12 beste Musicals i London – Slik kjøper du billige musikalbilletter 👩🏻‍🎤

I denne guiden til musicals i London snakker jeg kort om de beste showene og gir informasjon om kjøp av billetter. Også last minute billetter, hvor du kan spare mye penger.

Har du selv den minste interesse for musikaler, må du rett og slett se et show når du reiser til London. Londons West End er et mekka for musikkelskere og området er kjent over hele verden for sine mange flotte musikaler.

I dette innlegget ser vi nærmere på hvilke musikaler i London som er på akkurat nå og vi linker også til kjøp av billetter hjemmefra.

Musikaler i London er populært, så hvis du vil ha de billigste prisene (og være garantert plass) er det en veldig god idé å kjøpe billett til en musikal hjemmefra.

Nederst i dette innlegget er det imidlertid et tips til dere som er i London akkurat nå eller snart skal reise til den engelske hovedstaden.

Det kan være gode penger å spare på å kjøpe last minute-billetter til musikaler i London.

Kjøp billetter online hjemmefra

De fleste musikaler i London går i mange år, men jeg sjekker fortsatt listen nedenfor jevnlig. Hvis du ser en musikal på listen nedenfor som ikke kjører lenger, vennligst legg igjen en kommentar på innlegget – jeg skal sjekke det ut.

Jeg anbefaler å kjøpe billetter til musikaler i London på London Theatre Direct, da du kan velge å hente billetten på teatret der.

Gå til oversikten og se alle aktuelle musikaler her.

På London Theatre Direct, som har eksistert siden 1999, kan du velge hvor i salen du vil sitte og så kan du velge å kjøpe mobilbilletter og ganske enkelt se billetten som PDF på mobilen.

Musikkbilletter i London er ellers litt av en gammeldags opplevelse, hvor man ofte enten får billettene tilsendt i posten eller må hente dem til et bestemt tidspunkt på teatret.

Jeg brukte til og med London Theatre Direct mye for mine klienter da jeg driver mitt eget reisebyrå og aldri opplevde noen problemer med billettene.

La oss se nærmere på de beste musikalene i London.

1. Harry Potter & The Cursed Child ⚡️

harry potter musical london

Harry Potter-musikalen i London er naturligvis en av de mest populære.

Det samme kan sies om alle Harry Potter-guidene jeg skriver her på Reisekris, så min guide til musikaler i London starter naturligvis med Harry Potter-musikalen.

Harry Potter and The Cursed Child er kanskje mer et skuespill enn en faktisk musikal, men den lever opp til etiketten og er for så vidt en må-se-opplevelse hvis du reiser til London som Harry Potter-fan.

Billetter til Harry Potter-musikalen i London koster fra bare 16 pund (ca 195 NOK), så det er også en relativt billig fornøyelse hvis vi ser på hva musikaler i London ellers kan koste.

Kjøp billetter til Harry Potter-musikalen i London her.

Husk også å kjøpe billetter til Harry Potter Studios i god tid hjemmefra – de er alltid utsolgt.

Så hvis du ønsker å besøke Harry Potter Studios, må du kjøpe billetter i god tid – gå til booking av billetter med gratis avbestilling her.

Les også den store guiden til Harry Potter land i London.

2. Mamma Mia 🇸🇪

mamma mia musical london
Mamma Mia i London

Alle nordmenn kan synge med på en ABBA-sang eller to. Det legendariske svenske bandet er fortsatt ekstremt populært og med Mamma Mia-filmen fikk ABBA en gjenopplivning av de store.

Nå er det mulig å oppleve Mamma Mia-historien som en musikal i London. Musikalen Mamma Mia spilles hver dag i London, så uansett når du reiser til London, kan du komme inn for å se den elskede musikalen.

Forestillingen varer i ca 3 timer og du hører 27 ABBA-sanger fremført av noen av Londons mest talentfulle musikalstjerner. Hva er det ikke å like? Det er ikke uten grunn at Mamma Mia-musikalen i London er evig populær.

La meg understreke at Mamma Mia-musikalen i London er veldig populær og det er spesielt viktig å kjøpe billetter til musikalen hjemmefra.

