Smørrebrød i København – 8 av de beste danske Smørrebrød-restaurantene 🇩🇰

Smørrebrød er uten tvil Danmarks uoffisielle nasjonalrett og en sikker hit hvis du vil ha en deilig lunsj. I denne artikkelen guider jeg deg gjennom jungelen og forteller deg om de beste spisestedene for smørrebrød i København.

Jeg forteller både om restaurantene som ofte vinner priser for smørrebrødet sitt men gir også tips til litt mer ukjente steder å spise deilig smørrebrød i København.

I oversikten har jeg brukt emojien ‘💸’ for å vise hvor vi er prismessig på det oppgitte stedet.

Vi starter med en ekte københavnerklassiker – jeg kan selvfølgelig ikke skrive en guide til Københavns beste smørrebrød uten å nevne Aamans.

1. Aamans 1921 💸💸💸

smørrebrød københavn

Aamanns 1921 er en dansk restaurant med stort fokus på økologi og tradisjonelle danske retter, som imidlertid kan ha en internasjonal vri fra tid til annen.

Til lunsj finner du et utvalg smørrebrød som ikke har Michelin-stjerne, men som likevel er nevnt i Michelin-guiden, som må sies å være et massivt klapp på skulderen.

Jeg tar med Aamanns smørrebrød i guiden her, da jeg vil anbefale det til dere som leter etter byens beste smørrebrød og ikke bryr seg så mye om hva regningen ender opp med.

Smørrebrød på Aamanns er riktignok ganske dyrt, men kvaliteten er også uten sidestykke.

Så for å oppsummere: Hvis du leter etter det beste smørrebrødet i København sentrum, så er Aamanns 1921 et godt bud.

Det anbefales å bestille bord, da dette er en veldig populær restaurant i København.

Åpningstider:
Lunsj: 11.30-17.00
Kveld: 18.30-22.00
Merk: kun åpent om kvelden tirsdag-lørdag

Nettsted (kun på dansk)

Telefon: +4520805204

2. Café Halvvejen 💸

Smørrebrød Halvvejen

Ok, så dette er nok mer en personlig preferanse for deg som leter etter et koselig, klassisk dansk og billig sted å spise smørrebrød i København.

Rett overfor synagogen i hjertet av København finner vi Café Halvvejen, som serverer tradisjonelle danske retter i koselige omgivelser.

Her får du servert tre stykker smørrebrød for kun 140 NOK. Et definitivt funn til den prisen i sentrum av København.

Dette er trolig den billigste smørrebrødsrestauranten i København sentrum.

I tillegg serveres store fatøl for kun 55 NOK, og selv de fantastiske Albani-ølene, Odense Pilsner og Classic, er på fat.

Jeg kjenner stedet fra da jeg hadde kontor rett rundt hjørnet og ofte havnet på Halvvejen til lunsj, så jeg har spist her flere ganger.

Maten er ganske god, men det er tross alt et billig sted, så hvis du er ute etter den ultimate kulinariske opplevelsen anbefaler jeg et av de andre spisestedene på listen her.

Det beste ville vært om du besøkte Café Halvvejen for den utmerkede atmosfæren, den upretensiøse servicen og den rimelige prisen.

Dette er ikke det beste smørrebrødet i København, men det er en skjult perle hvor du garantert vil møte lokalbefolkningen.

Nettsted (kun på dansk)

Åpningstider:
Kjøkkenet er åpent mandag-lørdag 12.00-15.00
Baren er åpen mandag-torsdag til 01:00 – fredag og lørdag til 03:00

Har du funnet din bolig i København ennå? Hvis ikke, sjekk ut min omfattende guide til Københavns beste områder og hoteller.

3. Aamanns Genbo 💸💸

Aamanns Genbo

I Carlsberg Byen ved siden av Vesterbro skjer det mye spennende disse årene.

Jeg gikk derfor innom Aamanns Genbo her i november 2022 for å prøve den nye restauranten Aamanns Genbo.

Hvis navnet sier deg noe, så er det riktig at Aamanns også var nummer 1 på listen over de beste smørrebrødsstedene i København – nå har “kjeden” åpnet en restaurant i Carlsberg Byen, som er betydelig billigere og har en annen atmosfære enn den tradisjonelle restauranten i Indre By.

Jeg hadde med meg en venn fra Storbritannia, og vi ble enige om at Aamanns Genbo er hentet fra et hjemmemagasin som skal prøve å vise hvordan den skandinaviske stilen ser ut.

