Hvor bør man bo på Fuerteventura? Her er de 4 beste områdene for ferien 🏖

I denne reiseguiden til Fuerteventura snakker jeg om de beste områdene og gir gode tips til hvor du bør bo på Fuerteventura.

Fuerteventura er den nest største Kanariøya, så det er stor forskjell på hvor på øya du velger å bestille hotellet.

strand fuerteventura
Jeg elsket stranden i Corralejo, der jeg feiret jul i 2021.

Jeg har vært på Fuerteventura et par ganger og må ærlig innrømme at jeg elsker øya. Lander på Fuerteventura i desember, blir møtt av 22 graders solvarme og så er det bare å nyte et glimt av sommeren på Kanariøyene – det er helt enestående.

Så jeg misunner deg som for tiden leter etter det beste området å bo i på Fuerteventura. Jeg er helt sikker på at du får en fin tur.

Og med det – la oss komme i gang med guiden til hvor du skal bo på Fuerteventura.

1. Corralejo – det beste området ⭐️

For så vidt kan jeg anbefale å bo i Corralejo når du reiser til Fuerteventura – byen overrasket meg veldig positivt på alle parametere og den ligger kun ca 45 minutters kjøring fra flyplassen.

corralejo

Jeg har opplevd en del klassiske turistbyer på charterferie som barn på f.eks. Mallorca, Kreta og Kypros og kanskje lite forventet at Corralejo skulle være den samme historien.

Rettferdig må være rettferdig: Corralejo er også en by med mye turisme, men det var likevel en helt annen lokal sjel enn i «bare en annen charterby».

Det er mange kule, lokale kafeer, restauranter og barer, mens byen er liten nok til at du enkelt kan gå rundt i byen uten å måtte ta taxi eller offentlig transport.

Corralejo har flere sandstrender og midt i sentrum er det bl.a. en fin liten strand. Samtidig er det fergeforbindelser til Lanzarote og øya Lobos, hvis du vil utforske mer enn bare Fuerteventura.

Min favorittstrand er Playa de los Verilitos, hvor det også er flere strandbarer, slik at du kan ta en liten fatøl i solen.

Rett sør for Corralejo ligger Dunas de Corralejo, som er et enormt ørkenområde med sanddyner rett ved kysten.

reisekris fuerteventura
Reisekris på Fuerteventura i sanddynene sør for Corralejo

Vi leide sykler en dag og kjørte rundt der nede – det kan for så vidt anbefales.

Corralejo er med andre ord det perfekte valg av område for deg som vil ha nærhet til en relativt stor by med mye å gjøre, gode strender og mange hoteller å velge mellom.

Jeg anbefaler Corralejo både for familier med barn, par og enslige reisende i alle aldre.

Se de beste hotellene i Corralejo og bestill med prisgaranti her.

Personlig har jeg sett på dette hotellet i Corralejo som jeg vurderer for min neste tur til Kanariøyene. Det ligger sentralt, får veldig gode anmeldelser og ser generelt ut som et veldig godt valg.

2. Caleta de Fuste – beste området for barnefamilier 👨‍👩‍👦

Hvis vi må velge et område på Fuerteventura som det mest familievennlige, så må prisen gå til Caleta de Fuste.

Byen ligger på østkysten av øya, omtrent 7 km sør for flyplassen, noe som betyr at flyplasstransporten er over på svært kort tid og ferien kan begynne.

Caleta de Fuste
Den fantastiske stranden i Caleta de Fuste

Ferieområdet er også kjent som El Castillo, ettersom byens strand er oppkalt etter det Playa de Castillo og er et naturlig landemerke i feriebyen.

Stranden er godt beskyttet inne i en vik, derfor er det ikke så voldsomme bølger som det kan være andre steder på Fuerteventura, som er kjent for å ha mye vind.

Derfor er dette stedet perfekt for deg som reiser til Fuerteventura med barn og ønsker å la de minste boltre seg i vannet på sandstranden.

Det er en mer tradisjonell ferieby, hvor tempoet er helt satt ned og hele området er spekket med barnevennlige hoteller.

Med sin beliggenhet omtrent midt på Fuerteventura er Caleta de Fuste også et utmerket utgangspunkt for deg som ønsker å leie bil eller dra på utflukter til andre steder på øya.

Se de beste hotellene i Caleta de Fuste her.

3. Puerto del Rosario – hovedstaden på Fuerteventura 🏛

Hovedstaden på Fuerteventura heter Puerto del Rosario og vil for mange være et litt ukonvensjonelt valg av område for turen.

puerto del rosario

Det er ikke her du bør bestille hotellet hvis du drømmer om en klassisk solferie, men byen kan være et godt valg for deg som skal reise til Fuerteventura og kanskje har lyst til å bo flere steder på turen.

I Puerto del Rosario er der du opplever det du kan kalle det ekte Fuerteventura. Dette er en ekte spansk by med alt det innebærer.

Playa del Rosario har faktisk også en strand som er relativt nyoppusset, så du kan også leke strandløve mens du nyter alt storbyen har å by på – litt som i Barcelona, men selvfølgelig i betydelig mindre skala her i byen, hvor det bare bor i underkant av 30.000 innbyggere.

Siden dette er hovedbyen på Fuerteventura, kan du enkelt komme deg rundt resten av øya med offentlig transport.

Så det kan være et fornuftig sted å bo hvis du ønsker å oppleve lokal kultur og enkelt komme deg rundt til andre områder på Kanariøya.

Og så er du igjen supernært øyas flyplass!

Se de beste hotellene i Puerto del Rosario her.

4. Costa Calma – rolige omgivelser og de vakreste strendene 🏖

Deretter går vi litt lenger sør til Costa Calma, som ligger ca en times kjøring fra flyplassen ved Puerto del Rosario.

costa calma

Costa Calma er et populært ferieområde og av en eller annen grunn er det spesielt populært blant tyskere 😀

Kanskje litt ala Agia Marina på Kreta er populær blant oss dansker, men uansett kan du regne med å støte på en tysker eller to hvis du velger å hotell i Costa Calma-området.

Du bør velge Costa Calma hvis du ønsker å bo i litt roligere omgivelser enn f.eks. Corralejo. Som navnet tilsier er dette området litt roligere – det skjer ikke så mye her, men det er mange virkelig vakre sandstrender.

Så Costa Calma vil være et godt område for deg som bare vil ned til sol, varme og noen av de beste strendene.

Se de beste hotellene i Costa Calma-området her.

Du kan også velge å bestille hotellet i områder som Jandia og Morra Jable, som begge ligger lenger sør for Costa Calma.

Fuerteventura har mye å by på over hele øya, men det sies generelt at de vakreste sandstrendene ligger her nede i sør.

Jeg håper du kunne bruke denne reiseguiden for hvor du skal bo i Fuertenventura og er nå klar til å bestille hotell.

Hvis du har spørsmål om Fuerteventura, vennligst legg igjen en kommentar nedenfor, så skal jeg gjøre mitt beste for å hjelpe deg med å planlegge reisen til den populære Kanariøya.

Legg igjen en kommentar