Hvor bør man bo i Berlin? De 5 beste områdene og hoteller 🇩🇪

Jeg har bodd i Berlin og reiser ofte tilbake til den tyske hovedstaden. Så jeg tør si det: Jeg vet hvor det er best å bo i Berlin og kjenner også til mange gode hoteller i flere forskjellige områder.

I denne guiden snakker jeg om de 5 beste områdene i Berlin og gir lenker for bestilling av gode hoteller i forskjellige prisklasser.

Da jeg var i Berlin for første gang på ungdomsskoletur, ble jeg overrasket over hvor stor by det egentlig er. Og samtidig ble jeg overrasket over at det ikke er noe egentlig sentrum i Berlin.

Det er selvfølgelig Berlin Mitte, som betyr midten, men Berlin må på mange måter sees annerledes enn andre europeiske byer som Paris, London og Praha.

Berlin er faktisk en by som består av mange mindre landsbyer som har slått seg sammen og med sine 3 664 088 innbyggere nå utgjør en av Europas mest spennende og levende hovedsteder.

Det gir med andre ord god mening å bruke litt tid på å tenke på hvilket område av Berlin du bestiller hotell i – det er stor forskjell på om du bor i Charlottenburg eller Krezuberg.

bo berlin

Og selv om Berlin i utgangspunktet er en trygg by å bevege seg rundt i (jeg har personlig aldri opplevd noe ubehagelig verken da jeg bodde der eller på mine mange turer tilbake dit), så anbefaler jeg ikke det samme området for barnefamilier som for unge i tidlig i 20-årene som ønsker å oppleve Berlins natteliv.

Med det sagt – la oss komme i gang med guiden til hvor du bør bo i Berlin.

1. Mitte – beste området for severdigheter ⭐️

berlin mitte

Mitte er som sagt det nærmeste vi kommer et senter i Berlin og du har kanskje allerede hørt om Alexanderplatz, som fungerte som sentrum av Øst-Berlin da byen ble delt i to av Berlinmuren.

Selve Berlin Mitte-området er stort, men det er i dette området du finner noen av de beste severdighetene og opplevelsene i Berlin, som Brandenburger Tor, Riksdagsbygningen, Unter den Linden, Pergamonmuseet og Checkpoint Charlie (rett på grensen til Kreuzberg).

Se de beste hotellene i Mitte her.

Uansett hvor du bor i Mitte, vil du aldri være langt fra S-bahn, U-bahn eller trikk, så du kan enkelt komme deg rundt i resten av byen og du vil også kunne komme deg fra flyplassen til hotellet ditt på mindre enn 1 time.

berliner dom

Det er utrolig mange gode restauranter, barer, kafeer og shoppingmuligheter i Mitte.

Bor i Mitte hvis du :

 • Reiser til Berlin for første gang
 • Reiser til Berlin med barn
 • Vil gjerne bo nær så mange toppattraksjoner som mulig

Hvor bør man bo i Mitte?

Berlin er en spesiell by, men det er bygget mye nytt siden murens fall, og spesielt i Mitte har det skjedd mye, noe som er bra for oss når vi skal finne et bra hotell i Mitte.

Det er mange å velge mellom i flere prisklasser 😎

Beste luksushotell i Mitte: Regent Berlin

Beste mellomklassehotell i Mitte: H4 Hotel Alexanderplatz

Beste budsjetthotell i Mitte: Best Western am Spittelmarkt Berlin

Jeg viser Mitte som det første området i videoen min fra Berlin.

2. Prenzlauer Berg – beste området for ekte berlineratmosfære

Prenzlauer Berg ligger mitt hjerte nært, siden det var her jeg bodde da jeg hadde base i Berlin.

Etter murens fall var Prenzlauer Berg stedet hvor unge kunstnere flyttet til, da ingen andre ønsket å bo i bygningene og derfor utviklet området seg raskt til å bli litt av et fristed for de kule og trendy berlinerne.

Se de beste hotellene i Prenzlauer Berg her.

Men 90-tallet er for lengst forbi og de trendy artistene har blitt foreldre, så nå er Prenzlauer Berg faktisk kjent for å være det mest barnevennlige området i Berlin og et ekstremt ettertraktet område å bo i.

prenzlauer berg

Selv om Prenzlauer Berg nå etter hvert blir nevnt i alle guidebøker til Berlin og derfor ikke lenger er byens hippeste område, synes jeg det er noe befriende ved å rusle rundt i gater som Kastanienallee, Oderberger Strasse og videre nordover på Lychener Strasse rundt Helmholtzplatz.

Det er Berlin for meg – en god blanding av små indiebutikker, kebabbutikker, fancy kafeer og dykkebarer med billig øl.

En herlig blanding av alt som gjør Berlin til en av Europas kuleste byer!

Hvis du er i Berlin på søndag, ikke glem å stikke innom Mauerpark, hvor det hver søndag er et enormt loppemarked med en skikkelig koselig atmosfære.