Til og med toalettene er imponerende og vakre i denne trendy, skandinaviske stilen 😀

smørrebrød vesterbro

Maten var også imponerende, og vi er nær ved å si at det er noe av det beste smørrebrødet jeg har hatt.

Et stykke koster fra 143 NOK, som jeg synes er en helt grei pris.

Servitørene var superhyggelige og det er generelt veldig god stemning på Aamanns Genbo, så jeg tror det blir en kjempesuksess for dem med denne skandinaviske perlen i Carlsberg Byen.

Litt av en skjult perle for tiden da Carlsberg Byen (Carlsbergbyen) er et voksende område i København.

Det er litt vanskelig å finne, så last opp Google Maps på telefonen din!

Åpningstider:

Mandag-fredag 11.30-17.00
Lørdag-søndag 12:00-1800

Har du sett guiden min til de beste tingene å gjøre i København?

4. Restaurant Schønnemann 💸💸

Så tar vi et steg opp kvalitetsstien igjen og kommer inn på Restaurant Schønnemann, noen hundre meter fra Nørreport Station i København sentrum.

Her har det blitt servert dansk luksussmørrebrød siden 1877, så dette er en skikkelig københavnerinstitusjon.

Prisklassen er mer ala Aamanns enn Halvvejen, men kvaliteten og smaken skal også være lik. Du kan få en smak av rettene i deres nettmatmeny her.

Schønnemann nevnes ofte når samtalen går over på det beste smørrebrødet i København. Det er derfor igjen en god idé å bestille bord til lunsj på restauranten – det er populært.

Et utmerket valg hvis du er ute etter en enestående dansk lunsj i sentrum av København.

Åpningstider:
Mandag-søndag: 11.30-17.00

Nettsted

5. Tivolihallen 💸💸

tivoli dansk lunch

Så må vi nærmere Tivoli, hvor vi finner den koselige kjellerrestauranten skrått overfor legendariske Rio Bravo (som du også kan stikke innom, men de er mest kjent for sin svinestek «stegt flæsk» ad libitum), Tivolihallen.

Tivolihallen er et godt valg for deg som leter etter en mellomting mellom Schønnemann og Café Halvvejen:

  • prisen er ikke så verst
  • servicen er vennlig med et klassisk dansk glimt i øyet
  • smørrebrødet er av virkelig høy kvalitet
  • I tillegg til smørrebrød, serverer Tivolihallen også mettende retter, hvor deres spesialitet kokt klippfisk er en populær rett i den lille restauranten.


Som navnet tilsier ligger stedet like ved Tivoli i Indre By (sentrum), så det er et utmerket sted å stikke innom når du har vært på sightseeing i København.

Tivolihallen er blant annet inkludert i boken “1001 restauranter du skal oppleve før du dør”, som kun nevner tre andre danske restauranter.

Smørrebrød koster fra 134 NOK, og en klassisk dansk, solid rett som helstekt svinekjøtt (som flæskesteg, min favoritt) med rødkål og agurksalat koster bare 164 NOK.

Alt i alt en utmerket dansk restaurant i København, hvor du kan få smørrebrød i koselige omgivelser.

Åpningstider:
Mandag-lørdag 11.30-21.30
Stengt søndag

6. Husmanns Vinstue 💸💸

I denne guiden til det beste smørrebrødet i København blir vi inntil videre i sentrum.

Jeg gjør ikke dette med vilje, siden jeg elsker brodistriktene (Nørrebro og Vesterbro).

Likevel er sannheten at mange av byens beste lunsjrestauranter ligger i sentrum av gode grunner: det er her turistene kommer, og mange av spisestedene har vært her i nesten 150 år.

Husmanns Vinstue er også en tradisjonell restaurant som ble grunnlagt i 1888 og fortsetter å servere smørrebrød i trendy Larsbjørnsstræde.

Prisene er igjen overkommelige, med smørrebrød som starter på 120 NOK for en krydret sild med karrisalat og løk, som er den billigste varen på menyen.

Husmanns Vinstue jobber også i bedrifter og har blant annet en dedikert lunsjmeny for menn som kan mette selv de mest sultne gruppene menn på utflukt.

Stedet har for øyeblikket en rating på 4,7 av 5 stjerner på Google, noe som sier noe om kvaliteten og prisen som knyttes her.

Et virkelig godt utvalg av smørrebrødsrestaurant i koselige, tradisjonelle lokaler midt i hovedstaden.

