Severdigheter & Attraksjoner i London – De 27 Beste Ting å Gjøre i London

Jeg har eid et reisebyrå med kompetanse på reiser til London og reiser selv til den britiske hovedstaden flere ganger i året. Nedenfor deler jeg mine beste tips for ting å gjøre i London.

London er utvilsomt den byen som har størst plass i mitt hjerte, noe som også gjenspeiles her på reisebloggen, hvor London-delen er full av innlegg.

Fordi London er en så fantastisk og storslått by, kommer du aldri rundt alt og det er vanskelig å lage den perfekte guiden til severdigheter og opplevelser i London.

Likevel vil jeg i dette innlegget gjøre et forsøk; her vil jeg skrive både om de populære toppattraksjonene i London og noen av de mindre kjente tingene å gjøre.

1. London Eye 🎡

london eye

London Eye er det enorme pariserhjulet som ligger ved bredden av Themsen. Jeg har personlig tatt London Eye-turen 3 ganger og har aldri angret på en tur.

Det er rett og slett en imponerende utsikt over London du får på turen, som tar rundt en halvtime. En tur på pariserhjulet er en opplevelse for reisende i alle aldre og virkelig en klassisk London-attraksjon som bør prøves.

Men husk for guds skyld å bestille billetter til London Eye hjemmefra med mindre du liker å stå i kø 😀

Billettene kan kjøpes online hjemmefra her.

Der har du også muligheten til å kjøpe fast-track-billetter, noe jeg anbefaler. Det er så kjedelig å tilbringe ferien i kø.

2. Afternoon Tea i London ☕️

afternoon tea london

Ingen elsker te like mye som britene, så når du reiser til Storbritannia må du selvfølgelig prøve det ikoniske konseptet: afternoon tea.

Vær imidlertid oppmerksom på at du godt kan hoppe over lunsj eller spise en veldig lett lunsj før du går til ettermiddagste: du får betydelig mer enn bare en kopp te og en liten kjeks.

Afternoon tea er en helt spesiell og virkelig deilig opplevelse, hvor du får både te (eller kaffe, om du vil), små smørbrød og alle slags deilige kaker.

Jeg vil anbefale å bestille bord, ettersom ettermiddagste er en veldig populær ting i London, så de gode stedene er etterspurt.

Du kan også ta opplevelsen opp et nivå og bestille enten en afternoon tea tur med en sightseeingbuss eller en båttur på Themsen med afternoon tea.

3. Musicals 🎭

london musical

London er et mekka for de som vil se gode musikaler. Det er mange musikaler i London hver dag, så det blir også en når du besøker den engelske hovedstaden.

Det anbefales sterkt å kjøpe billetter til musikaler i London hjemmefra, da de er populære og billettene derfor ofte er utsolgt til de store showene.

Få oversikt over musikaler i London og kjøp billige billetter her.

I guiden under kan du se en liste over musikalene i London som kjører akkurat nå og du kan også bestille billetter hjemmefra.

I skrivende stund kan du f.eks. kjøpe billetter til musikaler som Mamma Mia, Løvenes Konge, Les Miserables, Phantom of the Opera og mange flere.

Se min store guide til musicals i London.

Der får du også gode tips til kjøp av last minute-billetter til musikaler i London – og det er ofte gode penger å spare.

4. Harry Potter Studios ⚡️

diagon alley harry potter world london

London og Harry Potter henger sammen.

Jeg har skrevet en stor guide til Harry Potters London, hvor du bl.a. kan lese om den store Harry Potter-utstillingen som kan besøkes, men også se hvilke Harry Potter-attraksjoner i selve London som kan besøkes.

Les guiden til Harry Potters London her.

Du kan også gå direkte til å bestille billetter til Harry Potter Studios her.

Det er ingen tvil om at hvis du til og med er litt av en Harry Potter-fan og reiser til London, bør du ta turen innom Harry Potter Studios.

Studioene er absolutt ikke i selve London, men du kan bestille en billett der du tar buss direkte fra London sentrum til Harry Potter Studios.

