Hvor bør man bo i Phuket? De 9 Beste Områdene & Hotellene på ferieøya 🇹🇭

Jeg har nettopp kommet tilbake fra en tur til Thailand, hvor jeg fløy direkte til Phuket og bodde på den svært turistvennlige øya.

I denne guiden går jeg over de beste områdene og byene og vil prøve å gjøre det lettere for deg å velge hvor du bør bo i Phuket.

Phuket er Thailands største øy og har vært det mest turistrike området i Thailand i flere tiår.

Det er derfor du kan finne alt i Phuket – enten du vil bo på deilige luksushoteller ned til stranden, du reiser med barn og vil bo på et familievennlig hotell eller du er en ung backpacker på jakt etter lignende -sinnede reisende.

Reisekris Thailand
Her skriver jeg en guide til Phuket mens jeg ser ut over havet i Thailand – på Santhiya Resort (kanskje det beste hotellet jeg bodde på i Thailand)

Nedenfor vil jeg gjennomgå de beste områdene i Phuket og komme med anbefalinger for hoteller.

Hvor kan du bo i Phuket? La meg starte med det mest kjente og beryktede området.

De beste områdene i Phuket

For de av dere som bare vil ha en rask oversikt og deretter begynne å lete etter de beste hotellene på Phuket, er her en veldig kort oversikt.

Her er hvor du bør bo i Phuket:

  • Patong – det beste området for natteliv
  • Karon – beste området for barnefamilier
  • Kata – det beste rolige området med gode strender
  • Koh Yai Yai – fantastisk øy 20 minutter fra Phuket
  • Phuket Town – bo i en spennende metropol
  • Kamala – bra område med luksushoteller nær Surin Beach
  • Nai Harn – en skjult perle i Phuket borte fra masseturismen
  • Rawai – det beste området for lokal sjarm og båtturer
  • Bangtao – bor på en av øyas lengste strender nær flyplassen

Klikk på områdenavnet ovenfor og gå direkte til en oversikt over de beste hotellene i det gitte området. Nedenfor går jeg mer i dybden om hvor man bør bo i Phuket.

1. Patong – beste området for natteliv 🥳

Patong er en av de mest populære byene på Phuket, og et av de livligste områdene på hele øya.

Den berømte Patong Beach er hovedattraksjonen, med hvit sand, turkist vann og en rekke vannsporter.

Patong Beach Thailand

I tillegg er Patong kjent for sitt hektiske natteliv med barer, klubber og underholdning med levende musikk.

Det er her i byen vi finner Bangla Road, som er en merkelig blanding av vanlige barer med høy musikk og red light district-lignende barer.

Bangla Road Patong

Patong kan være et godt utgangspunkt for de som reiser til Phuket og ønsker å bo i et ekte turistområde, hvor det er mye å gjøre og alt fra McDonald’s til irske puber.

Se de beste hotellene i Patong her.

Før min siste tur til Thailand hadde jeg vært på landet flere ganger, men aldri på Phuket og jeg må innrømme at jeg så litt ned på f.eks. Patong som område.

Patong strand

Jeg tenkte at dette på ingen måte er det virkelige Thailand og at jeg like gjerne kan oppleve den typen turistbyer på Gran Canaria, Kreta og lignende destinasjoner i Europa.

Og det er liksom sant. Patong er et ekstremt turistmål, på godt og vondt.

Se f.eks. hvordan Bangla Road ser ut om natten i denne videoen:

Jeg ville oppleve den siden av Thailand, og det var derfor vi booket oss inn i Patong da vi kom fra København.

Det var faktisk en utmerket måte å «lande» på etter reisen: det er mange restauranter, butikker og ting å gjøre overalt i Patong – og stranden er kanskje ikke den vakreste i Thailand, men den er fortsatt ganske utmerket.

Patong restaurant

Når du først kommer vekk fra Bangla Road er det nok av koselige sidegater med gode restauranter og barer, så selv om Bangla Road helt klart er byens hovedattraksjon, trenger du ikke å bruke all tiden din der.