Kjøp billetter til Mamma Mia musikal i London her.

3. Løvenes Konge 🦁

lovenes konge musical london

En av de mest populære musikalene gjennom tidene er Løvenes Konge. Musikalen blir sett av over 800.000 besøkende i året – og det er bare i London.

Suksessen kom ikke av seg selv og Løvenes Konge er virkelig et fantastisk show som kan nytes av hele familien, men reiser du til London med barn, så er Løvenes Konge et spesielt godt valg.

Det kan ikke understrekes nok hvor viktig det er å kjøpe billetter til Løvenes Konge musikalen i London hjemmefra, da det er en av byens mest populære musikaler.

Løvenes Konge musikalen i London spenner over filmen med samme navn, men imponerer med sine spesialeffekter som fuglekvitter inni og de mange afrikansk utseende danserne.

En helt spesiell musical opplevelse.

Musikalen anbefales ikke for barn under 5 år.

Kjøp billetter til Lion King-musikalen i London her.

Les også min store guide til de beste tingene å gjøre i London.

4. Phantom of the Opera

phantom of the opera

Phantom of the Opera er en av musikalene som har blitt fremført flest år i London.

Det vitner om høy kvalitet og en fremføring utenom det vanlige når en musikal fortsatt kan trekke fulle hus selv om den først ble fremført i 1986.

Musikalen skal spilles på legendariske Her Majesty’s Theatre, som ligger midt i Londons West End og er verdt en opplevelse i seg selv. Teateret åpnet dørene for første gang i 1705 og stedet utstråler derfor virkelig teaterhistorie.

En klassisk London-musikal i en klassisk setting – det blir ikke mye bedre.

Kjøp billetter til Phantom of the Opera i London her.

5. Moulin Rouge! The Musical

Kort info:

 • Varighet: 2 timer og 45 minutter
 • Pris: Fra 30 kr
 • Anmeldelser: 4,8 av 5 stjerner

Basert på den verdenskjente filmen med samme navn, Moulin Rouge! historien om den unge poeten Christian som forelsker seg i can-can-danseren Satine.

Følg deres virvelvindende kjærlighetshistorie fylt med dans og musikk.

Kjøp billetter til Moulin Rouge! Musikalen her.

6. Les Miserables

les miserables musical london

En annen evig populær musikal i London er Les Miserables, som finner sted i 1800-tallets Frankrike i en spennende tid.

Les Miserables har rekorden for flest solgte billetter til en musikal og mange mener at Les Miserables på en måte revolusjonerte musikalsjangeren. Ikke et dårlig valg når du trenger å finne en musikal i London og se.

Kjøp billetter hjemmefra og hent i teaterkassen før forestillingen, mye enklere blir det ikke.

Kjøp billetter til Les Miserables-musikalen her.

7. Wicked

I den tidligere enorme kinoen Apollo Victoria Theatre spiller Wicked musikalen. Teateret har plass til 2500 gjester og ligger rett ved siden av Victoria Station, så det er veldig enkelt å komme seg til.

Som en sidenotat, la meg nevne at 5 minutters gange fra teateret er en helt fantastisk, klassisk britisk pub som serverer utmerkede paier.

Puben heter The Jugged Hare og er en av mine favorittpuber i London.

The Wicked-musikalen handler i seg selv om heksene fra Oz og er basert på Gregory Maguires roman, som spiller på den enda bedre kjente Wizard of Oz.

Musikalen har både vunnet priser og er også blant musikalen i London som har gått lengst.

Kjøp billetter til Wicked-musikalen i London her.

8. The Book of Mormon

book of mormon musical london

Info:

 • Varighet: 2 timer og 30 minutter
 • Pris: Fra £24
 • Anmeldelser: 4,7 av 5 stjerner

Inspirert av South Park-episoden «All About Mormons» har denne satiriske musikalen blitt til.

Humoren er den samme – og absolutt ikke for alle – men hvis du er interessert i South Park, vil du finne denne musikalen helt genial.

Kjøp billetter til Mormons bok her.

