Hvor bør man bo i Roma? De 4 beste distriktene og gode hoteller 🇮🇹

Planlegger du en tur til den italienske hovedstaden og ikke sikker på hvor man bør bo i Roma? I denne reiseguiden snakker jeg om de fire beste områdene å bo i og gir anbefalinger for hoteller i de nevnte nabolagene.

I over 1000 år var Roma den rikeste byen i verden, og den er full av fantastisk historie, imponerende bygninger og det som nesten føles som uendelige gastronomiske muligheter.

Hvor bør man bo i Roma? Nedenfor forteller jeg deg om de fire beste områdene å bo i Roma.

Beste områdene i Roma

De beste områdene å bo som turist i Roma er:

  • Pantheon & Navona – bor i det historiske sentrum 🇮🇹
  • Trastevere – det beste området i Roma? 🍕
  • Monti – koselig, trendy og praktisk 🏟
  • Prati – sentralt og nær Vatikanet ⛪️

Klikk på navnet på området ovenfor og se de beste hotellene i området.

1. Pantheon & Navona – det historiske sentrum 🇮🇹

Pantheon og Navona er begge torg/severdigheter som hører til det historiske sentrum, du kan ikke bo mer sentralt enn her i det historiske sentrumCentro Storico.

Det spiller faktisk ingen rolle nøyaktig hvor i det historiske sentrum du bor, men de to severdighetene er gode landemerker – er du i gangavstand fra disse, så bor du midt i Roma sentrum.

Se de beste hotellene i nærheten av Pantheon her.

pantheon roma

Velger du å bo i Romas historiske sentrum, har du nærhet til alt.

De vakre torgene, kirker, romerske ruiner, små spennende og unike butikker og selvfølgelig et bredt utvalg av kafeer og restauranter.

I området finner du også Spansketrappen og Trevifontenen.

Alle severdigheter som gjør Romas historiske sentrum til en del av UNESCOs verdensarvliste.

Jeg vil anbefale at du har et par gode gåsko på pakkelisten når du reiser til Roma, for selv om det er en storby er det historiske sentrum veldig kompakt, så du kan raskt komme deg rundt til fots og se det hele .

piazza navona roma
Piazza Navona

Det er mye å se, i tillegg til alle de kjente severdighetene er det også nok av gratis opplevelser i og rundt Roma.

Når du velger å bo i sentrum av Roma er det den ulempen at nærmeste metro, avhengig av hvor du bor, kan være et stykke unna.

Det er imidlertid busser og trikker. Samtidig vil du være i gangavstand til det meste her.

Se også min store guide til de beste severdighetene og tingene å gjøre i Roma.

Hotell i sentrum av Roma med takterrasse og innendørsbasseng

hotel roma sentrum

Det er nesten alltid mange turister i Roma, spesielt i sentrum, og ønsker du å bo midt i selve det historiske sentrum er det knapt noen hoteller å velge mellom.

Dette gjør også at de raskt blir booket opp, så det anbefales at du bestiller så langt i forveien som mulig.

Hotel Indigo Rome er et koselig hotell som ligger meget sentralt og bl.a. har en fantastisk uteterrasse med utsikt og et innendørs svømmebasseng.

hotel indigo roma

En av fordelene med dette hotellet er at det kun ligger ca 15 minutters gange fra Vatikanet og koselige Trastevere, som er det neste gode området på listen 😉

Se mer om hotellet og bestill her.

2. Trastevere – det beste området i Roma? ⭐️

Dette området er et av de eldste og mest autentiske nabolagene i Roma, det ligger like på andre siden av elven Tiberen, og dermed kan du fortsatt bo ganske nært sentrum og i gangavstand til det meste, men likevel litt billigere.

I dette distriktet er det knapt noen turister, og her bor en stor del av italienerne selv.

Så hvis du leter etter et autentisk område å bo i på reisen til Roma, er Trastevere et godt valg.

Se de beste hotellene i Trastevere her.

Nå skal det imidlertid også sies at Trastevere i mange år har vært beskrevet i guidebøker som en «litt skjult perle», så det vil også komme andre turister, men området er likevel mindre turistet enn det historiske sentrum.

Det bor også mange studenter i dette området, noe som bidrar til et fargerikt uteliv, så hvis du liker å være med på dette så anbefales det også å bo her.

Velger du å bo litt lenger nord i området, finnes det en rekke grøntområder du også kan glede deg over.

trastevere

Det er massevis av restauranter og kafeer i området, men du må passe på hvor du velger å spise, mange av stedene er rene turistfeller, men beveger du deg litt vekk fra de mest turistrike gatene blir du lokal og virkelig god mat.

Det anbefales også å gjøre research og se på ulike anmeldelser på nettet før du spiser ute.

Den eneste reelle ulempen med Trastevere er at kollektivtransporten ikke dekker så godt her, så det er en fordel at du ikke har noe imot å bevege deg rundt til fots eller ta taxi.

Bra hotell i Trastevere

trastevere hotel roma

Et av de best anmeldte hotellene i Trastevere er fantastiske Unahotels Trastevere Roma. Det er et 4-stjerners hotell som ligger midt i hjertet av den koselige bydelen.