Jeg vil anbefale å bo i Patong hvis du vil være nær alt og hvis du vil inn til byen på Phuket, er Patong definitivt det beste området.

Hoteller i Patong

Vi bodde på NAP Patong, som ligger noen få minutters gange fra stranden, har et fint bassengområde og virkelig fine rom til billige priser.

Nap Patong

Ganske fine rom med liten terrasse – det er også mer luksuriøse rom på hotellet, men vi prioriterte å bo billig her

Nap Patong hotel

Et fint 4-stjerners hotell som kan anbefales dersom du ønsker å bo i fine omgivelser men ikke sprenge budsjettet. Herfra kan du gå til sentrum av Patong (og Bangla Road) på 10-15 minutter.

Se flere bilder av hotellet og bestill online her.

Som sagt bodde vi på dette hotellet i Patong fordi vi ønsket å bo ordentlig, men ikke bruke for mye penger på vårt første hotell i Thailand.

Hotel Indigo Phuket Patong

Hvis jeg ønsket å bo mer luksuriøst i Patong, ville jeg nok sett på hoteller som Amari Phuket eller Hotel Indigo Phuket Patong, som begge ser helt fantastiske ut.

Hvis du reiser til Thailand med barn, er ute etter et mer autentisk Thailand eller bare ønsker å bo i vakre omgivelser i fred og så, så er det mange flere bedre områder i Phuket.

F.eks. Karon som vi ser nærmere på nå.

2. Karon – beste området for barnefamilier 👨‍👩‍👧‍👦

Rett sør for Patong i neste bukt på Phukets vestkyst finner vi Karon Beach, som er det perfekte området for barnefamilier å bo i Phuket.

Karon, beste området å bo for barnefamilier

Karon Beach er en vakker sandstrand som er mindre overfylt enn Patong, men likevel livlig nok til å tiltrekke seg turister.

Stranden er ca. 3 km lang og er kjent for sitt klare vann og den fantastiske utsikten over havet. Her er det mange muligheter for snorkling, bading og andre vannsportaktiviteter.

For familier med barn er Karon Beach et flott sted å bo i Phuket.

Det er nok av aktiviteter som både barn og voksne kan nyte, som båtturer, dykkesentre og flere barnevennlige attraksjoner som Dino Park Mini Golf, som er en fornøyelsespark i dinosaurstil.

Se de beste hotellene i Karon her.

Få et inntrykk av Karon Beach her:

I tillegg er det mange hoteller og resorter i Karon Beach som er spesielt barnevennlige, med fasiliteter som barnebasseng og lekeområder.

Så hvis du leter etter et sted å bo i Phuket hvor både du og barna dine vil ha det moro og hygge, er Karon Beach et godt valg.

Hoteller i Karon Beach

Det finnes en rekke gode hoteller i Karon og det finnes alt fra billige hoteller med enkle rom til gigantiske luksusresorter med mange svømmebassenger.

Karon Hotel

Hvis du er ute etter et ekte luksushotell med gode anmeldelser, vil jeg se nærmere på Mandarava Resort og Spa Karon Beach.

Centara grand karon

Hvis du er en familie med barn som leter etter en god base i Karon, utmerker Centara Grand Beach Resort Phuket seg ved å være akkurat passe for familier.

Som bildet over viser, kan du pendle fra stranden til bassenget på noen sekunder, så alle i familien er fornøyde 😀

Se flere hoteller i Karon her.

3. Kata – det beste området for en rolig ferie

Kata Beach er en vakker sandstrand i Phuket, kjent for sitt klare turkise vann og hvite sand.

Strandens ro og relativt rolige omgivelser gjør den til et favorittsted for reisende på jakt etter en mer avslappende og fredelig ferie.

Kata thailand

Kata Beach er kjent som en av de beste i Phuket.

Hvis du ønsker å bo et sted som er litt mindre overfylt enn turistområdene Karon og Patong, er Kata Beach et godt valg.

Se de beste hotellene i Kata her.

Området er kjent for å ha en litt mer fredelig og rolig atmosfære og det er fortsatt mange muligheter til å nyte alt Phuket har å by på.