Jeg tror dette er en av de beste tingene å gjøre i London – spesielt for Harry Potter-fans og barn som er fans av trollmannen.

Se videoen min fra Harry Potter Studios i London her:

5. Buckingham Palace 👑

Buckingham Palace, hvor den britiske kongefamilien holder hoff, fortjener naturligvis også en plass på en liste over steder som må ses i London.

Men jeg må ærlig innrømme at jeg har det litt vanskelig med Buckingham Palace og hele «vaktskiftet». Sistnevnte nevnes ofte som et must når man reiser til London.

Nå har jeg sett det selv da jeg var på skoletur i 8. klasse og jeg tok med elevene til vaktskiftet for noen år siden da jeg var reiseleder for en skoleklasse i London, etter lærernes anvisninger. .

Jeg må bare si at det ikke er noe spesielt – det er ekstremt mange mennesker og det er vanskelig å se noe. Det er det 😀

Buckingham Palace, derimot, ligger veldig nært Londons absolutte sentrum, så det er lett å bare gå forbi og gå ned The Mall.

Les også min store guide til hvor det er best å bo i London.

6. Sea Life London Aquarium 🦈

sea life london

En attraksjon i London som er veldig populær blant barn er en tur til London Aquarium, som er et av de største i Europa.

Det er f.eks. mulighet til å se over 400 forskjellige arter, inkludert pingviner, 12 forskjellige typer haier og piratfisk.

Du sparer 15 % ved å kjøpe billetter til London Aquarium online og får også rask tilgang, så du hopper over køen. En voksenbillett koster £19, barn £14.

Akvariet ligger også rett ved siden av London Eye og London Dungeons.

Billettene kan kjøpes online hjemmefra her.

7. Tower of London & Tower Bridge

tower london

Det er vanskelig å unngå Tower of London når vi snakker om steder i London du må innom på turen.

Tower of London ble grunnlagt helt tilbake rundt år 1078 av Vilhelm Erobreren og lå utenfor byen i sin tid.

Det ville være synd å si at det er tilfelle her i vår tid – selvfølgelig ligger Tower øst i London, men du kan faktisk sitte utenfor Starbucks og ta en cappuccino mens du nyter utsikten over det gamle fengselet, som nå er det meste er en turistattraksjon, men er fortsatt stedet hvor de britiske kronjuvelene oppbevares.

Du kan kjøpe billetter til Tower of London hjemmefra her.

8. Madame Tussauds

madame tussauds london

Det stadig populære voksmuseet i London er en annen god innsats for en attraksjon som er spesielt populær blant barn i London.

Du vet sikkert litt om Madame Tussauds; dette er voksdukker som ligner de kjente menneskene de skal representere.

Få mennesker besøker Madame Tussauds i London og drar med munnvikene nede. Dette er en av de mest kjente severdighetene i London, men absolutt også en som er verdt besøket og alle pengene.

Kjøp for guds skyld billett hjemmefra – køen til Madame Tussauds i London er lang hvis du ikke har kjøpt billett hjemmefra.

Kjøp billetten hjemmefra på GetYourGuide her.

9. Båttur på Themsen

london battur themsen

En annen opplevelse i London som er populær for hele familien er en båttur på Themsen. Jeg har seilt turen selv flere ganger og hver gang har jeg brukt selskapet som heter City Cruises.

Der kan du f.eks. stå på båten rett ved siden av London Eye og seile ut til Tower of London. Det er en ganske hyggelig tur, hvor du opplever en annen, roligere side av London.

Kjøp billetter hjemmefra her.

I videoen min hvor jeg viser «hva kan du se i London på en dag?» Jeg drar også på en båttur på Themsen:

10. Guidet pubrunde

london pubrunde

Finnes det noe bedre enn en god øl på en London-pub?

Jeg har vanskelig for å forestille meg hva det skulle være uansett. Jeg kom nylig over en guidet pubrunde i London, som jeg definitivt kommer til å gjøre når jeg kommer tilbake til den engelske hovedstaden om ikke lenge.

