Hvor bør man bo i Praha? 5 gode områder og anbefalte hoteller

Det er mye å velge mellom og du kan se frem til en fantastisk by hvor du får mye for pengene – også når det kommer til hoteller i Praha.

Hvis du ikke vil lese hele guiden til de beste områdene i Praha, men bare vil ha min anbefaling for det beste hotellet i Praha, så er det The Julius Prague.

hotell-praha

Det ligger i gangavstand til alle de berømte severdighetene og kanskje et av de beste hotellene jeg har bodd på i Europa. Og det er til og med overraskende billig.

Se bilder og priser her.

Det er her du bør bo i Praha

For de av dere som har det travelt, la meg skissere det viktigste fra guiden her. Hvis du klikker på navnet på området, vil du bli ført til de beste hotellene i det gitte området.

Her er hvor du bør bo i Praha:

  • Staré Mesto – det beste området å bo som turist
  • Malá Strana – det fineste området i Praha
  • Praha 2 – beste området med lokal atmosfære (nært sentrum)
  • Zizkov – beste området for hipstere og trendy atmosfære
  • Smíchov – beste området hvis du vil bo billig

Praha er delt inn i totalt 22 nummererte distrikter – jo større antall, jo lenger unna sentrum.

Hvert enkelt distrikt deles så videre inn i distrikter, derfor er dette innlegget bare et utvalg av noen av de distriktene jeg synes er mest interessante som turist i Praha.

Praha Senter

Generelt er alle områder i Praha trygge å bo i – så egentlig avhenger det mest av hva du vil oppleve mens du er borte.

På slutten av dette innlegget har jeg laget en seksjon med tips og triks før eller mens jeg besøker Praha, jeg håper dette vil hjelpe deg med å få enda mer ut av reisen.

Nå først til en gjennomgang av de forskjellige distriktene i Praha. Jeg har valgt å anmelde de 5 første da de er nærmest sentrum og sannsynligvis mest attraktive for de fleste reisende.

Hvor kan du bo i Praha? Vi starter i det historiske sentrum – gamlebyen.

1. Staré Mesto – beste området for de fleste turister ⭐️

Er du ute etter en klassisk storbyferie og ønsker å bo sentralt, vil jeg anbefale deg å overnatte i Prahas gamleby, også kjent som Staré Mesto.

Her finner du bl.a. flere museer og den gamle rådhusplassen. Det er også Staré Mesto hvor du kan oppleve det jødiske kvarteret Josefov.

Området er selvsagt preget av at det bor ganske mange turister, så det mangler ikke på restauranter, barer og kafeer.

Det er imidlertid også med på å tilføre en viss atmosfære til opplevelsen av den storslåtte arkitekturen og de koselige brosteinsbelagte gatene.

Se de beste hotellene i Stare Mesto her.

Staré Mesto ligger på østbredden av Vltava, den 430 km lange elven som bl.a. går gjennom Praha, over elven går Karlsbroen.

Karlsbroen er en 650 år gammel steinbro som strekker seg 500 meter over Vltava-elven, eller kanskje bedre kjent under det tyske navnet Vltava.

Det er et imponerende syn å stå på broen og beundre elven.

Selve broen er også et fantastisk stykke middelalderarkitektur som må oppleves.

Hele Praha 1 med sine 4 områder er en del av UNESCOs verdensarvliste, på grunn av sin imponerende historie og bygninger helt tilbake til middelalderen.

Hvis du har lyst til å fordype deg i historien og finne ut mer om hvorfor byen er på listen, kan du begynne her.

Anbefaling av hotell i Staré Mesto (Praha sentrum)

hotell praha

Hotel Kings Court ligger bare noen få skritt fra t-banen og trikkene, og har en fantastisk utsikt over Republiky Namesti.

Det er et virkelig stilig hotell hvor du kan leie et rom veldig billig.

Det er også et innendørs svømmebasseng og hotellet har 5 stjerner.

Se bilder og bestill her.

2. Malá Strana – koselig område ved Praha slott

Krysser du Karlsbroen fra Staré Mesto kommer du til den nesten pittoreske bydelen Malá Strana, med fargerike og vakre bygninger i små gater som nærmest danner en labyrint.

Praha Mala Strana

I dette distriktet finner du Praha slott, som i 1000 år har vært hjemsted for statsoverhoder, alt fra romerske keisere til nåværende presidenter. Slottet dateres tilbake til 870 og har en spennende historie.

Se de beste hotellene i Mala Strana her.

I dette distriktet kan du også oppleve John-Lennon-muren, mange kirker og Petřín-tårnet, et utsiktstårn som ligger på en 318 meter høy høyde, og 64 meter høyt.

Det er 299 trinn til toppen, men du kan også komme deg opp dit med heis.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lennon_Wall

Malá Strana har et mangfold av barer, restauranter og kafeer – men siden området ikke er like sentralt som Staré Mesto, er prisene lavere.

