Hvor bør man bo på Gran Canaria? De 4 beste ferieområdene 🏖

Ser du etter det perfekte stedet å bo på turen til Gran Canaria? I denne guiden snakker jeg om de beste områdene på Gran Canaria og gir gode tips for valg av hotell.

Hvor bør man bo på Gran Canaria? Det forteller jeg deg i guiden nedenfor, hvor jeg beskriver de beste stedene.

Her er de beste områdene på Gran Canaria ☀️

Her er de beste områdene å bo på Gran Canaria som turist:

Gran Canaria har vært et fast reisemål for mange skandinaver i flere tiår.

gran canaria

Spesielt om vinteren, når været, som på Fuertenventura, kan være desidert sommerlig for oss skandinaver med rundt 20-25 grader, reiser mange dansker til Kanariøyene.

De fleste ferieområdene ligger på den sørlige delen av øya, da været rett og slett er best der.

Også i den danske sommeren, da Gran Canaria også er verdt et besøk – i juli er det i snitt 24 grader og 30 regnfrie dager i Maspalomas-området, som vi kommer til i guiden under.

Da blir det ikke mye mer sol.

1. Maspalomas – beste området på Gran Canaria ⭐️

Ja, jeg har nettopp kåret Maspalomas til det beste området på Gran Canaria.

Maspalomas er også et av de mest populære ferieområdene på Gran Canaria, så kanskje det ikke er fordi vurderingen min er superkontroversiell 😀

maspalomas gran canaria

Maspalomas er også nevnt på alle lister når du leser om attraksjoner og opplevelser på Gran Canaria – først og fremst på grunn av de vakre sanddynene du finner i forlengelsen av byen.

Da jeg var på Gran Canaria for første gang som barn, var jeg ekstremt fascinert av sanddynene i Maspalomas og syntes de var en av de mest fantastiske: her sto vi plutselig i en ørken med sand fra den ikoniske Sahara-ørkenen.

maspalomas

Maspalomas er også et populært ferieområde for både barnefamilier og par. Her er rolige omgivelser, mange barnevennlige hoteller og generelt en veldig avslappet atmosfære.

Se de beste hotellene i Maspalomas her.

Som en sidebemerkning er Maspalomas også ekstremt populær blant homofile, så det er mange regnbuefarger i bybildet 🏳️‍🌈

De nevnte sanddynene ligger ned til vannet, så det er også flere kilometer med sandstrand her.

Maspalomas er også et relativt stort område, og du kan for eksempel også se etter hotell i området Meloneras, som ligger rett ved siden av selve Maspalomas.

Anbefaling av bra hotell i Maspalomas

bra hotell maspalomas

Det er et hotell som faktisk ligger i det nevnte Meloneras-området vest for sanddynene, men det ser også desidert deilig ut.

hotell gran canaria

Og den ligger forresten et steinkast fra den flotte sandstranden som preger området.

Se flere bilder og bestill hotellet online her.

2. Playa del Inglés – beste området med uteliv 🍹

I forlengelse av Maspalomas i øst finner vi området som ganske enkelt er oppkalt etter stranden: Playa del Ingles.

Der Maspalomas er 100 % barnevennlig og veldig stille, er det mer aktivitet i gatene i Playa del Ingles og området omtales ofte som det beste stedet å reise til på Gran Canaria hvis du vil feste.

Men som f.eks. Ayia Napa på Kypros er også utropt som en festdestinasjon, så det er ikke bare fulle engelskmenn og tyskere som kan få noe ut av å bo i Playa del Ingles.

Jeg nevner derfor ferieområdet fordi du enkelt kan reise hit, bo på et rolig hotell og til gjengjeld nyte en av Gran Canarias vakreste strender.

Se de beste hotellene i Playa del Ingles her.

Samtidig som du har et stort utvalg av restauranter, shoppingmuligheter og også kan svinge forbi en bar (eller to) på kvelden.

For barnefamilier vil det imidlertid være bedre områder på Gran Canaria å bo i – det er det som er sagt 😀

Derfor er min anbefaling for et hotell også et som faktisk kun er for voksne.

Flott hotell i Playa del Ingles

hotell playa ingles gran canaria

Selv bodde jeg på et av disse hotellene kun for voksne (på Kreta) nylig med min partner og jeg må innrømme at det var ganske deilig at vi bare kunne ligge ved bassenget med en bok uten at så mange barn skrek 😀

playa ingles hotell gran canaria

Dette hotellet ligger, som bildet over viser, rett ved siden av de velkjente sanddynene i Maspalomas/Playa del Ingles-området.

Se flere bilder og bestill hotellet her.

3. Puerto Rico – strand og by i en koselig bukt 🌅

Puerto Rico er på mange måter det opplagte valget av område når du reiser til Gran Canaria – enten som enslig, på parferie eller på reise med barn.

Det er et veldig klassisk ferieområde som kanskje er spesielt familievennlig.

Hvis du har prøvd å reise til steder som Protaras/Fig Tree Bay på Kypros, Platanias og Agia Marina på Kreta og Alcudia på Mallorca, så kjenner du omtrent til atmosfæren som også finnes i Puerto Rico.

Se de beste hotellene i Puerto Rico her.

Det er med andre ord kanskje ikke i dette området du får den helt autentiske kanariske opplevelsen, hvor du kun blander deg med lokalbefolkningen – men det er også vanskelig å finne noe sted på Gran Canaria og for de fleste er det ikke målet med reisen.

I Puerto Rico har vi en utmerket sandstrand, mange restauranter, et kjøpesenter og tonnevis av hoteller å velge mellom.

Det er et godt område for deg som leter etter en ferieby hvor du bare kan pendle mellom hotellets svømmebasseng, stranden og en av de mange restaurantene.

Bra hotell i Puerto Rico

Hvis jeg måtte velge et hotell i Puerto Rico, ville jeg gått for dette:

puerto rico hotell gran canaria

Det ligger absolutt mellom selve Puerto Rico og nærliggende Playa de Amadores, men så har du 2 gode sandstrender å velge mellom 😉

gloria palaces amadores gran canaria

Se flere bilder og bestill hotellet online her.

4. Arguineguin – lokal sjarm og herlig atmosfære 🥰

Er du ute etter en by på Gran Canaria som er litt mindre og med et litt mer avslappet tempo, så er Arguineguin et utmerket valg.

Her snakker vi om et gammelt fiskevær, som også har opplevd en oppblomstring i reiselivet, men på en annen måte enn f.eks. Maspalomas og Puerto Rico, som i mange tiår har levd 100 % av turismen.

I Arguineguin er det roligere, men fortsatt rikelig med hoteller, restauranter og butikker.

Så det er ikke fordi du ikke vil møte andre turister her, men det er et godt valg for de av dere som kanskje bare vil bo på hotellet, gå noen turer i byen eller leie en bil og kjøre til de andre områdene på dagsturer.

Vi bodde her som en familie da jeg var barn en vinter, og det var en utmerket opplevelse.

Se de beste hotellene i Arguineguin her.

Jeg håper du kan bruke denne guiden til de beste områdene på Gran Canaria. I guiden har jeg forsøkt å nevne områder som kan være noe for alle typer reisende.

Hvis du er ute etter klassisk sightseeing og kanskje ikke vil ligge like mye ved bassenget, bør du vurdere å også bo i Las Palmas, øyas «hovedstad».

Er du ute etter naturopplevelser, så anbefales Tejeda midt på øya oppe i fjellet.

Skriv gjerne en kommentar nedenfor hvis du ser etter et spesifikt område som passer dine behov.

Legg igjen en kommentar