Åpningstider:
Kjøkkenet serverer:
Hverdager fra 11:30 til 16:00
Lørdag kl 12.00 – 16.00
Restauranten er åpen:
Hverdager kl 11.30 – 18.00
Lørdager fra 12.00 – 17.00

Nettsted

7. Restaurant Palægade 💸💸💸

Så tar vi på oss gåskoene og rusler mot Nyhavn, men vi hopper raskt og elegant over turistfellene i selve Nyhavn.

Vi går mot Restaurant Palægade, hvor prisklassen spretter, men nå har vi også kommet til den dyre delen av Indre By, så det sier seg selv.

Det er imidlertid ikke slik at smørrebrød på Restaurant Palægade er for dyrt. For eksempel koster det billigste stykke smørrebrød (karrisild med egg og karse) 170 NOK.

Denne restauranten passer utmerket hvis du ønsker en litt finere restaurant i København for å prøve smørrebrød.

Hos Palægade streber de etter å bygge bro mellom tradisjon og innovasjon, derfor er menyen deres også unik.

På rangeringsfronten fikk restauranten hele 4,9 av 5 stjerner på Facebook og ble kåret til byens beste lunsjrestaurant i 2021.

Åpningstider:
Lunsj:
Mandag-søndag 11.30-17.00
Kveld:
Onsdag-lørdag 18:00-00:00

Nettside (bestilling oppfordres)

8. Hallernes Smørrebrød 💸💸

Jeg trodde Hallernes Smørrebrød bare fantes i Torvehallerne, men i min research for denne guiden til Københavns beste smørrebrød fant jeg ut at de også står bak stedene i Magasin og Tivoli Food Hall.

Jeg tok en gang kompisen min fra Liverpool til Hallernes Smørrebrød i Torvehallerne, hvor han fablet over både den med kyllingsalat og leverpostei.

Så stedet er godkjent av den lokale (meg) og turisten 😀

Den eneste ulempen er at det ikke er en restaurant, så om vinteren når du ikke kan sitte ute på Torvehallerne, fungerer den kanskje best som takeaway.

På den annen side kan jeg huske stedet i Magasin du Nord (et kjent high-end kjøpesenter), hvor setene er ganske koselige.

Matområdet er i toppetasjen i Magasin.

Jeg håper du likte denne guiden til det beste smørrebrødet i København.

Og som du sikkert vet nå – jeg er dansk og bor i København, så jeg svarer gjerne på spørsmål du måtte ha før turen til Danmark.

FAQ:

Hvor mye koster et smørrebrød?

Smørrebrød i København starter på 45 NOK i billige restauranter som Café Halvvejen, men gjennomsnittsprisen er rundt 140 NOK stykket.

Hvor får jeg det beste billige smørrebrødet i København?

Jeg anbefaler Café Halvvejen for en tradisjonell, billig dansk lunsj i sentrum. Er du på Nørrebro eller Nordvest, bør du prøve Vibes Smørrebrød. På Vesterbro kan du stikke innom Birthes Smørrebrød for en billig matbit.

Hvilken restaurant i København har det beste smørrebrødet?

Aamanns 1921, Restaurant Schønnemann og Restaurant Palægade er tre av de beste smørrebrødsrestaurantene i København.

Hva er smørrebrød?

Smørrebrød er en tradisjonell dansk smørbrød, vanligvis laget med rugbrød og toppet med ulike ingredienser som kjøtt, fisk, ost, grønnsaker og pålegg. Den serveres ofte som lunsjrett eller mellommåltid i Danmark. Ordet «smørrebrød» betyr bokstavelig talt «smørt brød» på dansk, da brødet vanligvis smøres med smør før pålegget tilsettes.

Hva er noen populære pålegg til smørrebrød?

Populære pålegg inkluderer røkelaks og kremost, roastbiff med remuladesaus, syltet sild med løk og kapers, eggesalat med reker og dill, leverpostei med bacon og sopp, og dansk blåmuggost med oppskåret pære og valnøtter. Valget av pålegg varierer avhengig av personlige preferanser. Min favoritt er svinekjøttet kalt «flæskesteg» eller «ribbensteg».

Hvordan spiser du smørrebrød?

Smørrebrød spises med kniv og gaffel. Brødet smøres med smør før pålegget tilsettes for å unngå at det blir bløtt. Toppingene arrangeres deretter med garnityr som friske urter eller spiselige blomster. Smørrebrød er et åpent smørbrød, det vil si at det kun brukes én brødskive. Den kan spises som mellommåltid eller måltid, avhengig av størrelse og antall pålegg. Vi pleier å spise smørrebrød til lunsj i Danmark.

Legg igjen en kommentar