I Praha er det generelt slik at jo lenger man kommer fra sentrum, jo ​​lavere blir prisene for de samme varene.

Derfor anbefales det også å bo i Malá Strana dersom du ønsker å bo sentralt, i nærheten av mange attraksjoner, men samtidig ønsker å spare litt.

  • Det skjer heller ikke like mye i utelivet i dette området som på den andre siden av elva.

Anbefaling av koselig hotell i Malá Strana

Mala Strana hotell

Malá Strana er et veldig koselig nabolag, med sine små gater og fargerike hus har det en skjevhet som gir det mye sjarm.

Frøken Sophies Karlsbro ligger i nærheten av Praha slott, og trikken går rett utenfor døren.

Atmosfæren på hotellet er helt unik, og passer godt inn i det du forventer i denne bydelen. Du føler deg godt mottatt med en velkomstkurv og et håndskrevet brev.

Det er et virkelig billig hotell, men husk at prisen på hoteller er dynamisk og styrt av tilbud og etterspørsel.

Du kan se flere bilder av hotellet her, samt se priser og ledige datoer.

Les også min store guide til de beste tingene å gjøre i Praha.

3. Praha 2 – billigere og uten (så mange) turister

Hvis du ikke ønsker å bo side om side med andre turister, og generelt bare tilhører de som liker å bevege deg litt utenfor sentrum, så kan du finne deg selv mer hjemme i Praha 2, også kalt Nové Město (den nye by).

I Praha 2 beveger man seg igjen litt lenger unna sentrum, men med litt bedre tilbud på prisene på hotellene som resultat. Det er fortsatt kun en kort spasertur til nærmeste t-bane- eller togstasjon.

Se de beste hotellene i Praha 2 her.

Avhengig av hvor du bosetter deg i distriktet, kan du også nyte en fantastisk utsikt over elven.

Reisekris bodde i dette området på sin første tur til Praha og var superfornøyd med det, da du her også har muligheten til å gå på barer kun med lokalbefolkningen, handle i vanlige supermarkeder og fortsatt være kun 10 minutters gange fra gamlebyen.

I Praha 2 får du en noe mer lokal opplevelse om du går ut og spiser, da området her ikke er så fullt av turister, er restaurantene mer preget av hva lokalbefolkningen spiser og betaler.

Det er også i dette området mange vestlige utlendinger velger å bosette seg permanent hvis de ønsker å bo i Praha.

Området er heller ikke så ulikt sentrum, det er nok av historiske bygninger, kirker og torg å oppleve.

Overnatting i det ikoniske Dansende hus

Dansende hus Praha

Hvis du vil se litt annerledes arkitektur, bør du legge veien forbi Dansehuset, som ble bygget i 1997, i et samarbeid mellom den tsjekkiske arkitekten Vlado Milunić og den kjente amerikanske arkitekten Frank Gehry.

Vil du bo litt annerledes og ha en fantastisk utsikt er det faktisk også mulig å bo i Det dansende Hus. Du kan se bilder og bestille her.

4. Zizkov og Vinohrady (hipster atmosfære)

Dette distriktet består for det meste av området kalt Zizkov, men Vinohrady-området fra Praha 2 går også et stykke inn i Praha 3.

Zizkov har rykte på seg for å være en litt «tøffere» del av Praha, og det sies at dette området har flest barer per innbygger. innbygger.

De siste årene er det imidlertid også her byens hipstere har gjort sitt inntog, så det er mange smarte kafeer og generelt en mer trendy atmosfære enn i sentrum av Praha.

Se de beste hotellene i Zizkov her.

Velger du å bo i nærheten av Vinohrady, er det imidlertid ingenting å se frem til. T-banen går ikke så langt, men det er ganske gode trikkeforbindelser.

Det er mange grønne områder i Zizkov, og du kan nyte en øl i de vakre utendørs ølhagene.

Et must-see i dette området er TV-tårnet, et 216 meter høyt tårn som du på en klar dag kan se over 100 km fra.

Praha TV-tårnet

Tårnet ligger midt i Mahlerhaven, men selv om det er et av Prahas mest åpenbare landemerker, er det ikke alle som har positive ting å si om utseendet.

Det er mulig å besøke restauranten i tårnet, som ligger 66 meter over bakken.

Hotell Zizkov Praha

Kun 7 minutters gange fra TV-tårnet kan du bo på dette vakre hotellet.

Med halv pris på overnatting i forhold til å bo i sentrum av Praha, er det absolutt verdt å vurdere om du vil bruke litt ekstra tid på transport.

Hotellet tilbyr buss til og fra flyplassen.

5. Smíchov – et undervurdert område

Jeg forstår at de fleste turister ønsker å bo så nærme sentrum som mulig. Det er praktisk at du slipper å bruke tid på transport og alle severdigheter er rett utenfor døren.

Har du vært ute og handlet kan du raskt returnere til hotellet med varene dine, før turen går videre mot restauranter og barer.

