Hvor bør man bo i Milano? 4 beste områder + hoteller 🇮🇹

Milano er et populært reisemål for turister fra hele verden som kommer for å oppleve byens mote, mat, kultur og historie. Det er mange forskjellige områder å bo i Milano, avhengig av hva du leter etter.

I denne artikkelen vil vi guide deg til de beste områdene å bo som turist i Milano.

Det er her du bør bo i Milano

milano beste områder

Hvis du ikke vil lese hele guiden til hvor du bør bo i Milano, her er en oversikt som gir en rask oversikt:

 • Centro Storico – beste området for de fleste turister ⭐️
 • Navigli – beste området for natteliv og atmosfære 🍹
 • Brera – det beste trendy og eksklusive området i sentrum
 • Milano Centrale – det beste området for billige hoteller

1. Centro Storico – beste området i sentrum ⭐️

Centro Storico i Milano er et sjarmerende og historisk distrikt kjent for sine trange gater, gamle bygninger og vakre torg.

Milano centro storico
Duomo di Milano ligger i hjertet av Centro Storico

Området er hjemsted for noen av byens største attraksjoner, inkludert den berømte katedralen Duomo di Milano, Teatro alla Scala og det imponerende Castello Sforzesco.

Å bo i Centro Storico som turist er en fin måte å oppleve Milanos historiske og kulturelle arv.

Man kan bruke timer på å utforske de trange gatene og torgene, besøke de imponerende severdighetene og beundre den vakre arkitekturen.

Se de beste hotellene i Centro Storico her.

Centro Storico har også mange gode restauranter, kafeer og butikker, så du vil aldri mangle ting å gjøre eller spisesteder og handle.

Hvis du har vært i Roma, kan området minne om det historiske sentrum av den italienske hovedstaden – det er rett og slett det beste området å bo i hvis du bare er en vanlig turist.

Området er også godt forbundet med offentlig transport, så det er lett å komme seg rundt til andre deler av byen, og hvis du ankommer fra Bergamo flyplass er det også enkelt å komme seg fra Milano Centrale (byens sentralbanestasjon) og videre til din hotell i Centro Storico.

Det samme gjelder selvsagt fra den store flyplassen Milano Malpensa.

Hoteller i det historiske senteret

Centro Storico er sentrum av Milano, så det er her de fleste turister ønsker å bo og derfor finner vi naturligvis mange utmerkede hoteller i området.

Bulgari hotel Milano

Bulgari Hotel Milano ligger i hjertet av Centro Storico, og tilbyr en luksuriøs opplevelse med elegante rom og suiter, et spa-område, et treningssenter og en imponerende hage. Hotellet har også en gourmetrestaurant hvor gjestene kan nyte italienske spesialiteter.

Med en beliggenhet nær attraksjoner og shopping, er Bulgari Hotel Milano det perfekte stedet å bo for en uforglemmelig tur til Milano.

Hotel Rio Milano

Hotel Rio ligger i en historisk bygning i Centro Storico, og tilbyr sjarmerende og rimelig innkvartering. Rommene er enkle, men komfortable og utstyrt med alt du trenger for et hyggelig opphold. Hotellet har også en bar og en døgnåpen resepsjon.

Med sin ekstremt gode beliggenhet og rimelige priser er Hotel Rio et godt alternativ for reisende som ønsker å bo i Centro Storico uten å bryte budsjettet.

Se flere hoteller i Centro Storico her.

2. Navigli – beste området for natteliv og atmosfære 🍹

Navigli i Milano er et livlig og unikt område kjent for sine kanaler, broer og fargerike bygninger. Området har en rik historie og var en gang en viktig handelsvei i Milano.

I dag er Navigli et populært sted for turister som ønsker å oppleve Milanos bohemkultur og livlige natteliv.

Se de beste hotellene i Navigli her.

