Hvordan sikre en best mulig reise – uansett destinasjon

Her på Reisekris liker jeg å dele mine beste tips for hva du burde oppleve i ulike destinasjoner. Men takket være min erfaring som reiseguide og -planlegger, har jeg også mange gode tips på lur som ikke er destinasjonsspesifikke.

Dette ønsker jeg å dele litt av i dag, når jeg her deler mine beste tips for å kunne nyte en behagelig og vellykket ferie uansett hvor reisen går. 

Ikke se bort ifra selve reisen

For det første er det viktig å huske på at en ferie ikke starter når du lander, men faktisk i det du venter snuten mot flyplassen (eller en annen form for transport). Mange ser på selve reisen som et ork og noe som bare må gjennomføres for å komme seg fram til destinasjonen, men det kan være greit å ha en litt mer positiv innstilling til dette.

Med god planlegging, behagelige ruter og nok av underholdning – enten man foretrekker serier, litt spill på Norgesspill casino eller shopping – kan det nemlig bli en hyggelig del av turen.

For å sikre dette, er det først og fremst viktig å planlegge turen godt og bruke litt tid på å undersøke flytider og -ruter. Gjerne vær fleksibel på datoer i starten slik at du kan finne en rute som er grei og rimelig. Det er også greit å tenke gjennom hvordan du skal komme deg til flyplassen (for både ut- og hjemreise) og eventuelt bestille transport på forhånd for dette.

Slik får du minst mulig bekymringer på dagen, og kan bare fokusere på å komme deg gjennom sikkerhetskontrollen og nyte litt avslappende tid på flyplassen og flyet. Ta gjerne med deg godt med snacks eller unn deg noe godt på flyet, så kan selv lange flyturer fly forbi.

Undersøk destinasjonen nøye og planlegg

Ting a Gjore Kobenhavn

Uansett om du skal på en weekendtur eller være borte i mange dager, er nøye planlegging alfa og omega for å sikre en suksessfull tur. Ved å vite litt om hva du kommer til, kan du nemlig sikre at du ikke går glipp av noe du ikke visste om eller hadde sjekket opp på forhånd. Og det er selvfølgelig her mine mange guider kommer inn, med nyttige tips om alt fra hva du kan gjøre til hvor du bør bo.

Ved å benytte deg av ulike reiseguider og tips fra for eksempel Instagram og andre sosiale medier, kan du komme over spennende utflukter, gode restauranter verdt å prøve med mer. Benytt deg gjerne av mange ulike kilder for å finne hvilke tips som er passende for deg og ikke. Du kan deretter samle dine «musts» i et notat eller lignende og begynne å planlegge hvordan du skal rekke det du ønsker.

… men ikke ha et for tettpakket program

barcelona utsikt

Selv om det er viktig å ha noen tanker om hva du ønsker å gjøre når, anbefaler jeg likevel ikke å ha et fullt program planlagt fra når du ankommer til når du drar igjen. Det er flere grunner til dette, men det er spesielt med tanke på uforutsigbarhet. Spesielt dersom du besøker en destinasjon du aldri har opplevd før, kan det være vanskelig å beregne hvor lang tid du trenger på hvert stopp og for å komme deg fra A til B. Dette kan gjøre at din nøye plan ender opp med å skape mer stress enn kontroll, dersom den viser seg vanskelig å følge.

I tillegg er det lurt å ha litt fleksibilitet og rom for spontane ting som dukker opp. Jeg kan blant annet anbefale å være åpen for lokale tips når du først er på plass. Ved å snakke med de som jobber på hotellet eller folk du blir kjent med på reisen, kan du nemlig komme over veldig gode tips som ikke finnes på reiseblogg eller Instagram-konto. Og da er det viktig å ha rom i tidsskjema til å utforske disse lokale skjulte perlene.

Bestill det viktigste på forhånd

For å oppsummere de to delene ovenfor, handler en vellykket tur om en god balanse mellom planlegging og fleksibilitet. Og for å komme litt tilbake til den nødvendige planleggingen, anbefaler jeg å bestille det som er aller viktigst for deg på forhånd. Enten dette er snakk om inngangsbilletter til en attraksjon eller å bestille bord på en restaurant du ikke vil gå glipp av, vil det å gjøre dette på forhånd komme med flere fordeler.

For det første vil det å bestille på forhånd sikre at du ikke blir skuffet og ender opp med å gå glipp av en opplevelse på grunn av at det er fullbooket. I tillegg kan det ofte lønne seg å bestille og betale severdigheter på forhånd, rett og slett fordi dette kan gi en bedre pris. Flere turistattraksjoner gir nemlig rabatter for kjøp på nett, spesielt hvis du er ute i god tid. Så bruk litt tid på å sjekke prisene og se hvor du kan spare penger ved å bestille og betale allerede før du reiser.

Legg igjen en kommentar