Hvor bør man bo i Amsterdam? 4 beste områder & hoteller 🇳🇱

Amsterdam er et av de mest populære turistmålene i Europa, og det er ikke vanskelig å se hvorfor. Byen har en rik kulturhistorie, vakre kanaler og et livlig natteliv. Men når du planlegger en tur til Amsterdam, kan det være vanskelig å bestemme seg for hvor man bør bo.

Det er så mange forskjellige områder å velge mellom, hver med sin egen unike sjarm og fordeler.

I denne artikkelen vil jeg gi deg en guide til de beste stedene å bo i Amsterdam som turist.

1. Sentrum – det beste området ⭐️

Hvis du leter etter det perfekte stedet å bo i Amsterdam, er Sentrum (Amsterdam-Centrum) et godt valg. Som navnet tilsier, her vil du bo nær alt og kunne gå til de fleste av Amsterdams severdigheter.

amsterdam sentrum

Du kan enkelt gå til Rijksmuseum, Van Gogh-museet eller Anne Franks hus. I tillegg kan du også besøke Dam-plassen og det berømte Red Light District.

Sentrum er også et flott område for shopping og servering. Her finner du massevis av butikker, restauranter og kafeer. Det er noe for enhver smak – fra lokale spesialiteter til internasjonale retter.

Se de beste hotellene i Amsterdam sentrum her.

En annen fordel med å bo i sentrum er at det er lett å komme seg rundt i byen. Du kan enkelt ta trikker eller sykler til andre deler av Amsterdam.

Alt i alt, hvis du ønsker en praktisk beliggenhet nær alle de beste attraksjonene, shopping og spisesteder Amsterdam har å tilby, så er Centrum det perfekte området for deg.

Hoteller i sentrum

kimpton amsterdam

Kimpton De Witt Amsterdam: Dette boutiquehotellet ligger ekstremt nært Amsterdam sentralstasjon, og er det perfekte valget for de som ønsker å utforske byen til fots. Hotellet har moderne rom med stilig interiør og et treningssenter på stedet.

Det er ved Amsterdam Centraal du kommer inn med tog fra Amsterdam flyplass til sentrum, så det er superenkelt å komme seg til og fra flyplassen.

Grand Hotel Krasnapolsky: Ligger ved siden av Dam-plassen, har dette ikoniske hotellet en imponerende historie som går tilbake til 1866. Rommene er romslige og elegante, og hotellet har også en spa-avdeling og flere restauranter å velge mellom.

2. De Pijp – trendy og livlig område

Hvis du leter etter et trendy og livlig område å bo i Amsterdam, så er De Pijp stedet for deg. Dette nabolaget ligger sør for sentrum og er kjent for sine markeder, kafeer og restauranter.

de pijp amsterdam

Å bo i De Pijp gir deg følelsen av å være en del av lokalsamfunnet. Her kan du oppleve den avslappede atmosfæren og nyte de mange forskjellige restaurantene som serverer alt fra tradisjonelle nederlandske retter til internasjonale spesialiteter.

Se de beste hotellene i De Pijp her.

De Pijp er også hjemmet til Albert Cuyp-markedet, som er et av de største markedene i Nederland. Her finner du alt fra friske blomster til ost og fisk.

I tillegg ligger Rijksmuseum og Van Gogh-museet også i nærheten av De Pijp, så du kan enkelt besøke disse populære attraksjonene.

En annen stor fordel med å bo i De Pijp er den praktiske beliggenheten nær Amsterdams største park, Vondelpark. Her kan du slappe av og nyte naturen midt i byen.

Totalt sett er De Pijp et trendy område med mange livlige restauranter, barer og markeder. Det er det perfekte stedet å oppleve Amsterdam som en lokal og nyte alt byen har å tilby.

Hoteller i De Pijp

okura hotel amsterdam

Hotel Okura Amsterdam: Dette femstjerners hotellet ligger nær elven Amstel, og har elegante rom med japansk-inspirert design. Hotellet har også flere Michelin-stjernerestauranter, inkludert Yamazato Restaurant, som serverer autentisk japansk mat.

sir albert amsterdam hotel

Sir Albert Hotel: Dette boutiquehotellet har et stilig interiør med moderne kunst. Rommene er romslige og luksuriøse, og hotellet har også en takbar med utsikt over byen.

3. Jordaan – koselig område med brostein og kanaler

Hvis du ønsker å oppleve en mer historisk og sjarmerende side av Amsterdam, så er Jordaan det ideelle området å bo i. Dette nabolaget ligger vest for sentrum og er kjent for sine trange gater, brostein og kanaler.

  • Du kan liksom inkludere Jordaan i Sentrum av Amsterdam, men det er likevel en litt mer avslappet atmosfære her enn i byens absolutte sentrum.

Å bo i Jordaan lar deg oppleve den autentiske nederlandske atmosfæren. Her finner du små butikker, kunstgallerier og lokale kafeer. Området er også kjent for sin musikkscene og livlige barer.

Se de beste hotellene i Jordaan her.

Jordaan er også hjemsted for noen av Amsterdams mest kjente severdigheter, inkludert Anne Franks hus og Westerkerk-kirken. Du kan også enkelt gå til Dam-plassen og Rijksmuseum fra Jordaan.

En annen stor fordel med å bo i Jordaan er den rolige atmosfæren. Til tross for sin sentrale beliggenhet føles dette nabolaget mer som en liten landsby enn en storby.