Du er fortsatt relativt nær både Karon og Patong, så hvis du ønsker å gå inn og oppleve f.eks. Patong, da er det bare litt over 10 km, som tar 20-30 minutter med taxi.

Hvis du leter etter et fredelig og avslappende sted å bo i Phuket, er Kata Beach et utmerket valg.

Vær oppmerksom på at det er både en Kata Beach og en Kata Noi Beach – Kata Noi er den vakreste, men også området med minst byliv.

Hoteller i Kata

Katathani Phuket Beach Resort

Når det gjelder de beste hotellene i Kata, er det spesielt ett sted du bør starte søket på: Katathani Phuket Beach Resort er utvilsomt et av de beste hotellene i Kata og kanskje til og med i hele Phuket.

Litt mer budsjettvennlig og også spesielt egnet for familier er Chanalai Flora Resort, hvor du kan få familierom med plass til 2 voksne og 2 barn.

Se flere hoteller i Kata her.

4. Koh Yao Yai – fantastisk øy 20 min fra Phuket 🏝️

Jeg hadde egentlig tenkt at jeg bare skulle nevne byer og feriesteder utelukkende på Phuket i denne guiden, men jeg må rett og slett dele Koh Yao Yai her.

Kah Yai Yai, ferieøy nær Phuket
Det første synet når du ankommer Koh Yao Yai.

Øya er tilgjengelig via en kort båttur fra Phuket og representerer en mer uberørt side av Thailand enn innlandet.

I flere år hadde jeg drømt om å besøke øya (og ett spesielt hotell som jeg sikkert kommer til å snakke om nedenfor), så jeg var veldig spent da jeg satte meg på hurtigbåten og på bare 20 minutter kom fra den østlige delen av Phuket til Koh Yao Yai i Phang Nha Bay.

Øya skuffet ikke i den grad!

Se de beste hotellene på Koh Yao Yai her.

Overnattingsmuligheter spenner fra enkle budsjetthytter til luksuriøse feriesteder som tilbyr en unik kombinasjon av komfort og tradisjonell thailandsk sjarm.

Strand på Koh Yao Yai i Thailand

Det mest bemerkelsesverdige med Koh Yao Yai er dens autentisitet. Siden øya er mindre påvirket av turisme, kan du få en mer autentisk smak av thailandsk kultur og livsstil.

Yao Yai beach
På ingen måte en av øyas beste strender, men jeg vil bare vise hvor «øde» det er sammenlignet med borte på Phuket.

Øyas strender er mindre overfylte og gir en flott mulighet til å slappe av og nyte havbrisen. Det finnes også en rekke lokale restauranter hvor du kan smake på autentisk thailandsk mat.

En av de beste måtene å oppleve øya på er å leie en scooter.

Reisekris
Det er bare umulig å se spesielt kul ut med den hjelmen… 😀

Det gir deg friheten til å utforske øyas skjulte skatter, fra dens frodige skoger og fossefall til de fredelige mangroveskogene.

Været er tropisk hele året, men for best vær bør du besøke fra november til april.

Hoteller på Koh Yao Yai

En av grunnene til at vi til og med var innom Koh Yao Yai var faktisk hotellet vårt.

Jeg hadde i flere år drømt om å bo på et hotell som jeg hadde sett i en rekke reisevideoer på Youtube – og det skuffet ikke!

Dette er det 5-stjerners luksushotellet kalt Santhiya Koh Yao Yai Resort & Spa.

Santhiya Koh Yao Yai

Det er sannsynligvis et av de beste hotellene jeg noen gang har bodd på og et sted jeg kan anbefale til alle som reiser til Thailand og ønsker å oppleve luksuriøse omgivelser.

Jeg møtte forresten flere skandinaver på hotellet – bl.a. en av de mest kjente komikere og en meget kjent tidligere dansk landslagsspiller i fotball 😀

Santhiya strand

Santhiya er et enormt feriested som har sin egen lille private strand, flere restauranter og mange forskjellige romtyper, bungalower og hele leiligheter.