Hotellet er også bra for de som reiser til Roma med barn, da det er mulig å velge familierom med 1 dobbeltseng og 2 enkeltsenger.

Se mer om Unahotels Trastevere her.

3. Monti – fint område nært Colosseum 🏟

Hvis du har mer enn noen få dager ledig til å bo i Roma, så er Monti absolutt å anbefale.

Jeg bodde sommeren 2022 på et bra hotell rett ved siden av Colosseum:

colosseum corner roma
Utsikten fra hotellets takterrasse

Se mer om dette hotellet og bestill online her.

Monti har ikke alltid hatt det beste ryktet – det er synd siden det er et fantastisk sted.

Monti har historisk sett vært et fattig område, men har i dag blitt fornyet, og det er her mange rike utlendinger og suksessrike forretningsmenn har slått seg ned.

monti roma

Så nå er Monti et av de beste områdene i Roma å bo i.

Se de beste hotellene i Monti her.

Monti er som en liten landsby i byen, det er massevis av stemningsfulle gater, små verksteder, lokale slaktere, unike butikker med varer du ikke finner andre steder, og også til helt andre priser enn i alle de store butikkene i fylte gater.

Det er her du kan finne noe som alle de andre ikke har.

Monti er et praktisk sted å bo siden det er nær sentralbanestasjonen (Termini), slik at du kan komme deg raskt rundt. Og f.eks. komme til Ciampino flyplass.

Det er heller ikke veldig langt unna f.eks. Colosseum.

Kveldsstemningen på Montis eneste Piazza, Piazza della Madonna dei Monti, er fantastisk – det er her alle lokalbefolkningen møtes og slår av en prat mens de nyter et godt glass vin og barna løper rundt og leker.

Bra og billig hotell i Monti

billig hotell i Roma
Et billig hotell i Roma

I tillegg til å være et praktisk sted å bo, er Monti også billig, i hvert fall sammenlignet med sentrum og andre populære områder, og som sagt er det utrolig enkelt å komme seg rundt, både med offentlig transport, men det er også flere attraksjoner i en omkrets som ikke krever mer enn en tur.

Salotto Monti er et godt og billig hotell for deg som ønsker å bo billig på reisen til Roma.

hotell nær Colosseum

I tillegg kan jeg anbefale Colosseum Corner, som jeg bodde på sommeren 2022.

Der er rommene store og de har en stor takterrasse hvor man kan se rett over til Colosseum, som ligger noen hundre meter fra det lille hotellet.

4. Prati – bra område nær Vatikanet ⛪️

Prati er kanskje ikke det opplagte valget hvis du besøker Roma for første gang.

Det handler som sagt om hva slags tur du ønsker, men om du enten har vært i Roma før, eller om du vil oppleve Roma, men med mulighet til å trekke deg tilbake fra storbyens mange turister på kvelden, så Prati er et godt område å bo i.

Se de beste hotellene i Prati her.

reisekris vatikanet roma
Reisekris foran Peterskirken i Vatikanet

Det er også her du bør bo hvis du vil ha noen luksuriøse shoppingopplevelser, eller hovedsakelig kommer for å se Vatikanet og alle severdighetene som er der.

Derfor, hvis du virkelig ønsker å oppleve Vatikanet og ta alt inn, så kan du bruke mer enn én dag.

Prati roma

Skal du handle må du besøke de to km. lang gate Via Cola di Rienzo.

Gaten starter ved Ponte Regina Margherita-broen, strekker seg helt til Piazza del Risorgimento, som ligger rett ved Vatikanet.

Hotellanbefaling i Prati – koselig hotell ved Vatikanet

prati hotel

Residenza Alexander er på mer enn én måte det perfekte stedet å bo. Hotellet er moderne, men med en god blanding av tradisjon, og her bor du med direkte tilgang til de vakre gatene fulle av shoppingmuligheter, og halvveis mellom Vatikanet og Engelsborg.

Du kan se bilder av og bestille det godt anmeldte hotellet her.

Se flere hoteller i Prati på denne linken.

Det var min guide til hvor man bør bo i Roma, jeg håper den kan brukes og at du finner det rette stedet som passer rett inn i ferien du ønsker.

Det gjenstår bare å si «Buon viaggio«.

Ofte stilte spørsmål

Hva er det beste området i Roma?

Det beste området i Roma er enten Trastevere eller Roma sentrum rundt Trevifontenen, Pantheon og Piazza Navona. I denne guiden snakker jeg om begge områdene og 2 andre som også bør vurderes når du bestiller reisen til den italienske hovedstaden.

Hvor bør man bo i Roma med barn?

Uten tvil i det historiske sentrum. Se etter hoteller i nærheten av Trevifontenen, Pantheon og Piazza Navona, og du er garantert innen gangavstand fra de beste severdighetene i Roma.

Hvor mye koster hoteller i Roma?

Hoteller i Roma koster vanligvis fra rundt 100 euro per natt, som er i den billige enden for europeiske byer. Du bør imidlertid regne med ca 150 euro per natt på 4- og 5-stjerners hotell i Roma.

Legg igjen en kommentar