Det er ikke en klassisk pubcrawl, hvor det planlegges tung drikking, men snarere en guidet tur hvor du passerer en rekke legendariske puber og samtidig lærer mye om Londons historie av guiden din.

Jeg har ikke prøvd det selv, men alle ser ut til å være ekstremt fornøyd med turen deres, som tar inn en rekke historiske puber i London.

Se den gode pubcrawlen her.

11. London Dungeon

london dungeon severdighet

Rett ved siden av London Eye ligger et annet populært sted i London – spesielt for barn. Det er London Dungeon.

London Dungeon er et interaktivt … «museum» er kanskje ikke det rette ordet å bruke her, men forestill deg et gammeldags «hjemsøkt hus» som du ville sett på messer i fortiden (kanskje de fortsatt eksisterer?), hvor du går gjennom et oppsett med mange overraskelser.

Du går med andre ord gjennom et oppsett hvor det er 20 skuespillere som spiller spøk på én 😀

Les mer og bestill billetter online her.

12. British Museum

I mine øyne er British Museum et sted i London som ikke kan anbefales nok – for alle aldersgrupper.

Men jeg vet også at det ikke nødvendigvis er en tur til et museum som kommer først når du bestiller reisen til London 😀

Så denne er kanskje mer for deg som bare har noen timer til overs på din 2. eller 3. tur til London (de færreste kan tross alt holde seg unna når de først har vært).

British Museum er gratis og inneholder så mange spesielle gjenstander at det er umulig å skissere de viktigste her. Men hvis du vil se rosettsteinen, så er det på British Museum det skjer 😀

Bygget er en opplevelse i seg selv og museet ligger derfor svært nær Oxford Street – i østenden ned mot Tottenham Court Road.

Så vurder å stikke innom hvis du er i området – og de fleste er det når de reiser til London 😉

13. Churchill War Rooms

churchill war rooms london

Lær om livet i London under andre verdenskrig med en omvisning i Churchill War Rooms, som ligger nær 10 Downing Street, hvor den britiske statsministeren holder rett – og gjorde det under krigen.

I Churchill War Rooms går du ned i den originale bunkeren der Sir Winston Churchill og hans regjering opererte under krigen.

London ble som kjent utsatt for kraftig bombardement av tyskerne, så det måtte et skikkelig bunkersystem til – og det er bevart og er nå åpent for turister.

I tillegg til å gå ned til Churchill War Rooms, er det også en rekke guidede turer som tar deg forbi en rekke av de viktigste monumentene og stedene i Westminster, så det er verdt å vurdere hvis du vil føle historiens sus i London .

Se mer om Churchill War Rooms og omvisningene her.

14. Palace of Westminster & Big Ben

westminster palace big ben

The Palace of Westminster er hjemmet til det britiske parlamentet, så hvis du noen gang har sett en enkelt film om London eller et bilde (og du har hvis du leser denne guiden), vil du kjenne bygningen.

Det er også her vi finner den ikoniske Big Ben, så det er naturligvis en attraksjon alle bør ta turen innom når de reiser til London.

houses of parliament

Men visste du at det faktisk er mulig å gå inn og oppleve parlamentets hus selv? Det er det, men bare på spesielle datoer.

Du kan se hvilke datoer du kan komme inn og bestille turen online på GetYourGuide her.

15. Westminster Abbey

westminster abbey

Rett ved siden av Palace of Westminster (og fortsatt i nærheten av Churchill War Rooms) ligger Westminster Abbey, uten tvil en av de viktigste og mest ikoniske bygningene i London.

Kirken ble bygget helt tilbake mellom årene 1045 og 1050, noe som også bare understreket hvor gammel en by London egentlig er.

Det er i Westminster Abbey det britiske kongehuset holder sine viktigste begivenheter og sist dannet kirken rammen for dronning Elizabeth IIs begravelse i 2022.

