København med familie?

Indre By, sentrum, er det beste stedet å bo for familier og 99 % av alle reisende.

Hva er det beste området i København for natteliv?

De fleste nattklubbene i København ligger i sentrum, Indre By, men Vesterbro og Kødbyen er kjent for å være det beste området for uteliv. Det er også her du vil møte flest lokale. Nørrebro er også et bra sted for en kveld ute.

Hva er hovedområdet i København?

Indre By, sentrum, er hovedområdet i København. Ta en spasertur fra Rådhusplassen via Strøget (vår gågate) til Nyhavn, så får du en følelse av sentrum..

Legg igjen en kommentar