Du kan forresten besøke i nærheten av Mauerpark Gedenkstätte Berliner Mauer, som er et av få steder der en del av Berlinmuren fortsatt står ved Bernauer Strasse.

Bor i Prenzlauer Berg hvis du:

 • Elsker god mat og kaffe
 • Vil du oppleve en mer autentisk side av Berlin enn Mitte
 • Er greit å måtte bruke offentlig transport for å komme til de mest kjente severdighetene

Jeg elsker Prenzlauer Berg og kan ikke anbefale området nok!

Hvor bør man bo i Prenzlauer Berg?

Når du bor i Prenzlauer Berg er det litt færre hoteller å velge mellom og tvert imot, i Mitte er det mer lokale, mindre hoteller enn de store kjedene.

Selvsagt har den også sin sjarm, men jeg har fortsatt en klassiker på listen under – for den har en veldig god pris og er nær s-bahn og trikk.

Beste luksushotell: Myer’s Hotel Berlin

Beste mellomklassehotell: Holiday Inn Berlin Prenzlauer Berg

Beste budsjetthotell: Hotel Kastanienhof Berlin

3. Charlottenburg – beste området for barnefamilier

charlottenburg berlin

Da hopper vi for første gang til et område som ligger i det tidligere Vest-Berlin, Charlottenburg.

Det er i Charlottenburg vi finner steder som handlegaten Kurfürstendamm, KaDeWe, Berlin Zoo og Schloss Charlottenburg.

Charlottenburg er tradisjonelt sett et rikere og finere område enn f.eks. Prenzlauer Berg, som som nevnt var en del av fattige Øst-Berlin.

Se de beste hotellene i Charlottenburg her.

Området er også en av de delene av Berlin som ble relativt spart under andre verdenskrig, så du kan fortsatt finne en del eldre, vakre bygninger fra før krigen.

Det er en annen atmosfære i Charlottenburg og spesielt rundt Kurfürstendamm enn i resten av Berlin – her minner byen mer om andre storbyer i Europa enn i de andre områdene.

Det litt renere området er dermed det perfekte området for deg som reiser til Berlin med barn.

Bor i Charlottenburg hvis du :

 • Liker å handle i high street-butikkene i Berlin
 • Skal bo på fine, moderne hoteller
 • Skal oppleve den fine delen av Berlin
 • Gå på konsert eller fotball på Olympiastadion (som ligger lenger vest)

Hvor bør man bo i Charlottenburg?

Allerede før Berlinmurens fall var Charlottenburg et område hvor turister fra hele verden oppholdt seg. Derfor må du være forsiktig når du bestiller hotellet, da det er noen få svært gamle hoteller.

Hvis du velger en av de tre på listen nedenfor, kan du se frem til en utmerket overnatting.

Det skal også sies at Charlottenburg generelt er et dyrere område enn de andre jeg nevner i guiden her. Så hvis du ser etter et billig hotell i Berlin, får du mer for pengene i Mitte eller Prenzlauer Berg.

Beste luksushotell: Waldorf Astoria Berlin

Beste mellomklassehotell som også faktisk er luksuriøst: Hotel Zoo Berlin

Beste budsjetthotell: Leonardo Hotel Berlin Kurfürstendamm

4. Kreuzberg – beste området for hipstere & doner kebab 👨🏻

Da jeg bodde i Berlin jobbet jeg i Kreuzberg , noe som var en sann fornøyelse.

Kroppsvekten min begynte imidlertid også å øke etter hvert som månedene gikk, noe jeg bl.a. tilskriver de helt fantastiske döner-kebabene du kan få for noen få euro på hvert gatehjørne i Kreuzberg.

Se de beste hotellene i Kreuzberg her.

kreuzberg

Kreuzberg er kjent for å være et flerkulturelt område, hvor det spesielt bor mange mennesker med tyrkiske røtter.

Samtidig har Kreuzberg notorisk vært et billig område å bo i, noe som har bidratt til at mange kunstnere og kreative har flyttet hit (som tilfellet var med Prenzlauer Berg på 90-tallet).

Derfor er Kreuzberg (og området sør for det, Neukölln) kanskje et av de mest hipsterområdene i verden. Hvis du har vært i Williamsburg i New York, vet du hvor høyt oppe på hipsterskalaen vi er 😀

Så hvis du er ung, vil drikke IPA på de mest trendy barene og gå på underjordiske nattklubber du har støvet støvet av på Instagram, så er Kreuzberg området for deg.

Kreuzberg er et enormt område og det grenser til bl.a. opp til Checkpoint Charlie i nord, men ellers er det ikke umiddelbart noen av de mest kjente severdighetene i området.

Jeg kan anbefale å spasere langs Maybachufer, gå tur i Görlitzer-parken og se på folk og ellers bare nyte de mange spesielle gatene og de billige restaurantene.

En av mine favorittrestauranter i Berlin er teknisk sett i Kreuzberg: Mabuhay er en bitte liten indonesisk restaurant du må kjenne til for å gå forbi.