Men for familier, eller andre som kanskje bare setter pris på at man om kvelden kan trekke seg tilbake til roligere områder, og også ønsker å oppleve noe annet enn byen, er Smíchov i Praha 5 et undervurdert område.

Se de beste hotellene i Smíchov her.

Det er både T-bane og trikker i dette distriktet, så du er på ingen måte forhindret fra å komme deg ut og oppleve noe. Du finner et av byens største kjøpesentre her, Novy Smichov.

Er du en ølentusiast bør du absolutt stikke innom Staropramen Bryggeriet, hvor du kan nyte noe godt til ganen på gårdsplassen deres.

Staropramen Brewery

Staropramen Brewery er Tsjekkias nest største ølprodusent og produserer opptil en halv million flasker øl per dag, samt tusenvis av fat.

Ønsker du en omvisning varer denne litt over en time og kan bestilles her.
Kinsky Garden er en 22 hektar stor park bestående av flere hager som ble startet i 1825 av den patriotiske grev Rudolf Kinsky.

Ikke langt fra Kinsky Garden ligger nasjonalmuseet Musaion. Her er det fokus på gamle lokale tsjekkiske kullrør.

Er du mer interessert i kunst kan du besøke det internasjonale senteret for moderne kunst MeetFactory.

Tips og triks når du reiser til Praha

Charles Bridge attraksjoner Praha

Jeg er en forkjemper for å planlegge turen så mye som mulig hjemmefra. Hva du vil se og hvordan du kommer deg rundt osv.

Praha er en fantastisk by, med mye historie, og er du for kirker, museer og middelalderbygninger er det utrolig mye å se.

Med et Coolpass kan du spare mye på inngangspenger til ulike attraksjoner, og det er også rabatter på restauranter og mye mer.

Les mer om og kjøp Praha Coolpass her.

Det kan også være at du er ute etter bestemte opplevelser, en båttur eller kanskje en guidet pubrunde, denne og mange lignende opplevelser kan du bestille her.

Siden Praha er et område med mange turister, finnes det også en rekke turistfeller man skal unngå å falle i.

Det kan f.eks. være at servitøren selv legger til et håndskrevet beløp på kvitteringen som skal utgjøre et tips, eller at drosjesjåføren tilbyr en «fastpris» som til syvende og sist er dyrere enn det taksameteret sier.

Dette er ikke ok – du blir aldri tvunget til å betale tips, og historier om at taxameteret ikke fungerer osv. bør heller aldri hoppes på.

Praha er ikke et farlig sted å besøke – men det er mange lommetyver på spill i de mest trafikkerte områdene, så du bør ikke bære verdisaker i synlige poser eller lommer.

Jeg kan også virkelig anbefale Youtube-kanalen «Honest Guide», som virkelig forteller deg alt du trenger å vite før du reiser til Praha:

Jeg håper min guide til hvor du bør bo i Praha har hjulpet deg litt på veien til en bedre opplevelse av Praha. Det er ikke særlig dyrt å reise til Praha, eller å bo i byen, kanskje er det derfor destinasjonen bl.a. er så populær.

Virkelig god tur til Tsjekkia.

Vanlige spørsmål om Praha:

Hvilket område er best å bo i for turister?

Gamlebyen er et populært valg for sin sjarmerende arkitektur, historiske severdigheter og livlige atmosfære. Mala Strana er et rolig og pittoresk nabolag med vakre barokkbygninger og gode restauranter, nær Praha slott og Petrin-tårnet. Vinohrady er et trendy nabolag med mange kafeer, barer og restauranter, ideelt for de som ønsker å oppleve det lokale nattelivet. Uansett hvor du velger å bo, kommer du deg enkelt rundt i byen enten til fots eller med offentlig transport.

Hva er de beste nabolagene for natteliv eller shopping?

For natteliv er Vinohrady og Žižkov kjent for sine livlige barer og klubber. I tillegg er Václavplassen også et populært sted for natteliv med mange barer og restauranter.
Når det gjelder shopping, er området rundt Václavplassen og gaten Na Příkopě et godt valg med mange butikker, varehus og kjøpesentre. I tillegg er gaten Pařížská i Josefov også kjent for sine designerbutikker og luksusmerker. For begge vil jeg anbefale å bo i Den Gamle by, da du har nærhet til alt derfra.

Er det best å bo i en leilighet eller på hotell i Praha?

Alt avhenger av ens preferanser og budsjett. Ønsker du mer plass og frihet til å lage mat selv, kan en leilighet være det beste valget. I tillegg kan det også være billigere enn et hotell, spesielt hvis du skal bo lenge i Praha. Ønsker du derimot bekvemmeligheter som rengjøring og frokost inkludert, kan et hotell være det beste valget. Det er også flere sentralt beliggende hoteller i nærheten av severdighetene i Praha, noe som kan gjøre det lettere å komme seg rundt i byen.

Legg igjen en kommentar