Siden 1066 (!) har Westminster Abbey vært stedet for kroningen av den neste britiske monarken.

Uten tvil en av de viktigste severdighetene i London hvis du er interessert i det britiske kongehuset.

Se mer om Westminster Abbey og kjøp billetter online.

16. Camden Market

Det finnes utallige spennende markeder i London, men Camden Market er virkelig en opplevelse i seg selv.

Hvis du noen gang har følt deg annerledes og ikke som de andre, så er det en god sjanse for at Camden Market er noe for deg.

Hele Camden Town utstråler kultur, og det er spesielt et område i London som har sterke røtter i musikkens verden. Det var her alle de kule Britpop-bandene hang ut på 90-tallet og Amy Winehouse bodde her før hennes tragiske død.

amy winehouse camden market

På Camden Market kan du kjøpe alt fra klassiske suvenir-t-skjorter til vintageklær, malerier og psykedeliske klær til neste techno-rave.

Det er virkelig noe for enhver smak, og bare det å gå av t-banen på Camden Town Station og gå opp til markedet er en opplevelse i seg selv.

Markedet er åpent alle dager i uken, men det er selvfølgelig flest folk på lørdag og søndag, så vurder å reise opp hit på en ukedag hvis du ikke bare er i London for en helgetur.

Hvis du vil lære alle Camden Towns skjulte hemmeligheter, ta en guidet privat tur.

I Camden kan jeg også anbefale pubene The Lock Tavern, The Good Mixer og The Hawley Arms.

17. Båttur fra Camden til Lille Venezia

regents canal tour

Du trodde kanskje at Themsen var det eneste alternativet for en båttur i London?

En båttur på Themsen er selvfølgelig en av de beste måtene å se mange av Londons sentrale severdigheter på, men hvis du vil komme deg under huden på den britiske hovedstaden og oppleve byen fra en av de mindre kanalene, bør du vurdere å ta en tur fra Camden til Lille Venezia.

De ikoniske, gammeldagse båtene seiler rett fra Camden Market og tar deg via Regent’s Canal forbi London Zoo til Little Venice vest i London (nær Paddington, hvor mange velger å bestille hotell).

En ekstremt koselig og billig båttur som gir et helt nytt bilde av London.

Se mer og bestill billetter her.

18. Portobello Road Market & Notting Hill

Notting Hill ringer en bjelle for mange – i hvert fall hvis du har sett den populære filmen med Hugh Grant og Julia Roberts med samme navn.

Notting Hill er et område i Vest-London som er verdt et besøk i seg selv med sine vakre, klassiske, fargerike hus og koselige butikker.

Men hvis du ønsker å få full valuta for pengene, bør du vurdere å besøke Notting Hill på lørdager for Portobello Road Market.

Det er et markant annerledes marked enn så mange andre i London – her er hele Portobello Road sperret av og i stedet for biler finner du en lang rekke boder med alt fra antikviteter til frisk frukt, vintageklær og mye mer.

Det er en helt festlig stemning i området, hvor det selvfølgelig også er rikelig med restauranter, puber og kafeer om du ikke er for street food fra en av de mange bodene.

Du kan ta t-banen til Notting Hill Gate (sentrallinje) og bare følge strømmen av mennesker, så noen minutter senere kommer du inn på Portobello Road.

19. Borough Market

reisekris borough market
Reisekris @ Borough Market

Hvis jeg skal nevne ett matmarked i London som du må besøke, så må det være Borough Market, som ligger på sørbredden av Themsen like ved bl.a. London Bridge og Shakespeares Globe.

Det har vært et marked på torget så langt tilbake som på 1200-tallet, så dette er nok en indikasjon på hvor mange historiske opplevelser og severdigheter London byr på under overflaten.

borough market

På markedet kan du nå noen ganger få gatemat, alle slags oster, lokalprodusert frukt og grønt og håndverksdrikker.

Jeg elsker Borough Market, men har tidligere gjort feilen med å time besøket mitt dårlig – markedet er ikke åpent for middag.