Bor i Kreuzberg hvis du :

 • Er hipster 😀
 • Elsker döner kebab
 • Vil oppleve en lokal Berlin-atmosfære med folk fra alle verdenshjørner

Hvor bør man bo i Kreuzberg?

Kreuzberg er som nevnt et stort område, men jeg har valgt noen få hoteller som ligger i den delen av området jeg synes er mest spennende og kul 😉

Her vil du aldri være langt unna en god bar eller en U-Bahn-stasjon.

Beste luksushotell: Orania.Berlin

Beste mellomklassehotell: Hotel Vier Jahreszeiten Berlin City

Beste budsjetthotell: Hotel Prens Berlin

5. Friedrichshain – beste området for natteliv 💃🏽

Friedrichshain

Det siste gode området å bo i på turen til Berlin er Friedrichshain.

Et område som i tillegg til å være vanskelig å stave, også definitivt er spekket med gode restauranter, kafeer og barer.

Der Kreuzberg ligger vest for Spree (elven som deler Berlin) finner vi Friedrichshain på den østlige delen og dermed er vi tilbake i det tidligere Øst-Berlin.

Se de beste hotellene i Friedrichshain her.

Det kan du fortsatt føle når du går rundt i de koselige, populære gatene rundt Simon-Dach-Strasse og Grünberger Strasse.

I Friedrichshain finner vi også området RAW-Gelände rett ved siden av Warschauer Strasse Bahnhoff, som er et enormt ute- og innendørsområde med nattklubber.

Utvilsomt et sted du må besøke hvis du reiser til Berlin for å oppleve byens verdenskjente natteliv.

east side gallery berlin friedrichshain

Det er også i Friedrichshain vi finner East Side Gallery, som selvsagt bør stå på alles bucket list når man besøker Berlin.

Generelt er Friedrichshain et område som ligner mye på Kreuzberg, men uten en like stor multikulturell blanding, da det først var etter murens fall at det ble åpnet for folk fra andre deler av verden.

Bor i Friedrichshain hvis du :

 • Ønsker å gå til en klubb (du kan for eksempel prøve å komme inn i Berghain)
 • Vil oppleve et område av gamle Øst-Berlin som fortsatt er litt rått og upolert
 • Skal på konsert i Mercedes Benz Arena

Hvor bør man bo i Friedrichshain?

Friedrichshain er et område med ganske mange vandrerhjem og hoteller i den billigere enden, så hvis du reiser til Berlin på et budsjett, kan det være et bra sted å lete.

La meg imidlertid presentere deg for tre hoteller i forskjellige prisklasser her.

Beste luksushotell: Hotel Indigo Berlin East Side Gallery

Beste mellomklassehotell: nhow Berlin

Beste budsjetthotell: Industriepalast Hostel Berlin (har private rom med eget bad selv om navnet sier at det er et herberge)

Jeg håper du kan bruke denne guiden til de beste områdene å bo i når du reiser til Berlin. Hvis du har spørsmål om hvor man bør bo i Berlin eller byen generelt, vennligst legg igjen en kommentar nedenfor.

Virkelig god tur til den tyske hovedstaden.

Hvilket område er best å bo i for første gang i Berlin?

Det avhenger av dine preferanser og interesser, men generelt er Mitte– og Prenzlauer Berg-områdene populære blant turister da de har mange attraksjoner og aktiviteter i nærheten. Mitte er hjemsted for noen av Berlins mest kjente monumenter og museer, som Brandenburger Tor og Museumsinsel, mens Prenzlauer Berg tilbyr trendy butikker, restauranter og barer i en mer bohemsk atmosfære. Andre populære områder inkluderer Kreuzberg og Neukölln, som er kjent for sin flerkulturelle atmosfære og livlige natteliv.

Hvor mye koster det å overnatte på hotell i Berlin?

Prisene på hotellene i Berlin varierer avhengig av sesong, beliggenhet og kvalitet på hotellet. Generelt kan du forvente å betale mellom €50-150 pr natt for et standard dobbeltrom på et 3-stjerners hotell i sentrum. Hvis du leter etter mer luksuriøs innkvartering eller ønsker å bo i en mer trendy del av byen, kan prisene stige til over €200 per natt. natt eller mer. I tillegg finnes det også mange budsjettvennlige alternativer som vandrerhjem og Airbnb-leiligheter, som kan være billigere enn tradisjonelle hoteller.

Hva er de mest trendy områdene i Berlin?

Det er flere nabolag i Berlin som er kjent for å være trendy og bohemske. Noen av de mest populære områdene inkluderer:

– Kreuzberg – kjent for sin flerkulturelle atmosfære, livlige natteliv og alternative kunstscene.

– Neukölln – nok et flerkulturelt område med mange barer, restauranter og butikker drevet av unge gründere.

– Friedrichshain – en mer ungdommelig del av byen med mange kafeer, klubber og alternative butikker.

– Prenzlauer Berg – et tidligere arbeiderkvarter som nå har blitt gentrifisert og har mange trendy butikker, restauranter og barer.

Legg igjen en kommentar