Området har også flere parker, hvorav mange har utsikt over de pittoreske kanalene. Dette betyr at du alltid vil ha et rolig sted å slappe av midt i byen.

Totalt sett er Jordaan det perfekte stedet å bo hvis du ønsker å oppleve den autentiske nederlandske atmosfæren samtidig som du er nær alle hovedattraksjonene i Amsterdam.

Hoteller i Jordaan

canal house hotel amsterdam

Canal House: Dette elegante hotellet ligger i et vakkert restaurert kanalhus fra 1600-tallet, og tilbyr stilige rom med antikke møbler og moderne fasiliteter. Hotellbaren serverer cocktailer og snacks, mens restauranten tilbyr fransk-middelhavsmat.

Pulitzer Amsterdam: Ligger i hjertet av Jordaan-området, består dette femstjerners hotellet av 25 sammenkoblede kanalhus fra 1600- og 1700-tallet. Rommene er elegant innredet med antikviteter, kunst og moderne fasiliteter, mens hotellet også har flere restauranter på stedet, inkludert Jansz Restaurant, som serverer nederlandsk-inspirert mat.

4. Oud-West – et kult, oppegående område

Hvis du leter etter et ungt og trendy område å bo i Amsterdam, vil Oud-West være et godt valg for deg. Dette nabolaget ligger vest for sentrum og er kjent for sin livlige atmosfære, kunstneriske scene og gode matsteder.

Å bo i Oud-West lar deg oppleve den unge og kreative siden av Amsterdam. Her finner du massevis av små butikker, vintage klesbutikker og kunstgallerier.

Området er også kjent for sine koselige kafeer og restauranter som serverer alt fra tradisjonelle nederlandske retter til internasjonale spesialiteter.

Se de beste hotellene i Oud-West her.

Oud-West er også hjemmet til Vondelpark, som er en av Amsterdams største parker. Her kan du slappe av midt i byen eller ta en løpetur langs de mange stiene.

En annen stor fordel med å bo i Oud-West er den praktiske beliggenheten nær byens hovedattraksjoner. Du kan enkelt gå til Rijksmuseum eller Van Gogh-museet fra Oud-West.

Området har også noen av Amsterdams beste natteliv, med mange barer og klubber, hvorav mange spiller live musikk. Dette betyr at det alltid vil være noe å gjøre etter solnedgang.

Så Oud-West er det perfekte stedet å bo hvis du ønsker å oppleve den unge og kreative siden av Amsterdam samtidig som du er nær alle hovedattraksjonene i byen.

Hoteller i Oud-West

hotel de hallen amsterdam

Hotel De Hallen: Dette trendy hotellet ligger i en tidligere trikkehall og har et unikt og moderne interiør med rom som tilbyr komfort og stil. Hotellet har også en koselig bar og restaurant med lokale spesialiteter.

alfred hotel amsterdam

Conscious Hotel The Alfred: Dette miljøvennlige hotellet ligger nær Vondelpark og tilbyr lyse og moderne rom med bærekraftige materialer. Hotellet har også en takterrasse med utsikt over byen hvor du kan nyte en cocktail eller to.

Amsterdam er en by med mange forskjellige områder å velge mellom, hver med sin egen sjarm og fordeler. Ønsker du å oppleve den autentiske nederlandske kulturen er Jordaan-området et godt valg, mens De Pijp er perfekt for de som elsker matopplevelser og livlige markeder. Ønsker du å være nær byens natteliv og shoppingmuligheter, så er Sentrum det beste stedet å bo.

Og hvis du vil oppleve den unge og kreative siden av Amsterdam, vil Oud-West være det beste stedet å bo.

Uansett hvor du velger å bo i Amsterdam, vil du finne en fantastisk blanding av historie, kultur og natteliv. Jeg håper denne guiden har hjulpet deg med å bestemme hvor du bør bo i Amsterdam.

Ofte stilte spørsmål:

Hvilke områder er det mest populære å bo i?

Noen av de mest populære områdene å bo i Amsterdam inkluderer:
Sentrum: Dette området er det mest populære blant turister på grunn av sin sentrale beliggenhet og nærhet til mange attraksjoner, restauranter og shoppingmuligheter.
Jordaan: Dette er et trendy nabolag med vakre kanaler, kunstgallerier og koselige kafeer.
De Pijp: Dette området er kjent for sitt livlige marked, Albert Cuyp-markedet og dets mange internasjonale spisesteder.
Oud-West: Dette er et populært område blant unge på grunn av sine hippe kafeer og barer.

Hvor kan du bo med barn i Amsterdam?

Sentrum kan også være et smart valg, spesielt hvis du vil ha nærhet til mange av byens attraksjoner og aktiviteter. Det er mange familievennlige overnattingsmuligheter i området, og det er enkelt å komme seg rundt med offentlig transport eller ved å gå eller sykle til ulike steder.

Er det noen områder som bør unngås?

Generelt er Amsterdam en relativt trygg by, men som med alle storbyer er det noen områder som kan være mer utfordrende enn andre. Områder som Bijlmer og Slotervaart har tidligere hatt rykte på seg for å være mindre trygge, men det har vært gjort en betydelig innsats for å forbedre sikkerheten og livskvaliteten i disse områdene.

Legg igjen en kommentar