Harry Potter Land i London ⚡️ Alt om Billetter & Transport til Harry Potter Studios

I denne guiden går jeg over alt som er verdt å vite om Harry Potter Studios i London.

Stedet kalles også et Harry Potter Land, Museum og Harry Potter World, men det er det samme.

Selv er jeg stor fan av hele Harry Potter-universet og har både lest bøkene og sett alle filmene mange ganger.

Så det er med stor glede jeg kan presentere denne guiden for å hjelpe deg med å planlegge turen til Harry Potter-studioene i London.

Jeg har fått mange e-poster fra reisende som skal til London og gjerne vil besøke Harry Potter-utstillingen.

Spørsmålene er mange:

 • Hvor er Harry Potter-studioene?
 • Hva kan du se på Harry Potter-utstillingen?
 • Er det et helt Harry Potter-land?
 • Hvordan kommer du deg fra London til Harry Potter-utstillingen?
 • Bør du bestille et hotell i nærheten av Harry Potter-studioene?
 • Er det noen Harry Potter-attraksjoner i selve London?
harry potter land london

Først vil jeg komme med en rekke fakta om Harry Potter-studioene:

 • Det er en relativt dyr fornøyelse å besøke
 • Det ligger ikke i London, men i Watford, nord for London
 • Du må kjøpe billetter til Harry Potter-studioene på forhånd
 • Det er ikke en fornøyelsespark, men snarere en form for interaktivt museum
 • Guidene på stedet vet ALT om Harry Potter, så husk å spørre dem
 • Du får muligheten til å kjøpe en ‘smørøl’ (som på dansk heter ingefærøl i bøkene)

Greit – len deg tilbake og vær klar til å lære mer om Harry Potter-landet i London.

Du kan også gå direkte til booking av billetter inkl. transport fra London sentrum her.

Harry Potter Studios = Harry Potter Land

harry potter world london

Den riktige betegnelsen er egentlig Harry Potter Warner Bros Studios, men for enkelhets skyld kaller vi den store Harry Potter-utstillingen for Harry Potter studios på denne siden.

Dette er et stort ‘Harry Potter-land’, hvor du f.eks. kan gå ombord på den originale Galtvortekspressen, gå ned Diagonalléen (Diagon Alley) og se f.eks. Storsalen og Humlesnurrs kontor fra Galtvort.

reisekris harry potter london
Selfie foran Hogwarts Express 😀

Med andre ord – du får muligheten til å gå direkte inn i Harry Potters fantastiske verden. Bare se på hvordan Diagonalstræde utspiller seg:

diagon alley harry potter world london

En tur til Harry Potter-studioene er derfor et must for alle Harry Potter-fans som reiser til London. Med moderne teknologi er det til og med mulig å prøve en tur på kosteskaft. Du flyr absolutt ikke, men det føles nesten som om du er det.

hogwarts london

Magi er overalt i Harry Potter-studioene og derfor er det selvfølgelig også en utstilling med de mest kjente trollmennenes tryllestaver – inkludert de på den mørke siden, så du kan f.eks. se tryllestaver som har tilhørt Voldemort, Bellatrix Lestrange og Draco Malfoy.

Det er selvfølgelig også en enorm suvenirbutikk, hvor du kan kjøpe alt fra bønner med mange smaker til Gryffindor-skjerf og mye, mye mer.

Transport fra London til Harry Potter Studios

harry potter land transport

Studioene er imidlertid ikke i selve London, så du må klare transporten fra London til Harry Potter-studioene, som ligger i Watford – omtrent halvveis mellom London og Luton.

Se plasseringen på kartet under:

Men hvordan kommer du deg fra London til Watford? Det kan du gjøre med tog og så må du fortsette med skyttelbuss til selve Harry Potter-studioene.

Det finnes imidlertid et enklere alternativ – nemlig å kjøpe billetter til Harry Potter-studioene, hvor transport fra London til studioene er inkludert i prisen.

Kjøp billetter til Harry Potter World inkl. transport

Først av alt: du må kjøpe billetter til Harry Potter-studioene hjemmefra. De er alltid utsolgt (sånn har det i alle fall vært helt fra åpningen til i dag), så det er viktig å kjøpe billettene så tidlig som mulig.

Reisekris anbefaler:

Jeg har funnet spesielle Harry Potter Studios-billetter som inkluderer busstransport fra King’s Cross i Sentral-/Nord-London.

Der får du transport fra London sentrum direkte til studiene i Watford inkludert i prisen.

Det er rett og slett mye enklere enn å først ta toget til Watford og deretter ta skyttelbussen til studioene.

Se mer om og kjøp billettene inkl. transport hos Get Your Guide her.

Get Your Guide er litt som Momondo for attraksjoner – de samler inn billetter til attraksjoner og ulike utflukter fra forskjellige tilbydere, slik at du kan få en god oversikt og kjøpe billettene dine der.

Fordelen med Get Your Guide er bl.a. også at du kan lese anmeldelser fra tidligere kunder, slik at du vet at du får en god opplevelse.

Se videoen min fra Harry Potter Studios her:

Hvor går bussen i London?

Den driver bl.a. fra holdeplass T vid King’s Cross St Pancras, som er ekstremt lett å komme til fra hele London – King’s Cross St Pancras er et knutepunkt i byen, og så er det også kjent fra Harry Potter-filmene 😉

Du kan også velge å sette deg på bussen på Paddington Station hvis det er mer praktisk – jeg vet at mange bor på hotell i nærheten av Paddington. Bussen går fra King’s Cross kl 9:15 og Paddington kl 9:30. Du kan lese mer om dette på billettsiden.