Navigli milano

Her er noen grunner til at det er bra å bo i Navigli som turist:

 • Atmosfæren: Navigli er full av liv og energi, spesielt om kvelden når gatene er fulle av folk som nyter drinker og snacks i de mange barene og restaurantene langs kanalene.
 • Kulturelle attraksjoner: Navigli er også hjemmet til noen av Milanos mest interessante kunstgallerier og museer, inkludert Museo Diocesano og Galleria Arte Moderna.
 • Mat og drikke: Området er kjent for sitt mat- og drikkemiljø, og du kan finne alt fra lokale spesialiteter til internasjonale retter. Og så er det virkelig på gang i «gata» langs kanalen om kvelden 😀
 • Transport: Navigli er godt forbundet med offentlig transport, noe som gjør det enkelt å komme seg rundt til andre deler av byen.

Så Navigli i Milano er et utmerket område av byen som er perfekt for reisende som ønsker å oppleve Milanos pulserende kultur og natteliv.

Hoteller i Navigli

La oss se nærmere på to gode hoteller i Navigli-området.

Hoteller Navigli

The Yard Milano er et 4-stjerners luksushotell som ligger i det trendy Navigli-området. Hotellet tilbyr moderne og elegante rom utstyrt med fasiliteter som gratis Wi-Fi, flatskjerm-TV og minibar.

Beliggenheten rett ved kanalene i Navigli-området gjør hotellet til et perfekt valg for å utforske områdets pulserende natteliv og kultur. Samtidig ligger hotellet inn mot sentrum, så her får du faktisk det beste av både å bo i Navigli og svært nær Centro Storico.

Art hotel Milano

Art Hotel Navigli ligger i hjertet av Navigli-området, og tilbyr moderne rom og suiter med klimaanlegg og gratis Wi-Fi. Hotellet har også en 24-timers resepsjon og en nydelig terrasse hvor gjestene kan nyte en drink.

Med sin praktiske beliggenhet og rimelige priser er Art Hotel Navigli et godt valg for reisende som ønsker å oppleve den livlige atmosfæren i Navigli.

Se flere hoteller i Navigli her.

3. Brera – trendy område i sentrum 🙌🏻

Brera er liksom en del av Centro Storico, men fortjener sin egen seksjon, siden den har en helt spesiell atmosfære.

Brera er et av byens mest sjarmerende og historiske nabolag. Området er kjent for sin rike kulturarv, trange gater og livlige torg.

Brera milano

Det perfekte området for deg som ønsker å bo midt i hjertet av Milano, men også ønsker å kunne finne små skjulte perler i gatene rundt hotellet ditt.

Brera er det perfekte området for det.

Se de beste hotellene i Brera her.

Få et inntrykk av Brera i denne videoen:

Her er noen grunner til at det er bra å bo i Brera som turist:

 • Kunst og kultur: Brera er hjemmet til noen av de mest prestisjefylte kunstmuseene i Milano, inkludert Pinacoteca di Brera og Biblioteca Nazionale Braidense. Det er også mange gallerier, kunstnerstudioer og designbutikker i området.
 • Mat og drikke: Brera er også kjent for sin livlige mat- og drikkescene, og du kan finne alt fra lokale trattoriaer til gourmetrestauranter og trendy barer. Men du kan liksom gjøre det i det meste av Milano sentrum 😀
 • Shopping: Området er fullt av butikker og butikker som selger alt fra designerklær og vintagetilbehør til lokale spesialiteter og antikviteter.
 • Atmosfære: Kanskje det mest unike med området! Brera er en av de mest atmosfæriske og romantiske delene av Milano. Gatene er fylt med blomster, brostein og fargerike bygninger, og området er et populært reisemål for lokalbefolkningen og turister. Det er nok først og fremst for områdets atmosfære at du bør velge å bo i Brera.
 • Beliggenhet: Og selvfølgelig beliggenheten i sentrum av Milano! Brera har en sentral beliggenhet og nær mange av Milanos største attraksjoner, inkludert katedralen Duomo, Castello Sforzesco og Teatro alla Scala.

Hoteller i Brera

Det er mange utmerkede hoteller i Brera – her er to av dem.

Grand hotel Brera

Grand Hotel et de Milan er et elegant 5-stjerners luksushotell som ligger i den eksklusive bydelen Brera i Milano.

Ved å kombinere historisk sjarm med moderne bekvemmeligheter, tilbyr hotellet vakkert dekorerte rom og suiter utstyrt med antikviteter, originale malerier og luksuriøse bad.