9. TINA: The Tina Turner Musical

tina turner musical london

Info:

 • Varighet: 3 timer
 • Pris: Fra £12
 • Anmeldelser: 4,8 av 5 stjerner

Opplev Tina Turners fantastiske liv fra en ydmyk begynnelse til «The Queen of Rock».

Musikalen forteller historien, men er selvsagt krydret med alle de største Tina Turner-hitene – og Tina Turner hadde også en finger med i musikalens tilblivelse.

Kjøp billetter til TINA: The Tina Turner Musical her.

10. Back To The Future – The Musical

Info:

 • Varighet: 2 timer og 40 minutter
 • Pris: Fra £19.55
 • Anmeldelser: 4,9 av 5 stjerner

Basert på den gamle filmen med samme navn kommer nå musikalen, som er minst like storslått og høyt rost av kritikere.

Se Marty reise tilbake i tid for å nå katastrofen at moren hans forelsker seg i ham og dermed truer hele hans eksistens.

Kjøp billetter til Back To The Future – The Musical her.

11. Pretty Woman – The Musical

pretty woman musical london

Info:

 • Varighet: 2 timer og 10 minutter
 • Pris: Fra £24
 • Anmeldelser: 4,6 av 5 stjerner

Julia Roberts og Richard Gere gjorde det bra i en av tidenes største kjærlighetshistorier, men Aimie Atkinson og Danny Mac gjør det veldig bra i musikalversjonen også!

Gjenopplev rikmannen Edward plukke opp Vivian på gaten.

Kjøp billetter til Pretty Woman – The Musical her.

12. Mary Poppins

Info:

 • Varighet: 2 timer og 50 minutter
 • Pris: Fra £24
 • Anmeldelser: 4,9 av 5 stjerner

Den vakre og magiske barnepiken Mary Poppins kommer og gir et forfriskende pust og en hjelpende hånd til en engelsk familie der det ikke går så bra.

Med magiske og blide ansikter gir hun barna et sårt tiltrengt pusterom og den gretten og strenge faren en ny begynnelse.

Kjøp billetter til Mary Poppins her.

Last minute musikalbilletter 💸

Hvis du ikke er veldig opptatt av å se en bestemt musikal i London, kan du velge å ikke bestille billett i god tid og heller kjøpe en musikalbillett i siste liten.

De mest populære musikalene er imidlertid ofte utsolgt – så hvis du vil se en av de kjente London-musikalene, er min anbefaling å kjøpe billettene hjemmefra i god tid.

Du må være klar over at du kan være uheldig og alle musikaler blir helt utsolgt dersom du er i London på de mest populære tidene av året.

Min favorittleverandør av musikalbilletter har en desidert ‘siste minutt’-seksjon, hvor du kan velge billetter til ‘i dag’, ‘i morgen’ og ‘denne uken’.

Klikk her og se ‘last minute’-billettene.

Der får du automatisk presentert musikalene du kan kjøpe billige billetter til i dag, i morgen og resten av uken. Det er en spesielt smart måte å komme inn og se et show på hvis du er i London og egentlig ikke hadde planlagt å se en musikal.

Du kan ofte spare over 200 NOK per billett når du kjøper disse billige siste minutt-billettene til en musikal i London. Men la meg si det igjen – jeg anbefaler å kjøpe en vanlig billett i god tid hvis du vil se en spesifikk musikal.

Vanlige spørsmål om musikaler i London:

Hvilken musikal bør du se i London?

Noen av de mest populære musikalene i London er The Lion King, Phantom of The Opera, Mamma Mia og The Book of Mormon. Disse musikalene er derfor gode valg for deg som ønsker å oppleve en av de beste showene i London.

Hvordan kjøper jeg billige musikalbilletter?

Det smarteste er å kjøpe billetter hjemmefra i god tid før turen til London. Billettene går opp i pris og de beste plassene på teatret er utsolgt. Du kan imidlertid også vente til dagen før eller kjøpe billetter på dagen – de såkalte last-minute billetter. Jeg forteller deg mer om dem i guiden her.

Legg igjen en kommentar