Flere av romtypene har eget svømmebasseng med havutsikt.

Rom på Santhiya Resort Thailand

Jeg «bestemte meg» med å bestille et fint rom som hadde et stort badekar på balkongen med havutsikt og det var også en utmerket opplevelse.

Å sitte der ute om kvelden og se solen gå ned var virkelig uvurderlig.

santhiya strand drinks

Det er også to svømmebasseng på hotellet – et stort nede ved stranden og et evighetsbasseng som er oppe på bakketoppen, hvor det også er en restaurant.

Santhiya pool

Du blir kjørt rundt av hotellets egne skyttelbiler, så selv om vi f.eks. bodde rett oppe ved evighetsbassenget så det tok bare noen minutter å komme seg ned til stranden.

shuttle

Du kan bestille hurtigbåttransport til hotellets egen fergeutleie, slik at du faktisk kommer direkte fra Phuket til hotellets resepsjon på bare 20 minutter.

Alt i alt spilte oppholdet virkelig, og jeg anbefaler det virkelig.

Santhiya rom

Det er en veldig liten by ca. 5 minutters gange nedover stranden, hvor det er noen få restauranter og små butikker, men du bor hovedsakelig på Santhiya for å nyte hotellet.

Vi leide en scooter og opplevde øya, noe jeg også anbefaler på det sterkeste, da du ikke trenger å gå mer enn noen hundre meter unna «byen» før du ser en helt annen del av Thailand.

Se flere bilder av hotellet og bestill her.

La meg også trekke frem noen andre gode hoteller på Koh Yao Yai som kan være noe for deg som vurderer en tur til den deilige ferieøya.

Elixir Koh Yao Yai ser veldig bra ut.

Elixir Koh Yao Yai

Det har en flott beliggenhet på samme del av øya (så nær Phuket) som gjør det enkelt å komme seg til og fra øya.

Et av hotellets store plusser er variasjonen av romtyper – du kan til og med få en suite med eget basseng!

Elixir Koh Yao Yai pool rom

Dette lar deg tilpasse opplevelsen din etter budsjett og ønsker.

Med direkte tilgang til stranden og høye anmeldelser, er Elixir Koh Yao Yai definitivt verdt å sjekke ut hvis du planlegger en tur til området.

Se flere bilder og bestill her.

Det neste hotellet heter Koh Yao Yai Village og tilbyr en unik opplevelse med sin beliggenhet på østkysten av øya, rett ved stranden.

Koh Yao Yai Village

Et av hotellets mest slående trekk er den fantastiske utsikten over klippene i havet, som gjør oppholdet her til noe helt spesielt.

Koh Yao Yai Village pool

Hotellet har fått høye anmeldelser og er kjent for å tilby en fredelig og idyllisk atmosfære.

Hvis du bestiller her, kan du forvente et avslappende opphold, omgitt av natur og skjønnhet.

Se flere bilder og bestill her.

Og så må vi tilbake til selve Phuket!

5. Phuket Town – bor i en ekte storby på Phuket

Phuket Town er den største byen på Phuket og hovedstaden i provinsen Phuket. Byen er kjent for sin historie, arkitektur og kultur.

Selv om det ikke er direkte tilgang til fantastiske strender i Phuket by, er det fortsatt mye å oppleve og utforske, så jeg synes det fortjener en plass i guiden her.

Phuket Old Town

Phuket Town skiller seg altså fra alle andre områder og byer jeg nevner i guiden her, men jeg synes likevel det er på sin plass å nevne byen, da det er nok å se og har man tid til å bo flere steder på Phuket , så kan vurdere å tilbringe noen dager i Phuket by.

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene til Phuket by er dens vakre blanding av kinesisk og portugisisk arkitektur.

Overalt, og spesielt i gamlebyen i Phuket, kan du se mange restaurerte bygninger fra kolonitiden, som nå huser gallerier, kafeer og butikker, samt tallrike templer og palasser.