Milano scala hotel

Hotel Milano Scala er et 4-stjerners hotell som ligger i hjertet av Brera. Dette sjarmerende hotellet har elegante rom og suiter innredet med moderne og minimalistisk design.

Hotellet har også en takterrasse med spektakulær utsikt over Milano, en koselig bar og en restaurant.

Se flere hoteller i Brera her.

4. Milano Centrale – beste området hvis du vil bo billig

Ønsker du å bo billig i Milano, er området rundt Stazione di Milano Centrale (Milanos sentralbanestasjon) et godt valg.

Dette området er kjent for å ha en rekke budsjettvennlige hoteller og vandrerhjem som tilbyr enkle og grunnleggende fasiliteter til en overkommelig pris.

Milano centrale
Milano Centrale i seg selv er faktisk en ganske imponerende bygning!

Selv om området kanskje ikke er det mest sjarmerende eller trendy, ligger det likevel sentralt og har gode transportforbindelser til resten av byen via metro, tog og buss. I tillegg er det også et stort utvalg restauranter og butikker i nærheten.

Se de beste hotellene i området rundt Milano Centrale – det er mange billige hoteller og vandrerhjem, så det er perfekt f.eks. for unge mennesker som reiser til Milano på et budsjett.

Historisk har det alltid vært sagt at man må være forsiktig i nattetimene rundt Milano Centrale, så hvis man reiser til Milano med barn, er det kanskje ikke det opplagte området.

Er du derimot på jakt etter et billig hotell i Milano, så er dette området et godt valg. Det är också ett utmärkt område att bo i om du kommer till Milano med leiebil, då det finns bra parkeringsmöjligheter.

Hotell nær Milano Centrale

Her er to mellomklassehoteller i området rundt Milano Centrale, hvor du ikke skal forvente så mye annet enn en billig overnatting.

Hotel Mythos Milano

Dette 3-stjerners hotellet ligger kun 5 minutters gange fra Milano sentralstasjon, og tilbyr enkle og rene rom med klimaanlegg og gratis Wi-Fi. Hotellet har også en takterrasse med vakker utsikt over byen, en bar og en frokostrestaurant.

Hotel Bernina Milano
Et godt valg hvis du reiser til Milano som en ung vennegjeng – det finnes mange forskjellige romtyper.

Dette 3-stjerners hotellet ligger også i nærheten av Milano sentralstasjon og tilbyr komfortable og romslige rom med eget bad og klimaanlegg. Hotellet har også en 24-timers resepsjon, en salong og en frokostrestaurant.

Se flere hoteller i området her.

Gled deg til Milano!

Milano er et fantastisk reisemål med en rekke områder å bo i avhengig av ens preferanser.

Enten du foretrekker en mer tradisjonell og historisk atmosfære, eller en mer livlig og trendy atmosfære, er det noe for enhver smak i Milano.

Jeg håper denne guiden til de beste områdene å bo i Milano som turist har vært nyttig, og jeg ønsker deg en hyggelig tur til Milano.

Ofte stilte spørsmål:

Hvilket område av Milano bør du bo i som turist?

Det avhenger av ens preferanser og budsjett. Centro Storico, Brera og Navigli er f.eks. populære områder å bo i, mens området rundt Milano Centrale er billigere. I denne guiden går jeg i dybden med 4 gode områder i Milano og gir tips til hoteller i ulike prisklasser.

Hvor mye koster hoteller i Milano?

Prisene på hotellene i Milano varierer avhengig av sesong, beliggenhet og kvalitet. Generelt kan du forvente å betale følgende priser:
Budsjett/mellomklassehoteller: ca. 50-150 euro per natt
Luksushoteller: ca. 150-500 euro per natt eller mer
Det kan være en god idé å bestille hotell i Milano på forhånd, spesielt i høysesongen, da priser og tilgjengelighet kan endre seg raskt.

Når er den beste tiden på året å besøke Milano?

Vår og høst er ideelle tider for å besøke Milano på grunn av det milde klimaet og færre turister. Sommeren kan være veldig varm og vinteren kan være kjølig og våt.

Hvordan komme seg rundt i Milano?

Milano har et godt offentlig transportsystem med t-bane, busser og trikker. Det er også lett å gå eller leie en sykkel og komme seg rundt i byen.

Legg igjen en kommentar