Bør du bo på et hotell i nærheten av Harry Potter Studios?

Med billett inkludert transport er det derfor ingen grunn til å booke seg inn på et hotell i nærheten av studioene eller tenke mer på transport fra London. Den er utstyrt med samme billett.

På denne måten blir det enkelt å besøke Harry Potter-studioene og se frem til den store opplevelsen.

Få et trykk av resan runt studiorna i videoen min (på dansk) nedenfor, men husk å bestille billetter til din egen tur i god tid:

Les også min store guide til de beste tingene å gjøre i London.

Vil du planlegge transporten til Harry Potter-studioene selv?

Det er selvfølgelig også et alternativ å planlegge besøket selv, hvor du tar toget til Watford Junction og derfra tar en shuttlebuss til studioene.

Hvis du vil planlegge ditt besøk til Harry Potter-studioene selv, må du gjøre følgende:

 • Kjøp billetter hjemmefra på wbstudiotour.co.uk
 • Ta toget fra Euston Station nordover til Watford Junction Station. Det raskeste toget (i retning Birmingham New Street) kjøres av London Midland og tar omtrent 15-20 minutter. London Overground kjører også til Watford Junction, men da tar turen rundt 50 minutter da dette toget stopper på flere stasjoner.
 • Billetter til toget kan enten kjøpes hjemmefra på Omio.
 • Fra Watford Junction går det en skyttelbuss til Harry Potter-studioene. Denne bussen koster £2,50 per person og går omtrent hvert 15. til 20. minutt. Husk kontanter til skyttelbussen.
 • Prisen for en voksen som kjøper en all inclusive-billett direkte fra Wbstudiotour.co.uk inkludert togtransport til Watford Junction og skyttelbuss til Harry Potter-studioene er dermed rundt 70 pund.

Billett: 48,95
Returtog: 16.2 (i rushtiden)
Skyttelbuss retur: 5
Totalt: 70,15 pund

Derfor anbefaler jeg å kjøpe billetter til Harry Potter studios på nett, hvor transporten fra London sentrum er inkludert i prisen og du ikke trenger å passe på å komme deg til Watford selv.

Ofte stilte spørsmål om Harry Potter Studios i London:

Hvor ligger Harry Potter Studios i London?

Navnet er faktisk litt lurt, ettersom studioene ligger litt utenfor Watford, omtrent en times kjøring nord for London. Den nøyaktige adressen til studioene er:
Warner Bros. Studiotur London
Studio Tour Drive
Leavesden WD25 7LR

Er det verdt turen og pengene?

Det korte svaret må være: ja, uten tvil. Hvis du bare er litt fascinert av Harry Potter-universet, så er det ingen tvil om at du vil elske å besøke Harry Potter Studios i London. Studioene er virkelig pent bygget og det er ikke uten grunn at så mange nordmenn besøker Harry Potter Studios hver dag.

Kan du kjøpe suvenirer og mat?

Ja, det er flere små kafeer i Harry Potter Studios. Faktisk er det halvveis i turen en kafé som selger Harry Potter-inspirert mat og drikke. Der kan du bl.a. kjøpe ingefærøl kjent fra Harry Potter-universet.
På slutten kommer du gjennom en enorm suvenirbutikk, hvor du kan kjøpe alle slags varer og selvfølgelig også tryllestaver.
Bagasjeoppbevaring er også tilgjengelig.

Flere Harry Potter-opplevelser i London

Hvis en tur til Harry Potter-studioene ikke er nok, eller du foretrekker å bo i selve London, er det fortsatt mange aktiviteter å engasjere seg i.

Nedenfor tar vi en titt på hvilke Harry Potter-relaterte aktiviteter som kan gjøres i den engelske hovedstaden.

Harry Potter-vandring i London

harry potter london vandring

Hvis du ikke vil ombord på en buss, er det faktisk også en klar Harry Potter-vandring i London, som også er billigere enn bussturen.

På vandringen kan du se bl.a følgende steder:

 • Ministry of Magic
 • The Leaky Kettle (stedene til de to pubene som ble brukt i filmene)
 • Millennium Bridge (som blir ødelagt av dødsvaktene i Harry Potter and the Deathly Hallows)

I prinsippet kan du planlegge denne vandringen selv (eller ta en båttur i London og seile under Millenium Bridge), men fordelen med å bestille billett til turen er selvfølgelig at det er en guide med deg som kan fortelle deg en mye om severdighetene du besøker.

Se mer om hvilke steder som besøkes og bestill billetter hos GetYourGuide her.

Harry Potter and the Cursed Child (skuespill/musikal)

harry potter musical london

I London sentrum er det daglige forestillinger av den populære Harry Potter and The Cursed Child-musikalen/-skuespillet.

Stykket har fått toppkarakterer i alle britiske magasiner og er virkelig et must for alle Harry Potter-fans som besøker London.

I Harry Potter and The Cursed Child følger vi alle favorittkarakterene våre 19 år etter at den siste Harry Potter-filmen tok slutt, så du blir gjenforent med Harry, Ron, Draco og alle andre.

Som med Harry Potter Studios er det ekstremt viktig å kjøpe billetter i god tid – de blir alltid utsolgt.

Kjøp billetter hjemmefra her.

Les også min store guide til de beste musikalene i London.

Jeg håper du var i stand til å bruke denne guiden til Harry Potter Studios i London, og du er nå klar for ditt besøk i den magiske verdenen.

Hvis du har spørsmål om reisen din til London eller Harry Potter World, vennligst legg igjen en kommentar nedenfor, så skal jeg gjøre mitt beste for å hjelpe.

Legg igjen en kommentar