Phuket Town er også kjent for sin årlige festival, «Phuket Old Town Festival«, som arrangeres hvert år i februar. Her kan du oppleve kultur, høre tradisjonell musikk og se fargerike parader og forestillinger.

phuket old town festival

Jeg opplevde det selv da jeg nylig var i Phuket, og det var en veldig fin opplevelse.

Kanskje ikke det mest åpenbare området på Phuket, men vurder å tilbringe noen netter her og opplev en annen side av øya.

Se de beste hotellene i Phuket by her.

6. Kamala – hold deg nær den vakre Surin-stranden

Kamala er en populær by og feriested på vestkysten av Phuket, kjent for sin vakre lange sandstrand og klare blå hav. Byen tilbyr en avslappet og fredelig atmosfære som tiltrekker seg både familier og par.

Kamala Beach

Kamala Beach er bred og lang og her kan du enkelt finne et sted å slå deg ned, selv i høysesongen.

Se de beste hotellene i Kamala her.

Kamala Beach er vakker, men en av fordelene med å bo i Kamala er faktisk den praktiske beliggenheten nær Surin Beach, som ligger 2-3 km unna.

Surin Beach er en av Phukets vakreste strender, med krystallklart vann og mange muligheter for vannsport og snorkling.

Så ved å bo i Kamala bor du ved en vakker strand, har mange butikker og restauranter i nærheten og samtidig kan du enkelt komme deg til Surin Beach, som er en av de beste i Phuket.

Kamala har en god blanding av luksuriøse feriesteder, boutiquehoteller og rimelige overnattingsmuligheter, så det er noe som passer enhver stil og ethvert budsjett.

Hoteller i Kamala

Hvis du ønsker å bo på et av de bedre hotellene i Kamala, men ikke trenger absolutt luksus, så er Novotel Phuket Kamala et godt bud.

Hotel Kamala Beach

Som bildet over viser er hotellet det ‘siste’ på Kamala Beach, så her bor du helt ned til stranden i den mest uforstyrrede delen.

Sunwing Kamala Beach er det så mange som 8 bassenger – det perfekte familiehotellet i Kamala.

Sunwing Kamala Beach Thailand

Hvis du er en familie som reiser til Phuket og ønsker å bo i Kamala, kan det være lurt å ta en titt på det populære familiehotellet Sunwing Kamala Beach.

Se flere hoteller i Kamala her.

7. Nai Harn – en skjult perle i Phuket

Nai Harn er et hemmelig og ofte oversett område på sørspissen av Phuket.

Det er et av de mest bortgjemte stedene på øya, men det er fortsatt mye å se og oppleve hvis du velger å bo her.

nai harn phuket, skjult perle

Nai Harn ligger på den sørlige delen av øya, kun 7-8 km fra den nevnte Kata Beach.

Se de beste hotellene i Nai Harn her.

Stranden i Nai Harn består av hvit sand og det klareste turkise vannet.

Det er en roligere strand enn andre populære strender i Phuket, så den er ideell for de som leter etter en autentisk og fredelig ferieopplevelse.

Alt i alt kan Nai Harn gi en annerledes ferieopplevelse enn du vanligvis finner på vestkysten av Phuket – det perfekte reisemålet for reisende på jakt etter fredelige landsbyomgivelser blandet med god mat og shoppingmuligheter.

En liten skjult perle i Phuket, hvor det er en helt annen atmosfære enn i de mest kjente feriebyene.

Hoteller i Nai Harn

Området er som nevnt ikke det mest turistrike, men det er likevel noen ekstremt gode hoteller i Nai Harn.

Nai Harn Hotel

En av de mest spektakulære er utvilsomt The Nai Harn, hvor du fra restauranten og bassengområdet har en eminent utsikt over stranden.

Se flere hoteller i Nai Harn her.

8. Rawai – lokal sjarm og enkel tilgang til båtturer

Veldig nært Nai Harn og med litt samme atmosfære finner vi Rawai Beach.

Den ligger i den sørøstlige delen av øya og er kjent for en havn som lar turister utforske øyene sør for Phuket ved hjelp av hurtigbåter eller langhalebåter (kanskje en tur til Phi Phi-øyene?).