Det er åpent fra 10-17 bortsett fra lørdag (den store dagen), da er det åpent fra 9-17 og på søndag er det kun fra 10-15.

20. St Paul’s Katedral

st paul's katedral london

En av Londons mest ikoniske bygninger er utvilsomt St Paul’s Cathedral i City of London.

Jeg absolutt elsker å gå over Millennium Bridge fra sørsiden av Themsen, hvor du bokstavelig talt stirrer rett inn i katedralen – den er helt nydelig.

reisekris london millenium bridge
Selfie @ MIllenium Bridge 😀

St Paul’s er kjent for bl.a er stedet der prins Charles (nå kong Charles) og Diana ble gift.

St Paul’s er en enorm katedral som er åpen for publikum for en billett. Og selvfølgelig kan du komme deg helt opp til toppen og nyte en fenomenal utsikt over City of London.

Se mer og kjøp billetter online her.

21. Tate Modern

tate modern

Rett på den andre siden av Themsen og ved starten av Millennium Bridge finner vi Tate Modern, et av de mest imponerende kunstmuseene i Europa.

Jeg personlig er ikke så interessert i kunst, så det tok meg mange turer til London før jeg endelig kom meg innenfor dørene til Tate Modern.

Selv om jeg ikke er interessert i kunst, ble jeg imponert over Tate Modern, så jeg tror at hvis du er det minste interessert i kunst, kan du tilbringe en hel dag her.

Tate Modern er gratis å besøke, men det kan være utstillinger som krever separat billett.

Les mer og planlegg besøket ditt her.

Du kan veldig enkelt kombinere St Paul’s, Tate Modern og Borough Market – alle tre attraksjonene er svært nær hverandre.

22. Skygarden

skygarden london

Skygarden er noe så sjeldent som en gratis opplevelse i London 😀

Skygarden er med andre ord en gratis offentlig hage i London, hvor du kun trenger å bestille billett til ditt besøk på forhånd.

Og la det være sagt med en gang – hvis du allerede har kjøpt flybillettene til London, bør du sørge for å bestille billett til Skygarden, for de selger alltid ut.

skygarden london

Skygarden ligger på toppen av en bygning i Londons finansdistrikt, City of London, kalt Walkie-Talkie-bygningen og vi må innrømme at det ikke er den peneste bygningen fra utsiden.

Men det kan vi ikke bry oss så mye om, for utsikten opp fra Skygarden er helt fantastisk. Vi er rett mellom Tower of London og St Paul’s, men kan faktisk se det meste av London sentrum her oppefra.

Det er en restaurant i Skygarden som krever booking, men for alle med vanlig billett er det også en kafé som selger både snacks, kaffe og drikke.

Det er noe veldig kult med å ta en halvliter med denne fantastiske utsikten over London – og (inngangen) er gratis!

Bestill billetten her.

23. Utflukt til Stonehenge, Windsor & Bath

stonehenge

Jeg vet det er mange av oss som reiser til London igjen og igjen. Så mange har nå gått forbi London Eye, Big Ben og Trafalgar Square noen ganger.

Så hva med å ta en dagstur fra London og oppleve noen av de mest ikoniske severdighetene England har å tilby?

En av de mest populære dagsturene fra London går til Stonehenge, Windsor og Bath.

Det er selvfølgelig nok severdigheter og opplevelser i London til mange turer, men jeg vil likevel dele ideen, da mange glemmer at det er mer å se i Sør-England enn bare London.

Selv om London er fantastisk 😀

24. Hackney City Farm

hackney city farm

La oss gå tilbake til London og rett til en av de mindre kjente opplevelsene i Øst-London: nemlig Hackney City Farm.

Som navnet tilsier er det en liten gård midt i London.

Jeg har vært her flere ganger og elsker å vise stedet til nye mennesker som aldri helt forstår hva jeg snakker om før de går inn på gården selv og ser alt fra en kjempegris til geiter og esler.