Se de beste hotellene i Rawai her.

Stranden er smal med kritthvit sand og det krystallklare Andamanhavet i bakgrunnen, noe som gjør den til det perfekte reisemålet for de som leter etter et roligere sted å bo.

Rawai ligner veldig på Nai Harn – begge stedene har en rolig atmosfære med billige hotellpriser.

Men sammenlignet med Nai Harn har Rawai flere fasiliteter; her er det mange feriesteder med svømmebasseng, restauranter rett ved stranden samt butikker og markeder med nyplukket frukt og lokale produkter.

Hoteller i Rawai

Rawai inviterer deg til avslappende hoteller hvor du kan nyte en drink ved bassenget og senke farten.

navatara phuket rawai

Her kan et hotell som Navatara Phuket være et utmerket valg.

Se mange flere hoteller i Rawai her.

9. Bangtao – bo på en av øyas lengste strender nær flyplassen

Bangtao er en av de mest populære strendene i Phuket og et av de beste stedene å bo på øya. Bangtao ligger i den nordvestlige delen av Phuket, kun 15 minutters kjøring fra flyplassen.

Bangtao strand

Stranden er over 6 km lang og har rikelig med hvit sand og turkis vann, så den er ideell for de som bare vil slappe av ved stranden og rusle opp og ned den vakre stranden.

Se de beste hotellene i Bangtao her.

Et ideelt sted å bo i Phuket for de som ønsker å bo ved en enormt lang og vakker strand, men samtidig bo nær flyplassen.

Det er også lett å komme seg lenger opp i landet hvis du f.eks. må reise videre fra Phuket til populære destinasjoner som Khao Lak, Khao Sok eller Krabi-regionen med Ao Nang og Railay.

Hoteller i Bangtao

SAii Laguna Phuket
SAii Laguna Phuket

Et av de fineste hotellene i Bangtao er 5-stjerners SAii Laguna Phuket, som bokstavelig talt ligger helt ned til den vakre sandstranden.

Ønsker du å bo på et av Phukets beste hoteller, kan du i det minste bare bestille deg der.

Best Western Premier Bangtao

Hvis du vil bo litt billigere, bør du vurdere et hotell som Best Western Premier Bangtao Beach Resort & Spa, som også har et fint svømmebasseng og ligger helt nede på stranden.

Se flere hoteller i Bangtao her.

Jeg håper du kan bruke denne guiden til Phukets beste områder å bo som turist. Hvis du har spørsmål om Phuket eller reiser til Thailand generelt, legg igjen en kommentar nedenfor.

Les alle reiseguider til Thailand her.

Ofte stilte spørsmål:

Hva er det mest populære området å bo i Phuket?

Det mest populære området å bo i Phuket er Patong Beach. Dette livlige ferieområdet ligger på vestsiden av øya og tilbyr et bredt spekter av aktiviteter som shopping, restauranter, strand, nattklubber og mye mer. Patong Beach er et utmerket sted for de som søker både solskinn og livlig underholdning. Det er et sted hvor det alltid er travelt, så jeg vil ikke anbefale barnefamilier å bo i Patong.

Hvor bør man bo i Phuket med barn?

Hvis du reiser til Phuket med barn, er Kata Beach et godt valg. Dette populære området ligger sør for Patong og har et avslappende miljø og vakker natur.

Hvilken strand er den beste i Phuket?

Det kommer veldig an på hvilken type strand du er ute etter. Det er imidlertid bred enighet om at Surin Beach, Freedom Beach, Kata Noi og Bangtao Beach er blant noen av de beste strendene i Phuket.

Når på året er best i Phuket?

Den beste tiden å besøke Phuket er mellom november og april når været er på sitt mest sjarmerende. Her nyter du mange soltimer med en temperatur på 28-30 grader. Med regntiden mellom mai og oktober vil det være mer utsatt for tordenvær, flom og høyere fuktighet i luften. Desember, januar og februar er perfekte for en ferie i Phuket da dette er tiden da temperaturen ikke er for ekstrem.

Legg igjen en kommentar