Det er gratis å komme inn, men jeg anbefaler selvfølgelig å donere litt til stedet eller ta turen innom deres utmerkede kafé.

En flott opplevelse i Hackney, hvor jeg i området også kan anbefale å stikke innom Broadway Market på lørdager, hvor det er et gatemarked med deilig gatemat og alle slags godsaker.

25. Brick Lane

Vi holder oss i East End og sklir litt sør for Hackney City Farm til Brick Lane i Shoreditch-området, som i mange år har vært litt av et hipster-hotspot i London.

Brick Lane er også et mekka for deg som elsker vintageshopping og vet akkurat hva du leter etter.

Det er faktisk litt morsomt med Brick Lane fordi området er et tradisjonelt fattig område i Øst-London, fullt av indiske restauranter og gamle hus, men på begynnelsen av 00-tallet flyttet kunstnerne inn og forvandlet området til det det er i dag.

Du kan snakke om gentrifisering her, men det er ingen tvil om at hvis du vil oppleve en av de mest trendy gatene i London, så må du til Brick Lane.

Hvis du er interessert i musikk, husk å legge veien forbi den enorme Rough Trade Records-butikken, og hvis du vil oppleve en klassisk, gammeldags East End-pub, må du gå forbi The Pride of Spitalfields.

Brick Lane ligger i hjertet av Londons beryktede East End, så hvis du vil oppsøke kjente steder fra historiene til Jack the Ripper, er dette stedet også.

26. Natural History Museum & Science Museum

natural history museum london

Natural History Museum og Science Museum er egentlig to forskjellige museer, men de ligger rett ved siden av hverandre i South Kensington, like sør for Hyde Park og i nærheten av det ikoniske kjøpesenteret Harrods.

Derfor kan det være fornuftig å legge veien forbi begge museene når du uansett er i de områdene.

Begge museene er ekstremt barnevennlige, så hvis du reiser til London med barn bør du vurdere å besøke disse museene.

På Naturhistorisk museum finner du bl.a. et gigantisk skjelett av en dinosaur, som alltid er populært blant både barn og voksne.

Inngang til begge museene er gratis, men du må bestille billett online.

Link til Naturhistorisk museumlink til Vitenskapsmuseet.

27. Sightseeing busstur

london busstur severdigheter

Absolutt ikke én attraksjon, men en superenkel måte å se et stort antall av Londons beste severdigheter på en (eller to) dager.

Bestiller du denne bussturen kan du velge mellom 4 forskjellige ruter som passerer severdigheter som Big Ben, Buckingham Palace, Tower of London og nevnte London Eye.

Du kan hoppe av og på som du vil, så det er også mulighet for å gå av på et punkt av interesse og se nærmere på stedet.

Bestill billetter til en busstur i London her.

Jeg håper du kan bruke denne guiden til de beste severdighetene og tingene å gjøre i London.

Hvis du har spørsmål om den britiske hovedstaden, vennligst legg igjen en kommentar nedenfor eller les alle reiseguider til London her.

Ofte stilte spørsmål:

Hva bør du se i London?

I denne guiden snakker jeg om nok severdigheter og opplevelser for flere turer til London, men skal du reise til London for første gang må du i det minste se London Eye, Big Ben og Palace of Westminster, handle på Oxford Street, Tower of London, British Museum og kanskje en tur til Harry Potter Studios hvis du er fan av trollmannen.

Hva skal du se i London med barn?

Det er mange populære opplevelser i London som er rettet mot barn. Du kan med fordel bestille billetter til London Eye, Madame Tussauds, London Zoo, Sea Life Aquarium og Natural History Museum.

Hvor mange dager trenger du i London?

Så mange som mulig! Men du kan klare å oppleve mye på en utvidet helg med 3-4 hele dager.

Hvilken musikal bør du se i London?

De mest populære musikalene i London inkluderer Løvenes konge, Phantom of the Opera, Mamma Mia og Grease. Se mer om musikaler i London her.

Legg igjen en kommentar